Páratlan termelékenység a Mazak vízszintes megmunkálási megoldásával

A Yamazaki Mazak legújabb vízszintes megmunkálási megoldása, a HCN-5000 a nagy kapacitású MPP500 automatizálási rendszerrel van felszerelve, amelyet kifejezetten az emberi beavatkozást nem igénylő működésre, illetve páratlan termelékenységre és megmunkálóképességre terveztek.

1. képaláírás: A HCN-5000 egy nagy kapacitású MPP500 automatizáló rendszerrel van felszerelve, amit kifejezetten az emberi beavatkozást nem igénylő működésre terveztek.

A HCN-5000 egy nagy kapacitású MPP500 automatizáló rendszerrel van felszerelve, amit kifejezetten az emberi beavatkozást nem igénylő működésre terveztek.

A Mazak PALLETECH automatizálási szakértelmére alapozva a gép a Multi Pallet Pool (MPP) rendszerrel rendelkezik, ami nagy sebességű raklaptovábbítást és megnövelt időtartamú emberi beavatkozás nélküli üzemeltetést kínál, szemben a kettő vagy hat raklapos automatizáló rendszerekkel. A gép egy 16 állomásos MPP-vel van felszerelve, de egy kisebb, helyileg bővíthető 10 raklapos változat is elérhető.

Az MPP helytakarékos – alapterülete akár 37%-kal kisebb, mint egy hasonló PALLETECH rendszeré –, és a Mazak SMOOTH MPP szoftverrel ellátott SmoothG CNC segítségével vezérelhető. A Smooth MPP segítségével fejlett ütemezési funkciók, a termelési eredmények gyorsabb elemzése, valamint hatékonyabb rendszerkihasználás érhető el, illetve számítógépről és okostelefonról történő távoli hozzáférést is lehetővé tesz.

Azon gyártók számára, akik az ipar 4.0 bevezetésén dolgoznak, és a gyártási műveletek között szorosabb kapcsolatot szeretnének kialakítani, a SMOOTH MPP által biztosított magas színvonalú, valós idejű adatelemzés olyan kézzelfogható előnyöket nyújt a termelékenység terén, mint a kevesebb nem forgácsoló idő és az alacsonyabb közvetett munkaköltségek.

A Mazak HCN-5000 függőleges megmunkálóközpontja képes akár 800 mm átmérőjű és 1000 mm magas munkadarabok megmunkálására, illetve az opcionális, 37 kW teljesítményű és 14 000 fordulat/perc fordulatszámú, nagy nyomatékú orsóval az olyan, nehezen vágható anyagok megmunkálására is alkalmas, mint a titán. A gép továbbá 60 m/perces gyorsjárati sebességgel rendelkezik, illetve lenyűgöző 2,6 másodperces szerszámcsere-idejével minimálisra csökkenti a nem forgácsoló időt. Az EMO kiállításon bemutatott gép a Mazak V30-C Superflow nagynyomású hűtőfolyadék-rendszerével van felszerelve, amely hét programozható nyomásfokozattal rendelkezik, egészen 70 barig.

Az MPP rendszert (ezúttal a VRXi 600 géppel együtt) a magyar közönség a közeljövőben két rendezvény keretében is megtekintheti a sóskúti bemutatóteremben:

1. Diaedge termékcsalád bemutató szemináriuma 2018.05.29 – 30.
Helyszín: Mazak magyar technológiai központ, Sóskút, Ipari Park Bánki Donát u.1
A szakmai napon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. 
Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze – az alábbi webcímen, a narancssárga regisztrációs gombra kattintva regisztráljon az eseményre: 
https://www.mazakeu.hu/diaedgeseminar/ 

2. Nyár eleji nyílt napok, 2018.06.05 – 07.
További részletek hamarosan a MAZAK weboldalán.

További információ

A MAZAK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]