Teljeskörű megmunkálás 2 800 kg-ig

Stabilitás, pontosság és teljesítmény – a DMU 125 P duoBLOCK szimulátn öttengelyes megmunkálást tesz lehetővé azokban a magas minőségi követelményű iparágakban is, mint a repülőgépipar vagy a szerszámgyártás.

Pontosságuknak, dinamikájuknak és hatékonyságuknak köszönhetően a rendkívül stabil DMG MORI duoBLOCK 5-tengelyes szerszámgépek lehetővé teszik a legjobb forgácsolóteljesítmény és munkadarab minőség elérését. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a DMU 125 P duoBLOCK megbízható eszközként alkalmazható kemény anyagok megmunkálására olyan gépet próbáló iparágakban, mint a repülőgép- és szerszámipar. A széles orsótartomány optimális megoldást jelent minden alkalmazás esetén, és a 210 fokos forgástartományú B-tengely garantálja a kívánt termelékenység elérését.

A DMU 125 P duoBLOCK megbízható eszköz a nehezen megmunkálható anyagok forgácsolásában a repülőgép- és szerszámipar területein

A DMU 125 P duoBLOCK megbízható eszköz a nehezen megmunkálható anyagok forgácsolásában a repülőgép- és szerszámipar területein

A sokat bizonyított duoBLOCK koncepció 4. generációja

A többezerszer bizonyított duoBLOCK koncepció 4. generációja az elődöknél még stabilabb, amely a gépmerevség 30% -os növekedésének köszönhető. E javulás alapja a megerősített, egyes területeken szélesebb, kiváló minőségű öntvényekből (GGG60) készülő gépágy és oszloprendszer. Ezenkívül a már így is merev gépágy támaszfelületeit is megnövelték, az Y-tengelyre erősebb, 55-ös méretű lineáris vezetékek, valamint 50 mm átmérőjű golyósorsó hajtóművek kerültek. Ezen intézkedések és a B-tengely nagyobb méretű csapágyazása a berendezés nagyjából 20%-os összmerevség-növekedését eredményezik. Ez a stabilitás lehetővé teszi a B-tengelyes nagy teljesítményű marást, amely opcionálisan egy HSK 100-as szerszámtartóval felszerelt powerMASTER 1000 típusú főorsóval végezhető el. Ez a főorsó 77 KW-os teljesítménnyel és 9 000 forulat/perc-es maximális fordulatszámmal rendelkezik, az elérhető nyomaték pedig 1 000 Nm. A főorsó választék tartalmazza még az 5X torqueMASTER típust is, amely 1 800 Nm nyomaték és 52 KW teljesítmény leadására képes. Ezzel a B-tengely a korábbi főorsó motorokhoz képest 130%-os teljesítménynövekedése érhető el, aminek köszönhetően teljesen új dimenziók nyílnak a marási teljesítmény és vágósebesség területén. Összehasonlítva más szerszámgépgyártó hasonló berendezéseivel a 4. generációs duoBLOCK univerzális megmunkálóközpontok 75%-kal nagyobb fémeltávolítási rátával rendelkeznek az 5-tengelyes megmunkálás területén.

A lehető legmagasabb szintű precizitás és gyártási teljesítmény másik alapja a megfelelő hűtés. Az orsó-előtolás szenzor és az opcionális, tengelyhajtások teljes hűtését is végző precíziós csomag jelentősen javítja a hőmérsékletváltozásra adott gépi reakciókat.

Az ügyfél igényeire szabott komplex öttengelyes megmunkálócsomag

A 4. generációs DMU 125 P duoBLOCK egyetemes megmunkáló központ egy újonnan kifejlesztett B-tengelyű marófejjel van felszerelve, amely egy -30°-tól 180˘-ig terjedő kiterjesztett forgási tartománnyal rendelkezik. A nagyobb tengelycsapágyazás pedig 20%-os merevségnövekedést biztosít. A bővített forgási tartomány és a lecsökkentett interferencia-kontúr a borításba integrált kábelvezetékekkel együtt a vevő-specifikus komplett megmunkálási műveletek még szélesebb skáláját teszi lehetővé. A megrövidült B-tengely mozgásoknak köszönhető időveszteség-csökkenés, valamint a belső kábelezés nagyobb élettartama pozitív hatással vannak a berendezések magas rendelkezésre állására.

Az ergonomikusan tervezett DMU 125 P duoBLOCK felülről, daru segítségével rakodható. A szerszámgép kellő munkatérrel rendelkezik akár ø 1250 mm x 1600 mm méretű és 2 800 kg tömegű munkadarabok megmunkálásához. A moduláris koncepciónak köszönhetően a szerszámtár több lépésben akár 453 szerszem befogadására alkalmassá tehető.

A DMU 125 P duoBLOCK igény esetén felszerelhető a SIEMENS 840D vagy a HEIDENHAIN TNC 640 típusú vezérlőkkel. Mindkét vezérlés kombinálható ERGOline Control-al, amely egy 21,5’-os kijelzővel és CELOS modullal rendelkezik. Alternatív megoldásként a HEIDENHAIN TNC 640-hez elérhető egy 19”-os ERGOline panel is. A DMG MORI CELOS modulja lehetővé teszi a megrendelések, folyamat- és berendezés paraméterek folyamatos adminisztrációját, dokumentációját és megjelenítését. A modul további alkalmazásokkal bővíthető, valamint a már meglévő infrastruktúrákkal és programokkal is kompatibilis.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]