A jövő stratégiailag fontos területei a 10-es csarnokban

Integrált digitalizáció, teljeskörű automatizálás, ADDITÍV GYÁRTÁS és technológiai kiválóság az orvostechnológiában és a szerszámgyártásban – ezekre a témákra helyezi a fókuszt a DMG MORI az idei AMB szakkiállításon.

Az idei AMB-n Stuttgartban, szeptember 18. és 22. között mutatja be a DMG MORI legújabb innovatív fejlesztéseit a 10-es csarnok 2.200 m2-es területén. A középpontban a kiemelt fejlesztési területek állnak majd: a DMG MORI integrált digitalizációval kapcsolódik be az Ipar 4.0 formálásába. Ehhez kulcsfontosságúak a CELOS új digitalizált munkamenetei, a termelésfelügyeletet ellátó új eszközök az optimális gyártási folyamatokért, az exkluzív technológiai ciklusok, valamint a CAD/CAM szimulációs megoldások. A DMG MORI elhozza felhasználóinak a teljeskörű automatizálás lehetőségét az egyedi és a sorozatgyártásban is. A kiállításon 13 úttörő automatizálási megoldás mutatkozik majd be összesen 32 szerszámgéppel. Ráadásul fél óránként az egész stand egy digitális gyárrá változik majd – betekintést engedve ezzel az érdeklődőknek a jövő termelőüzemének működésébe. Az ADDITÍV GYÁRTÁS területén a második generációs LASERTEC SLM szerszámgépen mutatják be a rugalmas rePLUG porágy modult, amely két óránál kevesebb idő alatt lehetővé teszi a teljes alapanyagcserét. Emellett szerephez jut majd a DMG MORI technológiai szakértelme is az orvostechnológia és a szerszámgyártás területén.

01

Integrált digitalizáció – folyamatos digitalizáció a tervezéstől és előkészítéstől kezdve a termelésen át egészen a felügyeletig és a szervizig

A DMG MORI a digitalizáció úttörőjének számít a szerszámgépépítés területén. Az „Integrált Digitalizáció” égisze alatt mutatja be az AMB-n a hálózatba kötött termelést az integrált és folyamatos digitalizációs megoldásaival. A kiállításon az alkatrészgyártásban a digitális munkafolyamatokat integráló CELOS, a digitális folyamatokat támogató szoftverek, a fejlett gyártástervező megoldások, valamint az exkluzív technológiai ciklusok állnak majd a középpontban. Emellett bemutatásra kerül a NETservice, illetve az integrált SERVICEcamera és az IoTconnector is, mint az egyedülálló távoli elérésű szerviz kiegészítői. Ezek, gyakorlatilag többfelhasználós platformokként lehetővé teszik a felhasználók közötti együttműködést, így a technikusok és karbantartók a vállalat szakembereivel is kommunikálhatnak a hálózaton keresztül, hogy minél gyorsabban megtalálhassák a megfelelő megoldást a felmerülő problémákra. A WEKBLiQ webalapú gyártófüggetlen platformmal mindenki bevonható a karbantartási és javítási folyamatbaa 15 különböző modul segítségével. A DMG MORI tehát komplett digitális megoldást kínál az értékteremtő folyamat minden szintjén.

Integrált digitalizáció: folyamatos digitalizáció a tervezéstől és előkészítéstől kezdve a termelésen át egészen a felügyeletig és a szervizig

Integrált digitalizáció: folyamatos digitalizáció a tervezéstől és előkészítéstől kezdve a termelésen át egészen a felügyeletig és a szervizig

Ezekhez a szintekhez gépspecifikus applikációk tartoznak a CELOS rendszerben, különböző folyamatok a termelésben, illetve gyártófüggetlen platformok is támogathatják a felhasználókat a szervizelési és karbantartási feladatok ellátása során. A CELOS emellett digitális termelésfelügyeletre is lehetőséget nyújt. Ez magába foglalja a MESSENGER, a CONDITION ANALYZER, a PERFORMANCE MONITOR, a TOOL ANALYZER és a COCKPIT alkalmazásokat. Az új PRODUCTION PLANNING megoldás egy tervezési és felügyeleti rendszer, amely folyamatos digitális tervező és megfigyelő funkciókat lát el, kezdve az alapanyag felügyelettől, a személyi fejlesztéseken át a részletes termeléstervezésig és a rendeléskövetésig. A NETservice és a WERKBLiQ további számos funkciót kínál, így például a javítási és a karbantartási feladatok szervezését.

