Precíz mérések üzemi körülmények között

A megváltozott termelési feltételeket követő, professzionális mérések elvégzésére alkalmas mérőrendszert kínál a METRIOS. A profilprojektorhoz hasonló, a munkadarab teljes geometriájának ellenőrzésére létrehozott eszköz a digitális optikai mérések világát tárja a felhasználók elé – mindezt a termelés közvetlen közelében, akár a gyártósorba illesztve.

metrios2

Automatikus gyártás, intelligens mérés

Az intelligens, az Ipar 4.0 követelményeinek megfelelő gyárakban a termelés gyorsaságáról és stabilitásáról az automatizáció és a digitalizáció gondoskodnak. A folyamatba illesztett, megfelelően megtervezett és kivitelezett objektív mérések feladata, hogy ezeket az automatizált termelési feladatokat ellenőrizze, illetve az esetleges emberi mulasztásokat hatékonyan szűrje. A METRIOS egy olyan, egyedülálló, automatizált digitális mérőrendszer, amely hatékonyan képes támogatni a termelést, hiszen a megbízható mérési eredményeket a gyártás közvetlen közelében szolgáltatja.

Gyorsasága lenyűgöző: bonyolult mérési feladatok végezhetők el vele másodpercek alatt. Ráadásul a mérési jegyzőkönyvek rögzítése is hasonlóan rövid időt vesz igénybe. Egyszerű kezelhetősége miatt használata nem igényel szakismeretet. Rugalmasan felhasználható fémek, vagy deformálható műanyag alkatrészek mérésére is.

Mindemellett az adott mérési feladatnak megfelelően az ügyfél igényeire szabható szoftveres megoldások teszik egyedivé. A testreszabott megoldások pedig tovább támogatják a felsorolt tulajdonságokat: a megfelelő beállítások elvégzésével még gyorsabban és egyszerűbben használható a mérőrendszer – közvetlenül a termelésben.

Komplex munkadarabok mérése gombnyomásra

A munkadarabok vizsgálata egy-egy gombnyomással indítható, egy-egy mérési terv könnyen behívható. A szoftver képes felismerni a tárgyasztalra helyezett munkadarab helyzetét, így nincs szükség bonyolult készülékekre és a termékek precíz pozícionálására. Igény esetén egyszerre akár több munkadarab mérése is elvégezhető, így tovább csökkenthető a vizsgálatok időtartama.

A praktikus és intuitív mérőszoftver azonnali visszacsatolást ad az éppen mérés alatt álló munkadarab megfelelőségéről. A kijelzőn a vizsgált termék képe látható, amely rögtön összehasonlítható a névleges méretekkel és a tűréstarományokkal. Az eltéréseket jól látható módon jelzi a rendszer, így azonnali visszacsatolás nyerhető a termelés állapotáról.

metrios1

A METRIOS-t kategóriájában egyedülállóvá teszi a pontossága, illetve a tárgyasztal megvilágítására szolgáló fényrendszer. A megvilágítás a munkadarab felületi tulajdonságainak megfelelően állítható, így minden részlet mérése elvégezhető. A nagy függőleges mozgástartomány szintén segíthet a munkadarab láthatóságának beállításában, emellett lehetővé teszi magasabb termékek oldalainak mérését is.

Precizitás, üzemi körülmények között is

Bár egy hasonlóan pontos mérőrendszert inkább mérőszobákban, vagy mérőlaborokban tudnánk elképzelni, a METRIOS-nak nincs szüksége speciálisan kialakított telepítési helyre. A burkolatoknak köszönhetően megfelelően védett a környezeti hatásoktól a többpontos hőmérsékletmérés és a tárgyasztal speciális kialakítása pedig megfelelő hőkompenzációs lehetőségeket biztosít. Így a precíz mérések közvetlenül a gyártásban, a termék útjába illesztve végezhetők el.

A METRIOS számos kiegészítővel és többféle munkaállomás-kialakítással kapható, így minden vállalat megtalálhatja az alkalmazásnak megfelelő legjobb felszereltséget. A sorozat gépei többféle munkatér-mérettel és pontossági tartománnyal kaphatók, hogy minden feladatra a leginkább alkalmas mérőgépet választhassák a felhasználók.

További információ

A METRIOS magyarországi forgalmazója a Lamatec Kft. weboldalán.

A METRIOS honlapján.

Megosztás
[
    ]