Profil- és csőmegmunkálás gombnyomásra – AMADA ENSIS 3015 RI

Az AMADA kibővítette méltán híres ENSIS sorozatát, a profil- és csőmegmunkálásra is alkalmas ENSIS 3015 RI fiber lézervágó géppel.

ensis_3015_ri

Az új – első ízben a 2017-es Blechexpo-n debütáló – szerszámgép, akárcsak elődje, az AMADA FO-3015M2 RI CO2 lézerrendszer, maximális termelékenységet és páratlan vágási minőséget kínál. Az ENSIS 3015 RI is megkapta a vállalat innovatív csőforgató egységét, melynek köszönhetően a különböző profilok mellett csőmegmunkálásra is alkalmas. Ezzel két különálló gép tudását váltja ki, jelentős költségeket, üzemterületet és beállítási időt spórolva felhasználóinak. A csőforgató egység ráadásul egy továbbfejlesztett, kifejezetten ENSIS termékekhez optimalizált változatban került a gépbe, ami még nagyobb sebességet, pontosságot és gyakorlatilag karcmentes feldolgozást biztosít, csökkentett működési költségek mellett.

Az AMADA által fejlesztett csőforgató egység folyamat közben képes a megmunkálni kívánt csövet vagy lemezt forgatni. Az egység szinkronban mozgatja a munkadarabokat rögzítő két tokmányt, ezzel meggátolja a munkadarab elcsavarodását. Ennek a szimultán mozgatásnak köszönhetően még az eleve elcsavarodott munkadarabok is kivételes pontosság mellett dolgozhatók fel.

A 3015 RI az AMADA ENSIS 3 kW-os lézerforrására épül, amely automatikusan alkalmazkodik az anyag típusához, illetve vastagsághoz és egyaránt alkalmas acél, rozsdamentes acél, valamint nem vastartalmú fémek, például alumínium, réz, bronz vagy titán megmunkálására. Ennek köszönhetően nincs szükség a lencsék cseréjére, amit korábban a különböző vastagságú anyagok megmunkálása közti váltás igényelt. A fúvókák cseréje automatikusan történik, az ENSIS 3015 RI tehát szinte megszakítás nélküli termelést biztosít, nagy sebesség és optimalizált vágási minőség mellett.

ensis_3015_ri_detail3

Az AMADA ENSIS 3015 RI fejlesztésében fontos szerepet játszottak a felhasználói visszajelzések, így a gép, a fentieken túl számos egyéb funkcióval is kiegészült:

  • Bemérő tapintó mechanizmus a munkadarabok homlokfelületeinek észlelésére: Lyukvágás, illetve fülek és hornyok feldolgozása esetében a 3015 RI a bemérő tapintók segítségével képes meghatározni a munkadarab homlokfelületeit vagy egy cső közepét, ezáltal nagy pontosságú vágást tesz lehetővé
  • Automata csőadagolás: Ennek a funkciónak köszönhetően akár 6 m hosszú munkadarabok is közvetlenül betölthetők a gépbe. Ezzel jelentősen csökkenthető a beállítási idő, hiszen nincs szükség a csövek előzetes feldolgozására.

A lézergép karbon hulladékkihordó szalagja és a tolóajtói emellett gondoskodnak a gép optimális hozzáférhetőségéről, miközben megbízható védelmet nyújtanak a tükröződések és salak-visszaverődések ellen.

Az ENSIS 3015 RI az AMADA AMNC 3i, egyszerű kezelhetőséget biztosító vezérlő egységével lett ellátva.

ensis_3015_ri_detail1

Az egyszerű, intuitív kezelés segít a beállítási idők csökkentésében és megbízható adatkezelést tesz lehetővé. A vezérlő által elérhető számtalan automatizációs lehetőségnek köszönhetően pedig még gazdaságosabb és hatékonyabb működés érhető el ezzel a korszerű fiber lézervágó géppel.

ForrásAMADA

További információ:

Az AMADA hivatalos honlapján.

Az AMADA szerszámgépek hivatalos magyarországi forgalmazója, az EPL-TECH Kft. honlapján.

 

Megosztás
[
    ]