Automatizált mérőcella a Creaform és a Metrologic Group együttműködéséből

Az együttműködésből született, automatizált 3D metrológiai megoldás a Metrologic Group Silma X4 vizsgálati szoftvercsomagját és a Metrolog X4 i-Robot platformot integrálja a Creaform új CUBE-R™ koordináta-mérőgépébe.

A CUBE-R™ egy teljesen integrált 3D mérő megoldás, amit kifejezetten olyan vállalatok számára fejlesztettek, amelyeknek üzemi szintű automatizált minőségellenőrzésre van szükségük. A CUBE-R™, a Metrologic Group robotikai platformjának, a Metrolog X4 i-Robot-nak köszönhetően, kibővíti a Creaform MetraSCAN 3D-R™ mérőszkenner képességeit. Ezzel egy rugalmas, plug-and-play alternatívát nyújt a koordináta-mérőgépekhez és egyéb robotizált 3D szkennerekhez.

Gyorsaság és térfogati pontosság

A MetraSCAN 3D-R™ kibővített képességeinek köszönhetően, a metrológiai szintű térfogatpontosság mellett mérhető alkatrészek maximális mérete 1 méterről 3 méterre nő, valós üzemi körülmények között. A hagyományos rendszerekkel ellentétben, a CUBE-R™ egyaránt gyors és pontos, ezzel jelentős növekedést eredményez a termelékenységben.

cuber-r_02

Felhasználóbarát, egyszerű használat

Az integrált Metrolog X4 i-Robotnak köszönhetően a CUBE-R™ számos további előnyt kínál a felhasználóknak: a szoftver kiszámítja a leghatékonyabb szenzor pozíciót és a legoptimálisabb, ütközésmentes útvonalat a robotnak. De szintén az X4 i-Robot felel az optikai 3D mérésekért, az eredmények részletes elemzéséért (még nagyobb pontfelhők esetén is), illetve a személyre szabott, átlátható riportok készítéséért is. A platform tehát egy egyszerű automatizált mérőmegoldássá alakítja a CUBE-R™-t, amit akár egy nem szakképzett gépkezelő is könnyedén működtethet.

A megoldás előnyei

  • Nagy termelékenység: Hatékony mérések naponta több száz munkadarabon (még sötét vagy reflektív, komplex geometriájú darabokon is)
  • Multitasking: A termelési ciklusok és átmenő teljesítmény maximalizálása, adatfeldolgozás mellett
  • A leghatékonyabb 3D mérési programozás és számítás: Kategóriájában az egyik legjobb mérőszoftvercsalád, ami hatalmas pontfelhők kezelésére is alkalmas
  • Automatikus síkkalibrálás: Állandó pontosság, folyamatos működés mellett
  • Minimális gépkezelő oktatás: A könnyű működtetésnek és gyors tanulhatóságnak hála, könnyebb lépést tartani a gyártói tempóval
  • Teljesen kulcsrakész megoldás: Teljesen zárt, üzemkész rendszer, nincs szükség integrációra
  • Kisebb alapterület: Kulcsrakész megoldás 4,1 x 4,1 x 3,1 m-en, rugalmas üzemi konfigurációval

“X4 i-Robot platformjával, a Metrologic Group az automatizált 3D mérés piacának fejlesztésére törekszik” – mondja Stéphane Auclair, a Creaform-AMETEK Marketing és Termékmenedzsment divíziójának alelnöke. “A Metrologic Group a világ egyik vezető metrológiai szoftverfejlesztő vállalata. Emellett pedig az egyetlen olyan független szereplő, amely robotpálya-tervezést és -szimulációt, valamint egyéb automatizációs funkciókat is integrál termékébe. A velük való együttműködés a CUBE-R™ fejlesztésében egyértelmű választás volt.”

cube-r_01

“A CUBE-R™ kiválóan illusztrálja a Metrologic Group szoftvereinek képességét, amelyek önállóan képesek kezelni a legfejlettebb 3D mérési megoldásokat is.” – mondja el Bertrand Gili, a Metrologic Group elnöke. “A CUBE-R™-rel kombinálva szoftvereink fejlett vizsgálati technológiát kínálnak üzemi szinten, emellett programozásuk egyszerű, és könnyű kezelhetőséget biztosítanak a minőségellenőrzési munkamenetekben is, még komplex, robotizált vizsgálatokban is. Határozottan új mércét állítanak a többfunkciós lézerszkenneres, robotizált 3D mérésekben.”

ForrásCreaform

További információ:

A Creaform hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]