FANUC Roboshot széria: Megbízható, precíz fröccsöntés, alacsony karbantartási igénnyel

A műanyagfeldolgozás a polimerek alkalmazásának terjedésével napjainkban is folyamatosan növekvő iparág. Újabb és újabb anyagok megannyi új felhasználási területen támogatják az emberek mindennapi életét, ipari tevékenységét, vagy éppen gyógyulásukat. A műanyagok feldolgozásának egyik leggyakoribb módja a fröccsöntés, melyben a hidraulikus gépek mellett egyre ismertebbekké és kedveltebbekké válnak az elektromos gépek is.

roboshot-130t

A FANUC Roboshot sorozatának gépei az elektromos fröccsöntés előnyeit a hidraulikus gépek erejével és sokoldalúságával vegyítik. Olyan fröccsöntő rendszerek, amelyek számos helyen helyettesíthetik a korábban elterjedt berendezéseket.

Miért érdemes a FANUC Roboshot gépeit választani?

Erre a kérdésre a felhasználók adhatják a leghitelesebb válaszokat. „A FANUC Roboshotokkal maximálisan elégedettek vagyunk. A gépeket néhány opcionális kiegészítővel rendeltük, ennek ellenére a telepítés és a beüzemelés is problémamentesen zajlott.” – számol be Dettre Kadosa, a Deplast Kft. ügyvezetője a telepítési körülményekről. „Az elektromos fröccsöntőgépek szervizigénye jelentősen elmarad a hidraulikus rendszerekétől, fenntartásuk olcsóbb és egyszerűbb.” – ezt már Body Kornél, a PLASTICOR Műanyagfeldolgozó Kft. ügyvezetője teszi hozzá, akik szintén két Roboshot fröccsöntő géppel dolgoznak, többnyire autó- és elektronikai ipari alkatrészek gyártásán.

Az elektromos fröccsöntőgépek jól alkalmazhatók általános felhasználásban, különböző ipari termékek gyártására, de a technológia tisztasága és pontossága lehetővé teszi az orvostechnikai vagy élelmiszeripari eszközök gyártását is. „Számunkra fontos volt, hogy az élelmiszeripari megrendelőink számára a maximális termékbiztonságot garantáljuk. A pontosság iránti igény ugyan nem indokolná az elektromos fröccsöntők használatát, de a szigorú élelmiszeripari előírásoknak való megfelelés egyszerűbb ilyen gépekkel.” – mondja Dettre Kadosa a kiszolgálható iparágakról.

Az elektromos fröccsöntés, mint fejlesztési irány

„Cégünk 14-15 éve foglalkozik fröccsöntéssel, az elektromos FANUC Roboshot gépünket néhány éve vásároltuk. A megrendeléseinket többnyire a hidraulikus berendezésekkel is tudjuk teljesíteni, ám az elektromos fröccsöntésé a jövő és egyértelműen a cégünk fejlődése érdekében döntöttünk mellette.” – indokolja választását Laki Zoltán, az LZ-Form Kft. ügyvezetője. Az elektromos fröccsgépek előnyei nem merülnek ki a pontossággal és a kisebb hőleadással. Az alacsonyabb energiafelhasználás számottevő megtakarítást jelenthet, a nagy fröccssebesség pedig a ciklusidő rövidülésében nyilvánul meg. „A gyorsaság és a pontosság mellett nagy előnye az elektromos gépeknek a szerszámvédelem is. A mozgások jól követhetők, magas beállási pontossággal dolgoznak a gépek, így a fröccsszerszámok is jobban teljesíthetnek.” – sorolja a gépek előnyeit tovább Dettre Kadosa.

RS-IA-RS-Form-2-4C

„A FANUC mérései szerint kisebb energiafelhasználásúak a Roboshot gépek, kevesebb karbantartást igényelnek, emellett pontosabb adagolást és formázást biztosítanak, magasabb ismétlési pontosság mellett. Ezzel pedig túl is szárnyalják a régebbi hidraulikus gépeket, a legtöbb munkánkhoz ugyanis elegendő az elektromos gépek által elérhető szorítóerő.” – sorolja tapasztalatait Laki Zoltán.

A gép megbízhatósága mellett a szervizszolgáltalások magas színvonala és az automatizálási rendszerek kínálata is hozzájárul a FANUC Roboshot fröccsgépek sikeréhez. „Mivel a fröccsgépekkel elégedettek vagyunk, ahogy a FANUC magyarországi képviseletének szolgáltatásaival is, ezért a további beruházásokat is velük képzeljük el.” -tekint bizakodóan a jövőbe Body Kornél.

További információ

A FANUC weboldalán.

Megosztás
[
    ]