3D nyomtatás a Dolgok Internetébe integrálva

Az ipari 3D nyomtatás egyik vezető szereplője, az EOS, csatlakozott a MindSphere felhőalapú IoT operációs rendszert fejlesztő MindSphere World e.V.-hez.

Az EOS az első, 3D nyomtató megoldásokat kínáló vállalat, amely csatlakozik a többek között a Siemens-t, FESTO-t és KUKA-t is tagjai között tudó szervezethez. Közel 30 éves tapasztalatával a 3D nyomtatás területén, az EOS aktívan részt vesz majd a szervezet életében: már tervben van egy Additív Gyártói munkacsoport létrehozása és elnöklése is.

A MindSphere egy, a Siemens által fejlesztett felhőalapú, nyílt IoT operációs rendszer, amely a gyárak, rendszerek és gépek virtuális összekapcsolásáért felel. Segítségével a vállalatok kiaknázhatják a különböző forrásokból származó adatokat, amit, átható vizsgálatok után gyártói folyamataik fejlesztésére használhatnak.

Az EOS folyamatosan dolgozik azon, hogy megoldásait ügyfelei gyártói folyamataiba integrálhassa. Erre a célra fejlesztették EOSCONNECT szoftverüket is, amely most, a MindSphere-rel kombinálva, lehetővé teszi a az EOS 3D nyomtató rendszereinek Dolgok Internetébe történő integrálását. A vállalatok így képesek lesznek teljes géphálózatokat összekapcsolni világszerte, még rugalmasabbá és hatékonyabbá téve gyártói képességeiket.

eosconnect_01_rgb

Ipari 3D nyomtatás – kulcsfontosságú elem a digitális gyártásban

“A különböző szektorokban dolgozó ipari és IT cégek, valamint független fejlesztők és start-upok közösségének segítségével, egy MindSphere alapú ökoszisztéma kiépítésén dolgozunk. Ezért nagy elégedettséggel tölt el, hogy az EOS is csatlakozott szervezetünkhöz. A vállalat technológiai know-howja az additív gyártás területén hozzájárul a MindSphere fejlesztéseihez.” – mondja el Jan Mrosik, a MindSphere World e.V. igazgatótanácsának elnöke.

Dr. Tobias Abeln, az EOS műszaki vezérigazgatója elmondja: “Az Ipar 4.0 hatására a gyártói folyamatok egyre digitalizáltabbá válnak. Az EOS által kínált ipari 3D nyomtatási technológia kulcsszerepet játszik ebben, hiszen egy teljesen újfajta szabadságot kínál az ügyfeleknek az alkatrésztervezésben és -gyártásban. Ezért is alkalmazzák egyre többen a sorozatgyártásban.” Majd hozzáteszi: “A következő lépés, hogy az ipari 3D nyomtatást érdemben integrálják mind a meglévő, mind a jövőbeni gyártási környezetekbe, emellett pedig folyamatosan optimalizálják a sorozatgyártás alkatrész- és adatáramlását. Más szóval: minden a hagyományos és additív technológiák digitális csatlakoztathatóságáról szól. A MindSphere World segítségével képesek vagyunk együttműködni a megfelelő cégekkel a fejlődés előmozdítása érdekében.”

Ipari szintű összekapcsolhatóság

Az EOS kitartóan dolgozik azért, hogy megoldásai összekapcsolhatóak legyenek meglévő MES és ERP rendszerekkel. Az EOSCONNECT MindSphere-rel való összekapcsolásával pedig új digitális piacterek és IoT platformok támogatását is megvalósíthatja. Ez a magas szintű összekapcsolhatóság két hatalmas előnnyel jár. A vállalatok egyrészt zökkenőmentes adatáramláshoz jutnak, ami lehetővé teszi a biztonságos és megbízható nyomon követhetőséget. Másrészt, a valósidejű gyártói teljesítménymutatók kiolvasása és vizualizációja nagyfokú átláthatóságot eredményez. Ez a fokú összekapcsolhatóság tehát nagyban hozzájárul a cégek termelékenységének növeléséhez.

ForrásEOS

További információ:

Az EOS hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]