Okosabb munkadarabszállító panelbontó gépekhez – SCHUNK MAGNOPLATE

A SCHUNK Electronic Solutions bemutatja új fejlesztését, a panelbontó gépekhez gyártott univerzális munkadarabszállító MAGNOPLATE-et.

Az új megoldás egy alaplemezből, és az erre szerelt, marófejekkel ellátott mágneses hordozótűkből áll. Ennek köszönhetően villámgyors befogást biztosít. Legfőbb előnye, hogy a felhasználók gyorsabban tudnak új sorozat gyártásába kezdeni, nem szükséges megvárniuk a megfelelő munkadarab hordozó legyártását. A MAGNOPLATE különösen nagy előnyt jelent a széles termékválasztékot kínáló elektronikai gyártócégeknek, akik havonta akár több ezer különböző szerelvénnyel is dolgoznak.

“Az egyedi termékek korában, a trend egyre inkább a kisebb sorozatok gyártása felé halad. Ez növeli a vállalatokra nehezedő nyomást.” – magyarázza el Jochen Ehmer, a SCHUNK Electronic Solutions ügyvezető igazgatója“A MAGNOPLATE segítségével akár a legkisebb sorozat is gyorsan és gazdaságosan megmunkálható.” A piacon egyedülállónak számító új rendszert használja többek között a világ egyik vezető elektronikai gyártócége, a németországi Zollner Elektronik AG is.

1805-SCHUNK-SAR1300_1020x720

Munkadarabszállítók villámgyors építése panelbontó gépekhez

A MAGNOPLATE három elemből, egy alaplemezből, a mágneses hordozótűkből és egy CAD szoftverből áll. Új megrendelés esetén, egy alkalmazott betölti a szereléshez szükséges CAD adatokat és virtuálisan meghatározza a hordozótűk pozícióját. Ekkor kerül képbe a marófej, amibe marószerszám helyett egy beállítófejet fognak be. Ennek segítségével, a marófej megfogja az alaplemez szélén tárolt mágneses tűket és a megadott pozícióba helyezi őket. A szükséges munkadarabszállító így lépésről lépésre alakítható ki. A folyamat körülbelül 2 percet vesz igénybe, ezután kezdődhet a panelbontás. “Egy hagyományos munkadarabszállító gyártása ezzel szemben általában több hetet vesz igénybe, csökkentve ezzel a vállalat reakcióidejét.” – mondja Ehmer. A MAGNOPLATE-tel azonban nem csak ezen javíthatunk. “A felhasználók emellett megspórolják egy hagyományos szállító költségeit, tárolását és karbantartását is. A beruházás tehát ennek megfelelően térül meg.” A rendszer a SCHUNK mindegyik panelbontó gépével kompatibilis, emellett elérhetők személyre szabott tűgeometriák is.

Univerzális munkadarab hordozó több ezer szerelvényhez: egy marófej mágneses hordozótűket helyez a MAGNOPLATE-re, ezzel állítva össze a szükséges hordozót.

Univerzális munkadarab hordozó több ezer szerelvényhez: egy marófej mágneses hordozótűket helyez a MAGNOPLATE-re, ezzel állítva össze a szükséges hordozót.

A szabadalmaztatott rögzítőlemez védelmet nyújt az érzékeny szerelvényeknek

A MAGNOPLATE egy további komponense a hordozótűkre helyezhető, szabadalmaztatott rögzítőlemez. A lemez biztosítja, hogy a tűk ne mozduljanak el, így a sérülékeny szerelvények is biztonságosan megmunkálhatók legyenek. A rögzítővel ráadásul egy adott munkafolyamat gyorsabb végezhető el. A vonatkozó CNC program automatikusan betölthető egy nyomtatott QR-kód segítségével. 1,5 mm-es vastagságának köszönhetően pedig a tárolás is könnyen megoldható.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]