Túl az Ipar 4.0-án

Ipar 4.0, Logisztika 4.0, Szolgáltatás 4.0, Karrier 4.0… A negyedik ipari forradalom, hasonlóan a korábbiakhoz, nem hagyja érintetlenül a kapcsolódó ipari, gazdasági és társadalmi területeket sem. Az utóbbi években nemcsak a termelés alakult át. Változott az üzemi logisztika és megváltoztak a szolgáltatások is. A digitalizáció és az automatizáció pedig hatással van a karrierünkre, a munkánkon keresztül pedig az egész életünkre is. Az idei HANNOVER MESSE egyik kiemelt témája volt a munkaerőpiaci átalakulás az ipari áttekintés mellett.

Április 23. és 27. között került megrendezésre a németországi HANNOVER MESSE, az európai szakkiállítások egyik legnagyobbika. Az ipari seregszemlén rengeteg iparvállalattal találkozhattak a látogatók, akik így első kézből ismerhették meg a gyártók és forgalmazók újdonságait. Megannyi premierrel és bemutatóval tették izgalmassá a rendezvényt, így igazán megérte ellátogatni az eseményre.

Eröffnungsrundgang der HANNOVER MESSE am Montag, 23. April 2018 mit H. E. Enrique Peña Nieto, Präsident der Vereinigten Mexikanischen Staaten und Dr. Angela Merkel, Bundeskanzlerin der Bundesrepublik Deutschland

Fotó: Hannover Messe

Az eseményt maga Angela Merkel, Kancellár nyitotta meg, kiemelve a HANNOVER MESSE szerepét az ipari kiállítások között. Ez a szakkiállítás, ahogy ő fogalmazott, egy helyen gyűjti össze az ipar legfontosabb szerepeit, a szervezés minősége pedig nívót ad a rendezvénynek. Idén a vásár partnerországa Mexikó volt, a kiállításnál pedig középponti szerepet kaptak a kontinenseken átívelő közös értékek, mint a kereskedelem támogatása és a tudástranszfer.

A HANNOVER MESSE idén ünnepelte 71. évét, és mi sem lehetett volna méltóbb ünneplés, mint az, hogy csaknem 5.000 kiállítóval nyithatta meg kapuit a több tízezres látogatói tömegnek. A 75 országból érkező kiállítók bemutatóit további 500 élőben bemutatott esettanulmánnyal és még több, mint 1.400 prezentációval tették emlékezetessé.

A szakmai programok mellett pedig esténként több standon tartottak kötetlen hangulatú vevőtalálkozókat és kisebb-nagyobb céges rendezvényeket.

A HANNOVER MESSE két év múlva várja újra látogatóit 2020 április 20. és 24. között.

További információ

A HANNOVER MESSE hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]