A Mazak legújabb gyára, az Inabe megkezdi működését

A Yamazaki Mazak bejelentette, hogy az építési munkálatok lezárultával megkezdte gyártó tevékenyégét az új Inabe Gyárban, Inabe városban a Mie perfektúrában.

Mazak_InabePlant_01A_1

Az új gyár, mely nagy, öt oldali megmunkálására képes és öttengelyes szerszámgépeket gyárt, a nagy szerszámgépek iránti növekvő igények kielégítésére jött létre, mely leginkább a  repülőiparban, az építőiparban és az energiaiparban jelentkezik. Az Inabe Gyár a hatodik Mazak gyár Japánban. Az Inabe Gyár építési munkálatai 2016-ban kezdődtek, az első szakasz 2018 februárjában lett kész. Ezzel a Gifu prefektúrában található Minokamo gyárból a nagy szerszámgépek gyártása átkerült az Inabe Gyárba. Az új gyárral a teljes gyártókapacitás 20 százalékkal növekedett Japánban.

A jelenleg is erős szerszámgép piacon további növekedés várható a termelésben, az új gyárral pedig még hatékonyabbá válik a hazai és tengerentúli piacok kiszolgálása. 

Az Inabe Gyár áttekintése:

  • A gyár neve: Inabe Gyár
  • Címe: Inabe-város, Mie prefektúra
  • Teljes földterület: 115,000m² (1,237,850 ft²)
  • Alapterület: 33,000m² az első építési szakaszban (355,209 ft²)
  • Termékek: Nagy, öt oldali megmunkálására képes és öttengelyes megmunkáló központok valamint kis/közép méretű függőleges megmunkáló központok
  • Beruházás: 16.0 milliárd japán yen (első építési szakasz)

Az építőipar és a repülőipar által használt nagy megmunkáló gépek gyártóüzeme

  • Plafon magasság 19 méter – az eddigi legmagasabb Mazak üzem. A 19 méteres plafon magasság illetve a 13 méteres daru magasság (A-D öböl) megfelelő kapacitást biztosít a nagy szerszámgépek gyártásához. Referencia: Minokamo Gyár1 plafon magassága: 16 méter, daru magassága: 8 méter
  • Masszív alapozás a nagy, magas pontosságú szerszámgépek gyártásához. A beállítások és ellenőrzések során fellépő rezgés megelőzésére a gyár 1 méter vastagságú megerősített beton alapozással rendelkezik ezzel biztosítva a szerszámgépek nagy pontosságú összeszerelését.
  • A gyárban folyamatos a hőmérséklet szabályozás, korszerű a klíma rendszer és a világítás. A gyárban a belső hőmérséklet ingadozása 10 méter magasságig maximum ±1 celsius fok lehet, a hőmérsékleti változásokból fakadó hatások kiküszöbölése érdekében. A magas hatékonyságú környezeti szabályzó rendszer és gyári világítás jelentősen alacsonyabb energiaigényű a hagyományos rendszerekhez képest.
  • Tágas teszt-vágó és turn key terület. A tágas alapterület hatékonyan használható a tesztvágásokhoz és kulcsrakész beállításokhoz használt nagy szerszámgépek bemutatására.

Yamazaki Mazak 2019-ben nyitja meg új szerszámgép múzeumát

A Yamazaki Mazak megalapításának 100. évfordulóján nyitja meg saját Géptörténeti Múzeumát. Az új múzeum, amely 2019 őszén nyílik meg, Minokamo városában található Japánban, a Yamazaki Mazak Optonics Corporation újonnan felújított földalatti gyárában, amely jelenleg a cég lézeres gyártási tevékenységének otthona. 

07_optonics

Az interaktív múzeum lehetőséget nyújt a látogatóknak arra, hogy szemügyre vegyék, tapinthassák és megismerjék a szerszámgépeket és azok történelmét. Az új létesítmény általános célja az, hogy megünnepeljük a megmunkálás történetét és oktassuk a következő generációs mérnököket.

A szerszámgépeket, amelyeket általánosan az “Anyagépek” -nek neveznek, arra használják, hogy segítségükkel széles körben alkalmazott alkatrészeket gyártsanak az iparnak, a repülőgépipartól egészen az autóiparig, az orvosi és az energiaipari alkalmazásokig. A múzeum bemutatja a hagyományos szerszámgépeket, és bemutatja a rengeteg általuk megmunkált terméket, beleértve a gőzmozdonyokat, gépjárműveket és repülőgépeket.

Ezen kívül a múzeumot rugalmas gyártási rendszerrel látják el, ahol a legkorszerűbb, a Dolgok Internete (IoT) funkcióval integráltan rendelkező szerszámgépek kerülnek majd bemutatásra. Ezzel a látogatók betekintést nyerhetnek a gépfejlesztésbe, a legkorábbi egytengelyes esztergáktól a legmodernebb több tengelyes megmunkáló központokig.

További információ

A MAZAK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]