A TRUMPF gépek csatlakoznak a felhőhöz

A TRUMPF azon ügyfelei, akik most új berendezést vásárolnak, egyúttal ingyenjegyet kapnak a digitalizált gyártás világába is, öt új alkalmazás formájában.

Ezeket az innovatív applikációkat arra tervezték, hogy elemezzenek minden gyártás előtti, közbeni és utáni adatot. E digitális funkciókkal rendelkező gépek kiválasztásával az ügyfelek számára könnyen hozzáférhetővé válnak olyan szükséges információk, amivel javítani tudják gyártási műveleteik átláthatóságát, optimalizálhatják folyamataikat és növelhetik a termelékenységet.

Biztonságos, felhő alapú adatelemzés

Az adatokat a TRUMPF egyik leányvállalata, az AXOOM dolgozza fel, saját felhő alapú platformján. A cég szerverei Németországban és Európa más részein találhatók, így biztosítva a szigorú adatvédelmi jogszabályoknak való megfelelést. Az ügyfelek maguk dönthetik el, hogy berendezéseiket csatlakoztatják-e a felhőhöz. A mérnökök ezután az első gépbeállítás alkalmával létrehozhatják a kapcsolatot, és az alkalmazások által gyűjtött információk azonnal elérhetővé válnak számítógépen, táblagépen, vagy okostelefonon.

Mire való az öt alkalmazás:

  1. Az első alkalmazás, a „Live Status” értesíti a felhasználókat, ha egy gép leáll, és bárhonnan hozzáférést biztosít a berendezés állapotához, azt is láthatóvá téve a felhasználók számára, hogy mennyi van még hátra az adott programból. Ez segít a gépkezelőnek megtalálni a legmegfelelőbb alkalmat a következő feladatra történő átállásra, és az ezzel járó anyagbetöltésre.
  2. A „Machine Analytics” applikáció átfogó áttekintést biztosít a berendezés különböző adatairól és állapotfrissítéseiről akár három napra visszamenőleg. Megmutatja, hogy a gép mikor üzemelt és kiemeli az egyes állásidőket és a gyártási folyamatban történt megszakításokat is. Ezek az információk jól használhatók a berendezések kapacitás-kihasználtságának javítására.
  3. A „Program Analytics” kimutatja, hogy mely programok esetében merül fel a legtöbb probléma. Az így kapott adatok alapján pedig a programozók javításokat eszközölhetnek. Az applikáció megkönnyíti továbbá az esti és hétvégi műszakok számára legalkalmasabb programok kiválasztását.
  4. A „Material Analytics” az anyagfogyasztást figyeli. Az alkalmazás elemzi a berendezés által használt anyagok mennyiségét, ezzel megkönnyíti a jövőbeli megrendelések tervezését és a keretmegállapodások feltételeinek meghatározását.
  5. A „Punching Tool Analytics” azonosítja a leggyakrabban használt eszközöket, és javaslatot tesz a felhasználók számára, mely szerszámok szabványosíthatók. Ez pedig csökkenti a szerszámcserék számát. A program egy átfogó áttekintést is biztosít a leütések számáról szerszám-osztályonként, és jelzi, ha eljön az élezés, vagy egy új szerszám rendelésének ideje.

Ez az öt alkalmazás a TruConnect égisze alatt tovább bővíti a TRUMPF által kínált okosgyár megoldások listáját, melyeket elsőként Németországban, Ausztriában, Svájcban és Hollandiában vehetnek igénybe a cég ügyfelei. Az applikációk 12 hónapig díjmentesen használhatók, majd pedig az ügyfél eldöntheti, hogy tovább kívánja-e használni a termékeket.

Az öt új applikációt arra tervezték, hogy elemezzenek minden gyártás előtti, közbeni és utáni adatot. E digitális funkciókkal rendelkező gépek kiválasztásával az ügyfelek számára könnyen hozzáférhetővé válnak olyan szükséges információk, amivel javítani tudják gyártási műveleteik átláthatóságát, optimalizálhatják folyamataikat és növelhetik a termelékenységet.

Az öt új applikációt arra tervezték, hogy elemezzenek minden gyártás előtti, közbeni és utáni adatot. E digitális funkciókkal rendelkező gépek kiválasztásával az ügyfelek számára könnyen hozzáférhetővé válnak olyan szükséges információk, amivel javítani tudják gyártási műveleteik átláthatóságát, optimalizálhatják folyamataikat és növelhetik a termelékenységet.

ForrásTRUMPF

További információ:

A TRUMPF hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]