Kiemelkedően produktív megoldások a hálózatos autóalkatrész-gyártás terén

Milyen módon gyárthatók még hatékonyabban az igényes autóalkatrészek, és ebben milyen szerepet játszik a gyártóeszközök digitalizálása? Ezekre a kérdésekre ad választ az EMAG csoport az idén szeptember 18. és 22. között Stuttgartban megrendezésre kerülő AMB kiállításon.

A gépgyártók számos nagy teljesítményű megoldást mutatnak be élőben, többek között a fogaskerekek, bütykök, perselyek és sok más alkatrész gyártására alkalmas VL 1 TWIN kétorsós pick-up rendszerű esztergagépet. A gép két főorsóval rendelkezik, amellyel egyidejűleg két egyforma alkatrészt lehet megmunkálni. Ennek eredményeként jelentős mértékben megnő a termelési mennyiség, a darabköltségek ugyanakkor csökkennek. Az EMAG idei vásári  észvételének további súlyponti témája a digitalizáció előretörése a gyártási technológiában. A szakemberek többek között a gyártás célzott felügyeletére és elemzésére továbbfejlesztett szoftvermegoldásokat fognak bemutatni. A látogatóknak külön részleg  ll majd rendelkezésre a webes alkalmazások tesztelésére. Az érdeklődők megismerkedhetnek a cég új szerviz alkalmazásával is: a ServiceApp minden EMAG géppel kompatibilis, és célja az, hogy a vevők számára műszaki problémák esetén és  pótalkatrész ajánlatkéréseknél megkönnyítse az EMAG szervizzel való kapcsolatfelvételt.

A max. 75 milliméter átmérőjű alkatrészek megmunkálására alkalmas VL 1 TWIN a kiváló tulajdonságaival bizonyos értelemben megadja az irányt a kiállításon való részvételhez, hiszen ahogyan a gépnél, úgy általában az EMAG-nál is a dinamika, a pontosság és a folyamatbiztonság áll a fókuszban.

A VL 1 TWIN esetében ehhez két pick-up munkaorsó (9,9 kW / 136 Nm, 40% ED mellett) áll rendelkezésre, amelyek két azonos munkadarabot vesznek fel a szállítószalagról, a munkatérbe szállítják, majd egyidejűleg megmunkálják őket. Ennek eredményeként a termelési kapacitás a kétszeresére nő. Itt fontos megemlíteni, hogy a két alkatrész átmérőjét és hosszúságát (X/Z irány) egymástól függetlenül lehet korrigálni, mivel az orsószekrények teljesen önállóan képesek mozogni. Az egyidejű folyamat további dinamikáját, ismétlési és tartós pontosságát az X tengelyen lévő lineáris motor biztosítja a közvetlen útmérővel (üveg mérőléc) kombinálva. A Mineralit® polimerbetonból készült masszív gépágy, valamint a 45-ös méretű görgős vezetékek kellő stabilitást biztosítanak az esztergálási folyamat során. “Ezen túlmenően az EMAG saját TrackMotion rendszerével egyszerre több VL 1 TWIN gép egymással való összekapcsolása is lehetséges, de a gépet multitechnológiás gyártósorokban is alkalmazhatjuk” – fejti ki Björn Svatek, az EMAG Modular Solutions részlegének értékesítési és marketing igazgatója. “Ilyen módon nagy folyamatbiztonság mellett állíthatók elő a komplett bütykös darabok,  bolygó- és napkerekek, perselyek vagy gördülőcsapágy-gyűrűk.”

A munkatér belseje: A két pick-up munkaorsó révén kétszeresére nő a termelési kapacitás.

A munkatér belseje: A két pick-up munkaorsó révén kétszeresére nő a termelési kapacitás.

A szakemberek Stuttgartban a lánckerék-gyártás példáján mutatják be, hogy milyen egyszerű az EMAG-gépek gyártósorokba való integrációja, amint az az alábbi videón is megtekinthető:

Az ömlesztett munkadarabok egyenként kerülnek felvételre, a gyártósoron való továbbításuk automatikusan történik, majd egy VL 3 DUO típusú, kétorsós esztergagép végzi a nyersdarab két oldalán a megmunkálást. Ezután történik a fogazási folyamat egy VL 4 H géppel – a pick-up rendszerű lefejtő marógép kiváló pontosságú, nagy sebességű megmunkálást biztosít. A teljes folyamatnál döntő fontosságú a gépek pick-up rendszerű automatizációjának és az EMAG TrackMotion automatizálási rendszerének szinkronizált együttműködése. A nemkívánatos mellékidők, a gépállások, ezzel minimálisra csökkenthetők. Az AMB kiállításon az EMAG a gyártósor mindkét gépét, a VL3 DUO-t és a VL 4 H-t is bemutatja.

