Hálózatosított csőhajlítás és nagyobb előnyök a hajógyártásban

A transfluid szoftvere javítja a mobil folyamatokat és akár 60%-os időmegtakarítást eredményez nagy csövek megmunkálásánál.

Nagy csövek olcsóbb és gyorsabb hajlítása a transfluid "t bend" technológiájával

Nagy csövek olcsóbb és gyorsabb hajlítása a transfluid “t bend” technológiájával

A nemzetközi hajógyártás és offshore iparág forrásainak és folyamatainak hatékony tervezésére digitális megoldásokra van szükség. A csúcstechnológiás szerszámgépeket gyártó transfluid ennek érdekében kombinálja a nagy átmérőjű csőhajlító technológiáit a gyakorlati alkalmazásokat célzó online hálózatosítással. Mobil mérőeszközeik helyszíni adatokat gyűjtenek, többek között például a sabloncsövek pontos mérése érdekében. A transfluid UMR forgó csőformázó gépe pedig lehetőséget nyújt a csővégek formázására is, így a kiszélesedő peremek is gazdaságosan kialakíthatók, még a cső hajlítása előtt.

Gyorsabb csőhajlítás, akár 400 mm-es átmérőig

“Ha csőfeldolgozásról van szó, mi idő- és pénzmegtakarítást teszünk lehetővé az ipar számára.” – mondja el Stefanie Flaeper, a transfluid Maschinenbau GmbH igazgatója. “A t bend CNC hajlítógépünk már rég megszüntette az igényt a nagy csövek hegesztésére, ezzel is csökkentve a termelési költségeket.” A hajlító rendszerekkel akár 60%-os időmegtakarítás is elérhető a legfeljebb 400 mm-es csövek megmunkálásánál. A gépek gyors beállítási ideje – ami akár 10 perc alatt is elvégezhető – szintén fontos szerepet játszik. Teljesen automatizált vezérlőrendszerükkel, a transfluid egységek a vékony- és vastag falú csöveket egyaránt képesek feldolgozni, bármilyen anyagból, akár 1,5 x vagy annál nagyobb csőátmérővel is.

Peremes csövek hatékonyabb hajlítása a transfluid szoftverével

Ha a peremek előzetesen vannak a csőre hegesztve, sokkal egyszerűbbé és olcsóbbá válik a csőfeldolgozás, hiszen ebben a szakaszban, a hegesztési folyamat lényegesen gyorsabb. A CAD programokkal való belső kapcsolatnak köszönhetően, a “t project” hajlító szoftver azonnal feldolgozza a csövek izometrikus adatait. A peremek pedig egy adatbázisból kiválaszthatók és integrálhatók a modellbe. “A peremes csövek irányított hajlításával, megoldásunk képes növelni a gyártás rugalmasságát. A folyamatok egyértelműen egyszerűbbé válnak.” – magyarázza el Stefanie Flaeper.

A transfluid DB 40120-CNC-VE csőhajlító gépe automatikusan cseréli a szerszámokat

A transfluid DB 40120-CNC-VE csőhajlító gépe automatikusan cseréli a szerszámokat

“t project” mobil használatra

A t project Draft szoftver tablet verziója nagyobb szabadságot kínál a helyszíni gyakorlati alkalmazásokhoz. Segítségével adatok gyűjthetők a csatlakozócsövek geometriájáról, pereméről és azok pozíciójáról. A helyszíni mérési folyamat csak néhány percet igényel, még a bonyolultabb, peremes csövek esetében is. Az adatok digitálisan gyűjthetők és dokumentálhatók, az online adatátvitelnek köszönhetően pedig azonnal továbbküldhetők a műszaki központnak vagy a hajlítógépnek. Miután egy csődarab elkészült, újra megmérhető a zökkenőmentes telepítés érdekében. További előny, hogy miközben a csövek a mért adatoknak megfelelően kerülnek feldolgozásra, a további méréseket a telepítés helyszínén is el lehet végezni.

A "t project Draft" hozzájárul a gazdaságosabb, rugalmasabb csőmegmunkáláshoz

A “t project Draft” hozzájárul a gazdaságosabb, rugalmasabb csőmegmunkáláshoz

A csővégek hatékony formázása

A csőmegmunkálás egyik kulcsfontosságú folyamata a hajóiparban a csővégek formázása, így például a kiszélesedő peremek kialakítása. Az UMR t form géppel ez tökéletesen megvalósítható, akár 325 mm-es átmérőig. Szinte teljes mértékben szerszám független – egy vezérelt formázó kúpot használ, ami szabadon programozható a feladat közben. Egy másik érdekes formázási lehetőség a csövek végeinek hengeres bővítése a csatlakoztathatóság érdekében. A megoldásnak köszönhetően, többé nincs szükség a hajógyártásban megszokott, hagyományos két vonalas hegesztésre, mellyel a nagyobb csövek összekapcsolását végzik.

Forrástransfluid

További információ:

A transfluid hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]