Nagyobb hatékonyság a teljeskörű automatizálásnak köszönhetően

Az automatizálás a DMG MORI stratégiájának egyik kulcseleme. A DMG MORI üzemeiben a szerszámgépek és az automatizálási eszközök integrált fejlesztése áll a fókuszban, ezzel biztosítható, hogy az ügyfelek teljeskörű megoldásokat kapnak a gyártótól. A DMG MORI HEITEC, a 2017 novemberében csatlakozott üzem a DMG MORI automatizálási partnere. A gyár egyedi, testreszabott munkadarabkezelő rendszerekkel foglalkozik, míg például a palettakezelő megoldások a szerszámgépgyártó üzemekben készülnek. A DMG MORI és a DMG MORI HEITEC közötti együttműködésnek köszönhetően az ügyfelek integrált, folyamatos és megbízható, teljeskörű automatizálással ellátott szerszámgépeket kapnak. Az AMB.b a DMG MORI bemutatja majd a legújabb automatizálási fejlesztéseit. A 13 gyártásautomatizálási megoldás a 10-es csarnokban lesz látható – kiállításra kerül majd egy PH 150 palettakezelő rendszer egy CMX 800 V szerszámgépen, egy 3. generációs DMU 50 egy WH 15 munkadarabkezelővel és egy NHX 5000 szerszámgép egy RPS 14 forgó palettarendszerrel.

AMB 2018: A DMG MORI 13 csúcskategóriás automatizált szerszámgépet mutat be 2200 m2-en. Bemutatkozik a Robo2Go második generációja is.

AMB 2018: A DMG MORI 13 csúcskategóriás automatizált szerszámgépet mutat be 2200 m2-en. Bemutatkozik a Robo2Go második generációja is.

A Robo2Go második generációja szintén az AMB-n debütál. A rugalmas, robotos automatizálási megoldás a CLX és CTX esztergaközpontok hatékony kiegészítője az új szoftverrel együtt. Az előre definiált programmodulokkal gyorsan és egyszerűen készíthetők el a programok, akár előzetes robotprogramozási ismeretek nélkül is. Az új munkadarabok betanítási folyamata így 15 percnél kevesebb időt vesz igénybe. A működtetés közvetlenül a gépvezérlőről végezhető. Az új megfogógeometriával könnyebben elkerülhetők az ütközések és nagyobb kapacitás érhető el – a kialakítástól függően akár 10, 20 vagy 35 kg-os munkadarabok is kezelhetők.

ADDITÍV GYÁRTÁS – négy komplett eljárás a porágyas és poradagolós megoldások köréből

A DMG MORI öt éve mutatta be úttörő kombinált technológiáját, a lézeres hegesztést és a fémforgácsolást egyesítő LASERTEC 3D hybrid sorozatot. Emellett, a digitális folyamatokat erősítendő, a DMG MORI kiterjesztette portfólióját az additív gyártás terén. Míg a LASERTEC 65 3D lézeres hegesztésre alkalmas, addig az új, második generációs LASERTEC 30 SLM már porágyas technológiát alkalmaz és szelektív lézerszinterezéssel építi fel a munkadarabokat. Az utóbbi két sorozat kombinálható más megmunkáló központokkal és esztergagépekkel is a DMG MORI portfóliójából, így négy telejes körű additív gyártási folyamattípus valósítható meg a gyártó termékeivel.

Második generációs LASERTEC 30 SLM – teljeskörű porágyas megoldás az ADDITÍV GYÁRTÁSBAN

Az additív rendszerek piacán a szelektív lézerszinterezés (SLM) a LASERTEC 30 SLM második generációja egyedülálló rugalmasságot, termelékenységet és megbízhatóságot kínál. A rePLUG porágy modulnak köszönhetően az alapanyag kicserélése pedig kevesebb, mint két órát vesz igénybe. A zárt porkezelő rendszer biztonságos munkavégzést garantál és önállósítja a gyártási folyamatot. Az új ajtórögzítési megoldás és a gép ergonomikus kialakítása egyszerűbbé teszi a munkadarabok kezelését és a karbantartási munkát, miközben az új vezérlőpanel kényelmes irányítást és programozást tesz lehetővé. A CELOS-szal a DMG MORI komplett szoftveres megoldást kínál a CAM programozáshoz és a vezérléshez is egyetlen kézből. A letisztult standardizált felület lehetővé teszi a munkadarabok külső programozását, majd gyártásba történő gyors – komplexitástól függő időszükségletű – implementálását.

