Sikeres címvédés a stuttgarti AMB-n

A WFL gépek új generációja kibővített középpont távolsággal és megnövekedett teljesítménnyel.

A szeptember 18-22 között tartott 2018-as AMB-n, a WFL ismét bizonyította vezető szerepét a technológiai fejlődés területén. Az osztrák cég olyan óriási előrelépéseket mutatott az Ipar 4.0 különböző területein, mint az új WFL Adatelemző (WFL Data Analyzer) vagy a csigamenet-programozással és szimulációval felszerelt CrashGuard Studio. A kiállításon, a főszerep azonban nem is az előbbi újdonságoknak jutott, hanem az M30-G MILLTURN és az új generációs M50 MILLTURN szerszámgépeknek. Utóbbi innovatív, akár 6000 mm-es középponti távolságának köszönhetően, a WFL hatékony megoldást kínál a hosszú, keskeny tengelyrészek megmunkálásához. A bemutatón kiemelt hangsúlyt kapott az új gép maximális teljesítménye.

WFL_AMB

Erős kontraszt és megnövelt teljesítmény

A “kis erőgépként” is ismert M30 MILLTURN (20kW-os marási teljesítmény), egyértelmű kontrasztban áll az új M50 MILLTRUN-nel. A kevésbé komplex alkalmazások esetében már eleve jó ár/érték aránnyal bíró M30, a MILLTURN széria legköltséghatékonyabb gépe. A 670mm-es átmérőig tökéletesen esztergáló, újratervezett M50 ezzel szemben teljesen mást kínál: A 6000mm-es, opcionális középponti távolság mellett a gép jól bevált koncepciója vizuális és ergonomikus finomhangolásokkal lett kiegészítve.

M30

Az új kialakításhoz ötven százalékkel nagyobb ablakok és egy könnyen kezelhető, horizontális szerszámtár-ablak is hozzájárul, emellett, első alkalommal ellenorsó is elérhető az M50-G MILLTURN-höz. Egy revolverrel vagy egy kiegészítő megmunkáló egységgel párosítva, a gépen lehetővé válik a két főorsó szimultán használata. Az 1000, 2000, 3000, 4500 vagy 6000 mm-es középponti távolságok az M50, és az M50-G gépeken egyaránt elérhetők.

Optimalizált kialakítás és ergonómia

M50

Az M50 MILLTURN-t illetőleg, a hangsúly a különböző gépalkatrészek részletesebb javításaira, valamint a megbízhatóság további növelésére került. Külön figyelmet fordítottak a szabványos szerszámtárhoz való egyszerű, felhasználóbarát hozzáférésre, ami a nagyméretű ablaknak hála, most már elölről is biztosított. A tolóajtó megnagyobbított ablakai pedig a munkaterület jobb áttekinthetőségét eredményezik. A gép munkaterét a nappali fény erejéhez hasonló, különösen világos LED lámpákkal látták el, az alapfelszereltség részeként.

Továbbfejlesztett funkcionalitás

A kifejezetten hosszú, nehéz szerszámokhoz elérhető egy külön szerszámtár is, a munkadarabok pedig 1600mm-es hosszig automatikusan cserélhetők. Bár a tárcsás szerszámtár akár 200 állomásig bővíthető, az egyes szerszám-állomások közvetlenül is hozzáférhetők maradnak. A szerszámtárba emellett új, megbízhatóbb optikai szenzorokat is telepítettek.

Fókuszban az Ipar 4.0

Az ipari termelés óriási változatossága minden vásárló számára lehetővé teszi, hogy felkészülhessenek az automatizált jövőre. A WFL Adatelemző például tökéletes áttekintést biztosít az egész gyártási láncban. Az olyan alapvető fontosságú információk kiszámolása, mint a gép- és folyamatadatok, valamint a termelékenységre és hozzáférhetőségre vonatkozó adatok, nélkülözhetetlen előnyt kínálnak a termelés optimalizálásához.

Mindemellett bemutatkozott a házon belüli szimulációt és programozást kínáló CrashGuard Studio új verziója is. A szoftver biztosítja az NC programok előzetes ellenőrzését a számítógépen és kényelmes programozást biztosít egy programszerkesztő modul használatával. A legújabb innováció eredményeként a csigamenetekhez szükséges csatornageometriák programozására is lehetőség nyílik.

A másik kiemelt szoftver a MILLTURN PRO volt, könnyen értelmezhető programszerkesztőjével és grafikai támogatással. A MILLTURN PRO legfontosabb tulajdonsága, hogy használható közvetlenül a vezérlőn, de akár PC-s verzióban is. A szoftver használatával az NC programok létrehozása hatékonnyá és egyszerűvé válik.

A fogaskerékgyártás spektruma – FLANX

A növekvő minőségi elvárásoknak, illetve profilpontosságnak való megfelelés, illetve a rugalmas megmunkálási megoldások keresése érdekében, a “FLANX fogaskerék megoldásokat” újragondolta a WFL. A nagy anyageltávolítási arányok, a megmunkálás rugalmassága és az üzemi mérés során a WFL MILLTURN gépek kiválóan alkalmasak fogaskerekek és hajtófogaskerekek gyártására, illetve tengelyfogaskerekek marására. A különböző megmunkálási műveleteket támogató intelligens szoftver-megoldások lehetővé teszik a szükséges áttételek hatékony és könnyű gyártását.

ForrásWFL

További információ:

A WFL termékek hivatalos forgalmazója, az ACR Consulting Kft. honlapján.

A WFL hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]