Gépbemutatók és malacsütés az M+E nyílt napjain

A mozgalmas október hónap egyik izgalmas rendezvénye volt az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. kétnapos Open House rendezvénye. Az eseményen számos forgalmazott gép mutatkozott be a prezentációkon és megmunkálás közben is.

A vendégeket a bemutató teremben fogadták a vállalat munkatársai, itt kaptak helyet a bemutatásra kerülő szerszámgépek is. Egy-egy kávé mellett szakmai és baráti beszélgetések zajlottak, majd a rendezvény az emeleti előadóteremben folytatódott tovább.

2018_10_10_M+E_Open_Day_06

Az előadásokat Péter Szabolcs, az M+E ügyvezetőjének köszöntője előzte meg, vázolta a programot, illetve bemutatta a vállalat értékesítőit is. Rövid betekintést kaphattak a látogatók a vállalat működésébe, több évtizedes történetébe és felsorolásra kerültek a forgalmazott, magas minőségű márkák is. A több, mint 500 magyarországi ügyféllel rendelkező M+E jelenleg legnagyobb számban eladott márkája a Brother.

A japán gyártót Európában képviselő Nomura Trading Company munkatársai pedig részletesen bemutatták a Brother újdonságait. Az európai CE minősítéssel rendelkező magasminőségű megmunkálóközpontok, illetve automatizálási rendszerek optimalizált kompakt gyártást ígérnek. A SPEEDIO és FEEDIO rendszerekről Yosuke Tsuda beszélt. 

2018_10_10_M+E_Open_Day_09

A FEEDIO rendszerek alkalmazásával a korábbi 50%-os orsókihasználtság akár 90%-osra is emelhető. Ezzel a ciklusidő mellett a felmerülő költségek is csökkenthetők. Az automatizálás ráadásul az emberi munkaerő pótlására, esetenként pedig kiváltására is alkalmas lehet. Ez pedig jelen munkaerőpiaci helyzetben egyáltalán nem elhanyagolható tényező a beruházások tervezésekor.

Az ABB FLEX LOADER VISION rendszerére is kitértek az előadók. A praktikus kamerarendszernek köszönhetően csökken az alkatrészek pozícionálási ideje, hiszen a rendszer felismeri és képes kezelni is a tervezettől eltérő helyzeteket. A könnyen üzembe állítható megoldás használatához mindössze egynapos oktatás után hozzáláthatnak a felhasználók és nemcsak a nagy sorozatok, hanem a kis szériák gyártásában is előnyt kovácsolhatnak belőle.

2018_10_10_M+E_Open_Day_20

Az előadások sorozata a Mitsubishi Electric szikraforgácsoló gépek bemutatójával folytatódott. Incze Csaba, az M+E kereskedelmi vezetője a típusok bemutatásán túl a hangsúlyt az újdonságokra helyezte. Az új M800 D-Cubes vezérlő és az új funkciók könnyebb kezelhetőséget biztosítanak és jelentősen egyszerűsítik a gépek használatát a gyártásban. Az Angle Master II szoftveres kompenzációs rendszernek köszönhetően, a szögben történő vágások is pontosabbá válnak. 

2018_10_10_M+E_Open_Day_15

A Mitsubishi szikraforgácsolók akár hatodik és hetedik tengellyel is felszerelhetők. Ezáltal bonyolult alkatrészek megmunkálására is lehetőséget nyújtanak.

A huzalszikraforgácsoló gépek mellett a tömbszikraforgácsolókról is szó esett. Illetve a rendezvényen a magyar érdeklődőknek is bemutatkoztak a Mitsubishi új, egy koreai gyártóval kooperációban készített startlyukfúró gépei.

2018_10_10_M+E_Open_Day_21

Egy rövid kávészünetet követően a brazil ROMI márkáé volt a főszerep. A megújúlt gépstruktúrát Jürgen Thelen, európai kereskedelmi és marketing igazgató mutatta be, kiemelve a D-sorozat újdonságait. A kiváló ár-érték arányú szerszámgépek megnövelt asztalmérettel, direkt hajtású főorsóval és nagyobb főorsó-fordulatszámmal (10.000, illetve 15.000 fordulat/perc) állnak a felhasználók rendelkezésére. Emellett a robusztusabb, áttervezett gépkialakítás magasabb gyorsjárati sebességet, ezáltal rövidebb cikulisidők elérését teszi lehetővé. A szerszámgépeket FANUC vezérléssel és felhasználóbarát 15″-os érintőképernyővel szállítja a brazil gyártó.

Az előadássort a Hartford által gyártott újdonságok bemutatásával Péter Szabolcs zárta. Kiemelte az elérhető AC tengelyes szögfejet, valamint a gyártó egyedi Hartrol Plus saját vezérlőjét és HartCAM szoftverét is. A tajvani gyártó szerszámgépei sokféle megmunkálási problémára kínálnak megoldást, amelyet évről évre rangos világszintű rendezvényeken is bizonyítanak.

2018_10_10_M+E_Open_Day_05

A finom ebéd elfogyasztása után pedig felzúgtak a bemutatótérben elhelyezett szerszámgépek főorsói és megkezdődött a rendezvény igazán látványos része. A gépek körül kis csoportokban gyűltek össze az érdeklődők és az M+E szakembereinek vezetésével ismerhették meg a kiállított gépek képességeit. A kétnapos rendezvényen összesen közel 100 vendég vett részt.

2018_10_10_M+E_Open_Day_23

További információ:

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]