Új norma a pontosságért – FANUC SCARA robotok

Az új SR-3iA-val a FANUC bemutatja az első robotját az újonnan kifejlesztett SCARA robotsorozatból. Az új modell első alkalommal a 2017-es tokiói Nemzetközi Robot Kiállításon (iREX) került bemutatásra, melyet 2017 novemberében rendeztek meg.

FANUC ROBOT SR 3iA

A FANUC új SCARA robotját nagy sebesség és precíz működés jellemzi a pick and place alkalmazások, összeszerelés, tesztelés, minőségellenőrzés és csomagolási eljárások során a legkülönbözőbb iparágakban, beleértve az elektronikai ipart, az autóipart, a műanyagipart, a laboratóriumok automatizálását, illetve az orvostechnikai készülékek és eszközök gyártását. A kompakt, kis tömegű és letisztult dizájn jelentős helymegtakarítást biztosít.

Az új SR-3iA robot a FANUC következő dimenzióját képviseli sebességben és precizitásban az összeszerelés és az anyagmozgató alkalmazások terén. A kis robotok felhozatalát a SCARA robotokkal kiegészítve, a FANUC képes ellátni ügyfeleit egy költséghatékony megoldással, hogy magasabb termelékenységet érjenek el. Az SR-3iA 3 kg hasznos terhelést, 400 mm-es hatótávot és 200 mm-es kinyúlást kínál.

Az új R-30iB Compact Plus vezérlővel az új SCARA robot ugyanazt a kifinomultságot és megbízhatóságot kínálja, amit az összes FANUC robot, beleértve az integrált iRVision-t, iRPickTool-t, erőérzékelést, szállítószalag követést, terepi busz kapcsolatot, integrált biztonságot és sok más egyéb szoftveropciót. A FANUC új SCARA iRProgrammer szoftver könnyen kezelhető felületének segítségével gyerekjáték elvégezni a robot teljes beállítását és felprogramozását egy tablet vagy PC segítségével, akár egy webböngésző futtatásával (például Safari vagy Chrome).

FANUC ROBOT SR 3iA

FANUC SCARA Robot előnyei és tulajdonságai

  • Ultra-kompakt kialakítása és karcsú profilja minimalizálja az ütközés lehetőségét a periférikus eszközökkel.
  • Kis tömegű kialakítása lehetővé teszi az egyszerű integrációt és a folyamatos gyors működést.
  • A nagy tehetetlensége maximalizálja a nagy munkadarabok kezelésének lehetőségét.
  • 200 mm-es függőleges elérése lehetővé teszi, hogy az összeszerelést, a csomagolást és a kezelési műveleteket elvégezze.
  • Az alsó kábelkivezetés védelmet biztosít és értékes munkaterületet takarít meg a nagyobb hatékonyság érdekében.
  • Integrálja a levegőbemeneteket, 24VDC áramfelvételt és I/O jelkábeleket és mágnesszelepeket, leegyszerűsíti a rendszer integrációt és csökkenti a teljes költséget.
  • A robot karján található vészkapcsoló lehetővé teszi a gyors és biztonságos leállítást hiba esetén.
  • Új, magas teljesítményű R-30iB Compact Plus vezérlőszekrény minimális helyet igényel és lehetővé teszi a könnyű elrendezést, illetve a rugalmas telepítést
  • Új webalapú iRProgrammer felhasználói felület az ösztönös és egyszerű robot beállításhoz és programozáshoz, tableten vagy PC-n (böngésző független, Teach Pendant választható opcióként).
  • CE/NRTL szabványával az R-30iB Compact Plus vezérlőszekrényhez lehetővé teszi a telepítést mindenféle többletköltség nélkül.
  • Elérhető a legtöbb nagyteljesítményű FANUC intelligens szoftver opció, többek között az iRVision, iRPickTool, erőérzékelés, szállítószalag követés, terepi busz kapcsolat és az integrált biztonság.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

 

Megosztás
[
    ]