ADDITÍV GYÁRTÁS: a második generációs LASERTEC 30 SLM rePLUG porágyas modulja lehetővé teszi az alapanyagcserét kevesebb, mint két óra alatt.

ADDITÍV GYÁRTÁS: a második generációs LASERTEC 30 SLM rePLUG porágyas modulja lehetővé teszi az alapanyagcserét kevesebb, mint két óra alatt.

Technológiai kiválóság – teljeskörű szakértelem a szerszámgyártás és az orvostechnikai ipar területén

Mind a szerszámgyártás, mind az orvostechnikai ipar fontos mozgatórugói a szerszámgépfejlesztéseknek, hiszen ezekben az ágazatokban igen nagy szükség van a teljes körű megbízható megoldásokra. A DMG MORI igyekszik támogatni ezeknek a jövőbemutató ágazatoknak a szereplőit, mind szaktudásával, mind gyakorlati tapasztalataival. A Technology Excellence Center-eket kimondottan ebből a célból alapították, hiszen ezek fejlesztési központokként szolgálnak, ahol már a korai fázisban be tudják vonni a felhasználókat. A DECKEL MAHO szerszámgyártási központban, Pfrontenben számos szerszámgépet használnak, köztük monoBLOCK, duoBLOCK, LASERTEC 3D gépeket és egyre fontosabbá válnak az XXL megmunkáló központok is, amelyek itt készülnek. A DECKEL MAHO Seebach-i gyárában a fókuszban az orvostechnikai iparág áll, itt készülnek a nagy precizitású DMU eVo linear szerszámgépek és a gyors MILLTAP 700 kompakt megmunkáló központok.

Mind a vásárlók, mint a DMG MORI számára pozitív hozadéka van az együttműködéseknek ezekben a Technológiai Központokban. A szoros kapcsolat a felhasználók és a fejlesztők között lehetővé teszi, hogy a szereplők egymástól is tanuljanak. Ez nemcsak tökéletes megoldások létrehozásához vezethet, hanem a DMG MORI számára is értékes tudást nyújt – ismerik a felhasználók igényeit, amelyekre a jövőben megoldásokat kell szolgáltatniuk.

LASERTEC 75 Shape: alacsonyabb költségek rövidebb ciklusidőkkel

A LASERTEC Shape sorozattal a geometriai alakzatok, a tökéletes kontúrok és speciális formák gyárthatók kiváló minőségben és anélkül, hogy a fröccsöntő szerszámok, a présszerszámok vagy más gravírozott és megmunkált felületek sérülnének. A maximális folyamatbiztonság és a reprodukálhatóság pedig garantált. A DMG MORI a kiállításon mutatja be a sikeres LASERTEC 75 Shape új generációját. Az új, nagy sebességű opcióval a Z-irányú elmozdulások sebessége 1,5 m/s-ról 4 m/s-ra növelhető, a lézer frekvenciája pedig elérheti az 1.000 kHz-et. A felületi minőség ideális a további, nagy sebességű megmunkálások kivitelezésére. Az eredmény: 69%-kal rövidebb ciklusidő és ezáltal alacsonyabb termelési költségek.

A dinamikus LASERTEC 75 Shape egyesíti a monoBLOCK kialakítás nyújtotta stabilitási előnyöket az 5-tengelyes megmunkálás lehetőségeivel. 7,9 m2-es telepítési helyszükségletével kategóriájában ez a legkompaktabb szerszámgép. Munkatere 750 × 650 × 560 mm (X / Y / Z), így számos iparágban használható, valamint jól hozzáférhető, az ütközések elkerülésére elegendő teret biztosít. A maximális munkadarabméret: ø 840 x 520 mm az 5-tengelyes gépen, amelyet körasztallal láttak el.

Integrált digitalizáció: folyamatos digitalizáció a tervezéstől és előkészítéstől kezdve a termelésen át egészen a felügyeletig és a szervizig

Integrált digitalizáció: folyamatos digitalizáció a tervezéstől és előkészítéstől kezdve a termelésen át egészen a felügyeletig és a szervizig

Forrás:DMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]