Ki a káros anyagokkal a levegőből – Az X-Cyclone-leválasztás működési elve

A Reven cég a mechanikus leválasztás terén szerzett évtizedes tapasztalatára alapozva, az iparral szoros együttműködésben fejlesztette ki az X-Cyclone mechanikus leválasztórendszert.

Reven emulzió- és olajköd-leválasztói karbantartásmentesek, mivel nincs bennük csereigényes szűrőbetét, így járulékos költségek sem keletkeznek, és ehhez párosul még a minimális igényű üzemben tartás. A könnyen, a felhasználó által installálható készülékek hatásfoka állandó, mert a leválasztás útjában nem áll semmiféle eltömődhető szűrő. Az olaj, az emulzió vagy más folyadék okozta levegőszennyeződésnek, így a káros anyagok legnagyobb részének leválasztása a levegőből az X-Cyclone esetében aeroszol-ként történik. A rendszer nem igényel további cserélhető szűrőbetéteket, és optimális megoldást kínál a káros anyagok leválasztására.

A leválasztás egy X-Cyclone típusú aeroszolleválasztó alapelemben négy szinten megy végbe.

x_cyclone_01_rgb

  • 1. szint: Az aeroszolokkal szennyezett elszívott levegő beáramlik az X-Cyclone-alapelembe. A belépésnél (1) erős légáramgyorsulás jön létre, amely az első leválasztódáshoz vezet.
  • 2. szint: Az erősen felgyorsított légáram egy forgó örvénnyé (2) alakul át, ezáltal a levegő szállítóközegű aeroszolok leválasztódnak.
  • 3. szint: Az aeroszolleválasztó alapelemek levegő­kilépésénél (3) a légáramlatok és a forgó örvények összeütköznek, ami az apró aeroszolrészecskék felhalmozódásához és további leválasztódásához vezet.
  • 4. szint: A leválasztott aeroszolok az X-Cyclone-ban kicsapódnak a profil falára, és leválasztódott folyékony masszaként (4) folynak le.

Finom porok leválasztása

A finom porok leválasztása is hasonlóképpen történik. Ezek azonban nem folynak le folyadékként, ezért a száraz és ragadós finom porok leválasztásánál Revex-rendszert kell beépíteni.

A kompakt CR­-széria X­-Cyclone légtisztítója integrált Revex­-rendszerrel az automatikus tisztításhoz és az állandó légmosáshoz

A kompakt CR­-széria X­-Cyclone légtisztítója integrált Revex­-rendszerrel az automatikus tisztításhoz és az állandó légmosáshoz

E rendszernél szabadalmaztatott permettechnológiáról beszélhetünk, amelynek két funkciója van. Az első felel az X-Cyclone aeroszolleválasztó alapelemek automatikus tisztításáért, illetve a második funkció a levegőt tisztítja hasonló módszerrel, mint egy légmosó berendezés a vegyipar-ban. Az állandó Revex légmosó funkció kimossa a légáramból a legkisebb aeroszolokat, valamint a káros gázokat.

ForrásReven

További információ:

A Reven hivatalos honlapján.

A Reven termékek hivatalos forgalmazója, a Rolatast honlapján.

Megosztás
[
    ]