CNC programozó képzés kivételes lehetőségekkel

Az országban egyedülálló, gyakorlatorientált öttengelyes CNC szerszámgép programozó képzést indít a magyarországi gépipar prominens szereplője, a Gravitás 2000 Kft.

Az ipar megállíthatatlan fejlődésének következtében, az alkalmazott technológiai megoldások – és az azokat a mindennapi gyakorlatba vezető eszközök – egyre hatékonyabbá válnak, egyre gyorsabban váltják elavult elődeiket. Egy ilyen környezetben, a kialakuló igények a fejlődéssel párhuzamosan – szintén rohamos tempóban változnak; egyre bonyolultabb, egyre pontosabb munkadarabok gyártására van szükség, egyre rövidülő gyártási idő alatt. Mára talán nincs az iparnak olyan területe, ahol e magas igények kielégítésére ne használnának a munkafolyamatokhoz CNC szerszámgépet. A fejlődő berendezések kezeléséhez, folyamatosan megújuló és bővülő tudásanyagra van szükség.

A fentiek tükrében nem meglepő, hogy a területen számtalan olyan képzési- és továbbképzési lehetőségből válogathatunk, amelyek a modern szerszámgépek programozására, használatára tanítanak minket. Vannak, amelyek ezt rövid idő alatt vállalják, vannak amelyek olcsón, de akadnak olyanok is, amelyek modern környezet és eszközök vagy egy tapasztalt oktatói gárda biztosításával győznék meg a potenciális hallgatókat arról, hogy náluk érdemes elsajátítani ezt az értékes tudást. A képzések véget nem érő listája könnyen elbizonytalaníthatja az érdeklődőket, hiszen sok mindent kell mérlegelniük és nyilván nem szeretnének csalódni, ha már úgy döntöttek, ebben a szakmában próbálnák ki magukat. Olykor azonban találunk egy olyan hirdetést, ami már-már túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen.

A 30 éves gyártói tapasztalattal rendelkező Gravitás 2000 Kft. hamarosan, immáron ötödik alkalommal induló, öttengelyes CNC szerszámgép programozó képzése pont egy ilyen lehetőséget kínál. A szeptemberben kezdődő, hiánypótló tanfolyam valódi, releváns elméleti és korszerű, a mai ipari elvárásoknak megfelelő gyakorlati szaktudást ad át, kivételes körülmények között.

gravitas_cnc_programozo_kepzes_v2

A Gravitás cégcsoporthoz tartozó Gravitás 2000 Kft. 1993-ban alapult 100%-ban magyar vállalkozás, melynek fő profilja, egyedi gépalkatrészek, szerszámok és készülékek gyártása. A budapesti székhelyű, innovatív vállalat az országban egyedülálló gépparkkal rendelkezik, megrendeléseik számos iparág, többek között az orvostechnika, a repülőgép- és űripar, a védelmi- és az autóipar területéről érkeznek.

De miért is ilyen jó ez a képzés?

A Gravitás 2000 Kft. több éves tapasztalattal rendelkezik a gyakorlatorientált képzések terén, amely azon túl, hogy a zökkenőmentes, magabiztos pályakezdés egyik legfontosabb feltétele, a tudás megszerzésének egyik legszórakoztatóbb és leghatékonyabb formája. A tanfolyamnak egy teljesen új tanterem ad helyszínt, amely gyakorlati oktató üzemterülettel és modern informatikai rendszerekkel is kiegészül. A gyakorlati oktatás kis létszámú csoportokban zajlik, egy Heidenhain vezérlésű, 5-tengelyes DMG MORI DMU 50-es megmunkáló központon.

DMU50Gravitas

A Gravitás 2000 Kft. magasan képzett oktatói gárdával rendelkezik, akik több évtizedes szakértelme stabil tudást biztosít a tanfolyamot elvégzőknek. A tanulók számára mentorálást is biztosítanak, amely kapcsolat célja a tanulási kontroll növelése, fejlesztése, aktív odafigyeléssel, visszajelzéssel, iránymutatással. A képzés egyik óriási előnye például CNC gépkezelő vagy Gépi forgácsoló OKJ-s tanfolyamokhoz képest, hogy ez tartalmazza az öttengelyes gépek működtetéséhez szükséges speciális tudást is, ezáltal rendkívül magas munkaerő-piaci értékkel rendelkezik.

És hogy néz ez ki a gyakorlatban?

A jelentkezés és kapcsolatfelvétel után a leendő diákok kitöltenek egy tesztet, ami általános műszaki intelligenciájukat, alapvető anyag-, gép- és programismeretüket méri fel. A teszt legalább 65%-os teljesítés esetén számít sikeresnek, csak ezután kerül sor a felnőttképzési szerződés megkötésére, illetve a tandíj megfizetésére, melyre két részletben történő fizetési kedvezmény is igényelhető.

A képzés menete 4 fő tematikai részre tagolódik, ennek megfelelően a diákok először az iTNC530-as vezérlés programozását tanulhatják meg, az alapismeretektől (kezelőfelület, fő üzemmódok, programbevitel, stb.), a Q paramétereken át, egészen a fő műveletekig (fúró-, maró ciklusok, munkadarab és szerszám bemérő ciklusok, 5 tengelyes megmunkálás programozás). A második, forgácsoló technológiai szakaszban az alkatrészek modellezése, rajz-értelmezés, szerszámozás, alkatrész befogástechnika, megmunkálási stratégiák és külön menetmegmunkálás következik. Ezt követi a CNC programozás alapjainak, a párbeszédes programozásnak és a Heidenhain iTNC530-as vezérlés programozásának elsajátítása. A negyedik, egyben utolsó szakaszban kerül sor a gyakorlati oktatásra, amely során a diákok élő forgácsolás technológiai-, gépkezelési és programozási műveleteket végeznek, illetve egy projektfeladatot is megoldanak.

Egyéb tudnivalók a képzésről

Tanfolyam időpontja: 2018.09.28 – 2019.02.15.

Helyszín: Gravitás 2000 Kft. Felnőttképzési Oktatási Központ, 1139 Budapest, Fáy utca 4. (saját parkolóval)

Költség: 289.000,- Ft + ÁFA (a vizsgadíjakat tartalmazza!)

Időtartam: 16 hét + a vizsgák hete

Intenzitás: heti 2 nap

1-2. héten minden pénteken 16:00 – 20:00-ig és szombaton 08:00 – 16:00-ig

3-16. héten péntekenként csoportbontásban és minden szombaton

Vizsga: elméleti és programozási vizsga (4 óra), gyakorlati vizsga DMU 50 5ax. megmunkáló központon (2×7 óra)

Szükséges dokumentumok: bizonyítványok, szakmai önéletrajz

Max. létszám: 14-16 fő

A képzés megkezdéséhez szükséges feltételek

Szakmai előképzettség: CNC alapismeretek, forgácsoló szakképesítés

Előírt gyakorlat: 3 év tapasztalat forgácsolási területen

Dokumentumok a jelentkezéshez

Az online jelentkezés EZEN A LINKEN érhető el!

További információ:

A Gravitás 2000 Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]