Egy éjszaka a szakmáknak

A mai napon rendezik meg a Szakmák Éjszakáját, melynek célja, hogy bemutassa és megismertesse a magyarországi képzési kínálatban található szakmákat a fiatalokkal és az érdeklődőkkel. A programok egy része már reggel elkezdődik, majd egészen este tíz óráig várják a látogatókat országszerte.szakmakejszakajaA rendezvényen nemcsak a fiatal, pályaválasztás előtt álló tanulók, hanem szüleik, vagy kisebb testvéreik is találhatnak programokat maguknak. A helyszíneken, iskolákban, közösségi terekben és üzemekben izgalmas kísérletekkel és gyakorlati bemutatókkal várnak mindenkit. – Összesen több, mint négyezer programot ajánlanak. A budapesti HUNGEXPO területén megrendezésre kerülő Construma kiállításon külön sátorban kapott helyet az építőipari szakmák és a kapcsolódó területek bemutatása. 

A rendezvény célja az érdeklődés formálásán túl az ismeretterjesztés, új technológiák, módszerek és ismeretek mutatkoznak be, illetve a képzőhelyek is figyelmet kapnak, hiszen kapuikon belül találkozhatnak leendő tanulóikkal. A gépészeti szakmacsoport oktatóhelyein 3D nyomtatással, számítógépes modellezéssel, ipari informatikával és természetesen forgácsolással, vagy akár hegesztéssel is tölthetjük az estét. 

A programok az alábbi térképen böngészhetők. 

 

További információ

A Szakmák Éjszakája rendezvény weboldalán.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]