Sokoldalú és precíz vízvágó technológia a 2018-as EuroBLECH-en

Az idei EuroBLECH-en, az OMAX standjára látogatók első kézből tapasztalhatják meg a vízvágásban rejlő hatalmas potenciált.

A kiállításon három csúcstechnológiás rendszer – az OMAX 55100, a MAXIEM 1530 és az új ProtoMAX – fogja demonstrálni a vízvágás sokoldalúságát és alkalmazhatóságát a gyártás minden szintjén.

OMAX 55100 JetMachining Center

Az OMAX 55100 Tilt-A-Jet vágófeje nagyszerűen demonstrálja, hogyan képesek az OMAX gépek a kúposság-mentes vágásra, a vágási sebesség csökkentése nélkül. A Tilt-A-Jet fej, az Intelli-MAX szoftver által kiszámított szögben megdönti a fúvókát, ezáltal pontosan annyival tolja el a vágás szögét, amekkora a kúposság mértéke lenne. Ezzel technikailag nem szünteti meg a hibát, csupán átirányítja a kúposságot a levágott fémhulladékra.

omax_55100

Az Intelli-MAX szoftvert kifejezetten abrazív vízvágó rendszerekhez fejlesztették, használata semmilyen gépkódolási tudást nem igényel. Egy CNC vezérlésben nem jártas személy is néhány óra alatt elsajátíthatja a vágáshoz szükséges tudást. A szükséges online képzések ingyenesen elérhetők, az ügyfelek így bármikor hozzáférhetnek a kellő információkhoz. Könnyű használhatósága mellett, az Intelli-MAX több, mint 90 fájlformátummal – köztük a legnépszerűbb CAD és grafikus fájltípusokkal – kompatibilis.

MAXIEM 1530

Szintén bemutatásra kerül a MAXIEM 1530, ami A-Jet vágófejével kiválóan alkalmas a ferde élű vagy szögletes oldalú vágásokhoz, illetve komplex 3D alakzatok létrehozásához. Az A-Jet egy teljes mértékben szoftver-vezérelt, többtengelyes vágófej, ami növeli az OMAX JetMachining Center sokoldalúságát. Beépített, magas szintű pozicionálási pontosságának köszönhetően, az A-Jet nagyszerűen teljesít másodlagos finiselést nem igénylő folyamatokban, csökkentve ezzel a megmunkálás idejét.

maxiem_1530

Mindkét gépet energia-takarékos, direkt meghajtású szivattyúk fogják működtetni: az OMAX 55100-as egy 50 lóerős EnduroMAX, a MAXIEM 1530-at pedig egy 40 lóerős. Ezek a szivattyúk kevesebb áramot és kevesebb vizet fogyasztanak, csökkentik az alkatrészek anyagfáradását, emellett csendesen és tisztán működnek, ideális megoldást kínálva mindenkinek, akik kevesebbel szeretnének többet elérni.

ProtoMAX

A fenti két gép mellett az OMAX bemutatja új abrazív vízsugaras rendszerét, a ProtoMAX-ot is. A ProtoMAX egy kompakt, önálló vágórendszer, amely főként a prototípusgyártáshoz és kis sorozatos vágáshoz alkalmas, 1″-es (25,4 mm) vastagságig, szinte bármilyen anyaghoz.

protomax

A rendszer ötvözi a nagy abrazív vízvágó rendszerek sokoldalúságát és az okos, gazdaságos kialakítást, így ideális választás kisebb üzemekbe, mérnöki oktatótermekbe, alkotóműhelyekbe és egyéni felhasználásra vagy olyan olyan üzemek számára, ahol időnként szükség lehet a vízvágásra, meglévő vágórendszerek kiegészítéseként.

ForrásOMAX

További információ:

Az OMAX hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]