Úton az okosgyár felé

A kiállítás további fontos területe a gyártás vezérlésére, előrejelzésére és felügyeletére kifejlesztett különböző szoftvereszközök bemutatása. A MultiMachineMonitor webes alkalmazás például gyors áttekintést nyújt a gyártásban közreműködő összes gépről. A MachineStatus mérőszámaiból a gép termelékenységére vonatkozó következtetéseket lehet levonni.

A "MultiMachineMonitor" webes alkalmazás a gyártásban részt vevő összes gép gyors áttekintését biztosítja. Minden szokványos végberendezésen alkalmazható.

A “MultiMachineMonitor” webes alkalmazás a gyártásban részt vevő összes gép gyors áttekintését biztosítja. Minden szokványos végberendezésen alkalmazható.

“Mindkét alkalmazást bemutattuk már a tavalyi EMO kiállításon is. A vevők nagyon pozitív visszajelzései hozzájárultak a célzott továbbfejlesztéshez” – magyarázza Rainer Seitz, az EMAG Szoftverfejlesztési & IoT osztály vezetője. “Következésképpen például egyszerűbbé tettük az alkalmazások kezelését. Egyidejűleg nagyszámú  gép is áttekinthető módon megjeleníthető, és a különböző gépek adatai egyetlen grafikonon összehasonlíthatók. Mindezeknek a fejlesztéseknek az eredményét mutatjuk be az AMB kiállításon.”

Új szerviz szolgáltatás

Az EMAG számára az idei AMB kiállításon a szerviz is központi téma – ehhez kapcsolódik az okostelefonokra és táblagépekre letölthető új EMAG ServicePlus alkalmazás bemutatása. Az új alkalmazás megkönnyíti a felhasználó és a szerviz munkatárs közötti kommunikációt – például műszaki problémák esetén. A gépkezelő egyszerűen megnyitja az alkalmazást, és beolvassa a gépen lévő QR-kódot. Ezután a szoftveren keresztül kérhet egy szerviz visszahívást, vagy indíthat egy alkatrész ajánlatkérést. “A dolognak két döntő előnye van” – mondja Peter Strohm, az EMAG Global Service projektmenedzsere. “Egyrészt, a technikus szakembereink egyből tudják, hogy melyik gépről van szó, és ismerik annak pontos konfigurációját. Másrészt, a felhasználó automatikusan a megfelelő kapcsolattartó személyhez kerül. Mindkét tényező hozzájárul a szerviz folyamat felgyorsításához.”

A ServicePlus alkalmazás megkönnyíti a felhasználó és a szerviz munkatárs közötti kommunikációt.

A ServicePlus alkalmazás megkönnyíti a felhasználó és a szerviz munkatárs közötti kommunikációt.

Az EMAG az alkalmazást igény szerint videohívásos funkcióval is felszereli. Ennek segítségével a gépkezelő a problémát felveszi a kamerájával, és azt élőben be tudja mutatni a szerviztechnikusnak. Az EMAG ServicePlus alkalmazással folytatott teljes kommunikáció az EMAG saját szerverén keresztül történik, ami eleget tesz a magas szintű biztonsági előírásoknak.  

A vásár 4. csarnokának 4B51-es standjánál az EMAG csoport technológiai fejlesztéseinek széles spektruma tekinthető meg. A látogatók egy sor gyártási megoldást láthatnak, amelyek a különböző alkalmazási területeken gondoskodnak a minőségről és a hatékonyságról. Az ehhez tartozó folyamatok a nyersdarabtól a rendkívül finom végső megmunkálásig terjednek – ezt pedig végeredményben a cégcsoport óriási technológiai spektruma teszi lehetővé.

ForrásEMAG

További információ:

Az EMAG hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]