Hivatalosan is elérhetővé vált az elec calc™ BIM szoftver

A világ egyik vezető elektrotechnikai vállalata, az 1987 óta működő Trace Software, bejelentette az elec calc™ BIM hivatalos megjelenését. Az új szoftver zökkenőmentesen integrálja az elektromos számítási műveleteket a BIM folyamatba.

EC-CALC-BIM-SM

Az épületinformációs modellezés (BIM = Building Information Modeling) mára már nem csak trend, sokkal inkább az építőipar digitális forradalmának egyik fő mozgatórugója, amely életképes alternatívát kínál az elavulttá vált rendszerekre és folyamatokra. A mérnöki és építkezési szektor hosszú ideje keresi azokat a megoldásokat, amelyek növelik a projektek termelékenységét és minőségét, a költségek és a szállítási határidők csökkentése mellett. E célok elérésében segít a BIM.

A Trace Software fő küldetése az innováció. Ennek érdekében, a vállalat, a BIM digitális evolúcióját követve, egy olyan megoldással állt elő, amely a számítást és elektromos tervezést integrálja a BIM folyamatba.

“A BIM érkezésével, immár harminc éve először nyílik ilyen kivételes alkalmunk arra, hogy mélyreható változást eszközöljünk elektromos tervező szoftverünkben. Az elec calc™ BIM használatával a felhasználók egy olyan digitális megoldást kapnak, amely szimulálja a legtöbb telepítési paramétert, ezzel több száz munkaórát takarít meg, és komolyabb tervezést eredményez. Ez pedig óriási gazdasági előnyt jelent.” – mondja el Etienne Mullie, a Trace Software International kutatás-fejlesztési vezetője.

Nélkülözhetetlen megoldás az elektrotechnikában

Az elec calc™ BIM segítségével a felhasználó megtervezheti, kiszámíthatja és méretezheti az elektromos berendezések digitális modelljeit. A szoftver a 3D-s építészeti szoftverek (REVIT, ArchiCAD, SketchUp, stb.) által generált IFC 4 formátumot használja. REVIT felhasználók számára az elec calc™ BIM plug-in optimalizálja a két program közötti együttműködést. A BIM & CO platformon elérhető elektromos tárgyakkal való kompatibilitás szintén fontos forrást jelent a gyártók termékeinek integrálásához és kiszámításához.

Az elec calc™ BIM egyedülálló útvonaltervező képességekkel rendelkezik. A felhasználó kiszámítja a digitális modellben generált kábelek hosszát, majd szimulációkat végezhet a különböző útvonaltervek összehasonlításához. A 3D modell segítségével észlelhetők az ütközések, a szoftverbe integrált BIM Collaboration Format (BCF) technológia pedig lehetővé teszi, hogy az üzeneteket és riasztásokat más operátorok is kezelhessék.

Az elec calc™ BIM ideális elektromos tervezői megoldás lehet azok számára, akik lépést szeretnének tartani a technológia fejlődésével és előnyt kovácsolnának az ipari innovációkból.

Tesztelje le az elec calc™ BIM próbaverzióját EZEN A LINKEN!

ForrásTrace Software International

További információ:

A Trace Software International hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]