A Techman Robot M12-es modellje Hannoverben mutatkozott be

A Hannover Messe, a világ egyik legnagyobb és legtöbb vállalatot mozgósító iparági szakkiállítása. Az idei évben fő témája az “Integrált Ipar – Kapcsolat és Kollaboráció” volt. A kollaboratív robotok az intelligens gyártósorok fontos elemei, melyek növelik az Ipar 4.0 megvalósíthatóságát – ezzel mintegy forradalmian megújítva a már ismert üzleti modelljeinket. A világ egyik legintelligensebb robotja, a Techman Robot, az automatizálás terjedésével párhuzamosan igyekszik meghódítani a világot. Az új TM12-es sorozatú nagy teljesítményű robotjait pedig az idei Hannover Messe-n mutatta be.

Robot-poster-for-Hannover-Messe-02-031318-outline-cs5-

A TM12-es sorozat globális premierje: Mostantól nagyobb kapacitás

A beépített gépi látási funkciók számos ipari applikációban teszik alkalmassá a Techman robotokat. Az ipari igények kielégítésére a Techman Robot egy új, nagy kapacitású és teherbírású robotot dobott piacra, amely ebben a karhossz-tartományban egyedülálló. Az akár 12 kg-os teherbírással és az 1300 mm-es karkinyúlással rendelkező M robotok képesek együttműködni a nagy teljesítményű AGV-kkel, így a félvezetőgyártásban előszeretettel választják ezt a robotcsaládot.

A TM duális rendszere változatos összeállításokat tesz lehetővé

A Techman Robot kínálata beépített gépi látással megvalósított alkatrész-felismerést, pozíciómeghatározást és számos beállítási lehetőséget tartalmaz, amelyeket a vállalat szabadalmaztatott. A robotkar képes a teljes körbefordulásra is – ezáltal számos különböző feladat megvalósítására alkalmas. Ráadásul kiválóan illeszthető különböző gépi látási rendszerhez, amelyek két- vagy több gép együttműködését követelik meg. A TM Plug and Play funkciónak köszönhetően a nagyobb gyártók megfogói egyszerűen illeszthetők a robothoz, ezekkel számos alkatrész-manipulációs feladat elvégezhető. A gépek közötti együttműködési lehetőség jelentősen csökkenti a készülékezési költségeket és nagy szabadságot biztosít az alkalmazások tekintetében. A Techman Robotok képesek önálló vagy rendszerekben történő munkavégzésre is, egyszerre akár több géppel. Így ezek a rugalmas és jól variálható robotok jó alapot képeznek a további automatizálási megoldások bevezetéséhez.

Biztonságos kollaboratív modell

A kollaboratív robot definíciója a következő: olyan robot, amely képes biztonságos módon együtt dolgozni az emberekkel a gyártósorokon. A standra látogatva az érdeklődők beléphettek az ipari robotok biztonsági zónájába, ekkor a robotok a beállításoknak megfelelően lassabbak lettek, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket. Ugyanígy a termelésben is elérhető, hogy az optikai érzékelőrendszer alkalmazásával védjék a dolgozókat a robotok mozgási zónájában.

TM Manager egy hatékony, okos gyárhoz

A Techman Robot munkatársai a Hannover Messe-n mutatták be a TM Manager-t is, amelynek segítségével biztosítható a gyártóeszközök egymáshoz kapcsolódása. A rendszerrel a kommunikáció mellett az adatgyűjtés a folyamatfelügyelet és az irányítás is megoldható. A megfigyelt paraméterek értékeiből képes következtetéseket levonni, az adatelemzés pedig lehetőséget teremt a termelési kapacitás növelésére és a karbantartási költségek csökkentésére, mindez pedig elengedhetetlen a jövő okos gyárainak felépítéséhez és üzemeltetéséhez, ahol az emberek és a robotok vállvetve dolgoznak majd együtt.

Tajvan vezető gyártási okoseszköz-gyártója

A Techman Robot Tajvan első és máig egyetlen vállalata, amely kollaboratív robotot dobott piacra. A cég innovatív munkáját számos elismeréssel díjazták már, a hazai piacon túl pedig már a globális lehetőségeket keresik. Idén a Hannover Messe keretei között mutatkozott be a kínálat az európai érdeklődőknek. A cél az Ipar 4.0 és az ipari automatizálás igényeinek kielégítése rugalmas és magas minőségű eszközökkel.

ForrásTechman Robot

További információ:

A Techman Robot hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]