JENOPTIK kiterjesztett mikroszkópos platform patológiás alkalmazásokhoz

A JENOPTIK Optical Systems, LLC és a Google együttműködéséből született projekt deep learning-gel segíti a patológusok munkáját a ráksejtek kimutatásában.

Jenoptik-Google-Augmented-microscopy-platform_180712_crop1280x720p

A JENOPTIK Optical Systems, LLC, az optikai rendszerek globális vezetője egy olyan innovatív technológiát mutatott be, amely mesterséges intelligenciával bővíti a hagyományos mikroszkópiát. A Google-lel közösen fejlesztett megoldás képes digitális tartalmat vetíteni közvetlenül a mikroszkóp látómezejére. A Google, a platform használatával észlelte a tumorokat prosztatarákról, illetve mellrákos nyirokcsomókról készült hisztopatológiai diákon, melynek eredményeit 2018 áprilisában be is mutatta az AACR (American Association for Cancer Research = Amerikai Rákkutató Egyesület) éves találkozóján.

A JENOPTIK a floridai Jupiterben lévő telephelyén tervezte és integrálta a technológiát, melyet rendszermérnöki tapasztalatuk, optikai kutatás-fejlesztési képességeik és széles szellemi termékportfóliójuk kihasználásával tettek lehetővé. A kiterjesztett mikroszkópos megoldás az optikai tervezés területén szerzett szakértelem és a JENOPTIK digitális képalkotó platformja révén valósult meg.

Jay Kumler, az észak-amerikai JENOPTIK Optical Systems elnöke így nyilatkozott: “A Google-lel végzett munkánk bizonyítja állandó elkötelezettségünket ügyfeleink elvárásai iránt a technológiai innovációk fejlesztésében.”

A vezető berendezésgyártó vállalatok világszerte támaszkodnak a JENOPTIK digitális projekció, telekommunikációs és félvezető eszközök, mobil készülékek, kiterjesztett valóság, ipari automatizáció és összekapcsolt járművek építése és tesztelése terén szerzett szakértelmére. Fejlett optikai rendszereik nagy mértékben hozzájárulnak a digitális átalakulás és IoT előmozdításához.

ForrásJENOPTIK

További információ:

A JENOPTIK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]