Legújabb termékei mellett ismét a Szikrák Harcával aratta le a babérokat a 3M az Ipar Napjain

Ebben az évben is kiállítóként jelent meg az Ipar Napjai kiállításon a 3M, ahol izgalmas termékpalettáját és innovációit is megismertette az érdeklődőkkel a márka. A minnesotai központú vállalat a tavaly életre hívott látványos csiszolóversenyét, a Szikrák Harcát másodjára szervezte meg hazánkban, a siker pedig most sem maradhatott el, közel 40 résztvevővel zárták a megmérettetést.

2018_05_17_Ipar_Napjai_3M_01

Bár a kiállításon kimondottan a gyártással kapcsolatos kínálatra koncentráltak és a 3M nagyon széles portfóliójából csak ragasztástechnika, csiszolástechnika, egyéni védőeszközök és az elektronikai üzletág termékpalettája mutatkozott be az eseményen, így is számos érdekes újdonságot ismerhettek meg a helyszínre érkezők. Bemutatkozott a 3Mtm Novectm termékválasztéka, melyek tűzoltásra, bevonatolásra vagy ipari tisztításra alkalmas anyagok.  Ez utóbbi jól használható a precíziós mechanikus alkatrészektől az egyszerűbb fém alkatrészekig mindennel, és képes kezelni a legnehezebben tisztítható felületeket is. A helyszínen kiállított demót a legbátrabb látogatók akár saját telefonjukon is kipróbálhatták, hiszen belemárthatták készüléküket az elektronikai eszközökre egyébként egyáltalán nem ártalmas, víznek tetsző folyadékba.  A fenntartható technológia része a 3M hosszú távú kötelezettségvállalásának, mellyel termékei környezeti, egészségügyi és biztonsági profilját folyamatosan fejleszti.
Az idei Ipar Napjain megtekinthetőek és kipróbálhatóak voltak a 3M biztonságos munkavégzést biztosító leesésvédelmi védőeszközei, melyek a magasban dolgozók számára nyújtanak védelmet a leesésből eredő sérülések kockázatának és következményeinek csökkentésében. A leesés elleni védőeszközök 3M-termékek egyébként szinte a világ összes országában megtalálhatók.

3M Scotch-Weld két komponensű szerkezeti ragasztóját is megismerhette a közönség: a ragasztó a gyors kötésidő mellett nagy ütésállóságot biztosít, és alacsony szaghatással rendelkezik. A 3M VHB ragasztószalagjait magas hőállóság jellemzi, miközben a legkülönbözőbb felületeket képes összetapasztani. Az egyedülálló kötéserejüknek köszönhetően ezekkel a ragasztószalagokkal növelhető a kötés tartóssága és a megbízhatósága is, nem beszélve arról, hogy a speciális ragasztószalag használata lehetővé teszi a súlycsökkentést, ami napjainkban egyre fontosabb követelmény. 

Az Ipar Napjain rendezték meg a második Szikrák Harcát is. A 3M látványos csiszolóversenye ezúttal összesen négy részfeladatból állt, melyeket különböző Cubitron II csiszolókorongokkal végeztek el a versenyzők, akiknek a feladatok teljesítésére használt idejét, valamint pontos munkavégzését vették figyelembe a végelszámolásnál a versenybírók.

2018_05_17_Ipar_Napjai_3M_05

A Szikrák Harcáról Gősi István, a 3M ágazati marketingvezetője a helyszínbejáráskor részletes tájékoztatást adott, összefoglalva a verseny célját és népszerűségének okait:

“A tavalyi pozitív fogadtatás hatására úgy döntöttünk, hogy idén is megrendezzük a 3M országos csiszolóversenyét, a II. Szikrák Harcát, ahol értékes nyereményekért folyik a versengés és egyúttal  mindenki első kézből, éles körülmények között meggyőződhet a 3M Cubitron II csiszolóanyagok előnyös tulajdonságairól. Két egyszerű feladatot kell teljesíteni. Az első részben két robot által felhúzott hegesztési varratot kell minél gyorsabban Cubitron II fíbertárcsával majd lamellás koronggal lecsiszolni. A második feladatban pedig egy acélrúdból kell minél pontosabban egy megadott tömegű darabot levágni.

Napjainkban sokat találkozunk olyan kifejezésekkel, mint a termelékenység fejlesztése és a hatékonyság javítása. A 3M Cubitron II csiszolóanyagok alkalmazásával mindkettő területen javulás érhető el, mivel ezek a 3M precíziósan formált szemcséit tartalmazzák, amelynek köszönhetően kiemelkedően gyorsan dolgoznak, tartósabbak, kevésbé hevítik fel a munkadarabokat, így elkerülhető azok elszíneződése, valamint kényelmesebb a felhasználók számára a munkavégzés, így szívesebben dolgoznak vele.

Javaslom minden olyan fémmegmunkálással foglalkozó cég számára, akik szeretnének hatékonyságukon és termelékenységükön javítani, hogy keressék és próbálják ki a Cubitron II termékeket és látogassanak el a www.3m.hu/cubitron weboldalra, ahol további információkat találhatnak a termékekről és azok elérhetőségéről.”

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is szinte mindig teltház volt a versenyzőknek előkészített terepen, összesen 34-en vettek részt a 2018-as megmérettetésen. Az idei évben a versenyben használt korongokon változtattak a szervezők (tisztítókorong helyett lamellás korongot kellett használni), amelynek köszönhetően a versenyzők ideje is javult. Az első helyezett 1:04-es idővel zárt, míg a tavalyi legjobb idő 1:26 volt. A különleges megmérettetés népszerűségét az is mutatja, hogy több olyan versenyző is volt, aki már a tavalyi mezőnyben is megmutatta tudását. Sőt, a tavalyi második helyezett is visszatért, hogy javítson 2017-es idején és ez annyira jól sikerült, hogy az első helyen végzett ebben az évben.

2018_05_17_Ipar_Napjai_3M_02

A Cubitron szemcsékről további információkat olvashatnak tavalyi cikkünkben: Újraélezi magát és könnyebb, gyorsabb munkát biztosít a 3M csiszolóanyaga

Bár a Szikrák Harca és az Ipar Napjai erre az évre ismét bezárta kapuit, ezúttal is rengeteg olyan látogatónak nyújtott érdekességeket a 3M standja, amely inspirációt adhat nemcsak a mindennapi munkában, de a vállalat termékeinek fejlesztéséhez is.

További információ

A 3M hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]