Újgenerációs EDM technológia a Sodick-tól

A Sodick, mint a világ egyik vezető szikraforgácsoló szerszámgép gyártója, az őszi kiállításszezonban is számos újdonságot mutatott be az érdeklődőknek. A legújabb EDM technológiákat először a hannoveri EMO-n mutatták be két új és két prémium szerszámgépen. A szikraforgácsolás mellett a 3D nyomtatás területén is jelentős fejlesztéseket végeztek az utóbbi időben – ezek szintén nyilvánossághoz jutottak az elmúlt év végén.

sodick_4

Új huzalszikra forgácsolók – nagyobb lökettel

Az újonnan bevezetett ALC800G szerszámgép rendelkezik a Sodick Premium termékek minden előnyös tulajdonságával, emellett pedig három oldalon leereszkedő tartály-ajtóval, és igen nagy méretű munkatartállyal rendelkezik (1500 x 1040 mm X/Y). A magasabb oszloppal szerelt szerszámgép Z irányú mozgástartománya eléri a 800 mm-t.

Szintén ősszel debütált az új VL600QH is hosszabb, 500 mm-es Z irányú lökettel. Ezzel alkalmas nagyobb méretű, magasabb alkatrészek megmunkálására, mint a VL600Q lineármotor hajtású szerszámgépek. Az új modell tartalmazza a korábbi gépek minden előnyös tulajdonságát, így az FJ típusú automatikus huzalbefűző rendszert is, amellyel a huzalbefűzés ideje akár 9 másodperc is lehet.

ALC600G prémium szerszámgép

A vállalat által bevezetett digitalizációs újdonságokkal felszerelt ALC600G modell magasabb vágási sebességgel és nagyobb pontossággal állíthat elő kiváló felületi minőségű alkatrészeket. Ezek a fejlesztések a Sodick sokéves tapasztalatait tükrözik, köztük a lineármotorok fejlesztésében szerzett ismereteket.alc600g

Az ALC600G-ben található Smart Pulse Generator segítségével jelentősen csökken a szükséges vágások száma, így megnő az elérhető felületi minőség és a pontosság – összehasonlítva a hagyományos szerszámgépekkel, jelentős minőségjavulás érhető el.

AG60L tömbszikra forgácsoló gép

ag60l

A Sodick közkedvelt lineáris hajtású technológiájával felszerelt AG60L szerszámgép megannyi üzemben és szerszámgyárban szolgálja a termelést. Az autóiparban, a repülőgépgyártásban, valamint az orvostechnikai és egészségügyi termékek létrehozásában jeleskedik. A három oldalú automatikusan leereszkedő munkatartály alkalmassá teszi az automatizálásra, így számos helyen robotos kiszolgálással használják. 

AD55L belépő szintű tömbszikra forgácsoló gép

ad55l

A világ vezető EDM technológiája az AD55L szerszámgépekkel a belépő szintű felhasználók számára is elérhetővé válik, hiszen ebben a tömbszikra forgácsoló gépben megtalálhatók a Sodick egyedi és hatékony fejlesztései – kedvező áron. Az X, Y és Z tengelyek mozgatásáért is lineármotorok felelősek, a K-SMC Sodick Motion Controller pedig pontos vezérlést garantál. Az 1 Gbit/sec kommunikációs sebesség, az SGF generátor és a kerámia munkatér pedig a kategóriában kimagasló megmunkálási minőségért felel. Az AD55L kifejezetten merev szerszámgép, amellyel maximálisan kihasználhatók a beépített innovatív technológiák előnyei.

OPM250L hibrid szerszámgép

opm250l

A Sodick hibrid megmunkáló központja egyszerre kínálja a CNC marási megmunkálás kiforrott technológiáját és a 3D nyomtatás szabadságát, egy gépben. Az OPM250L szerszámgépen egyszerre elérhető mindkét technológia, a nyomtatott termékek nagysebességű marásával magas minőségű alkatrészek hozhatók létre az autó- és repülőgépipar, valamint az orvostechnikai szektor számára.

 

Forrás:Sodick

További információ

A Sodick honlapján.

A Sodick szikraforgácsoló- és fémnyomtató gépek magyarországi forgalmazója az IC-Hungary Kft. weboldalán.

Megosztás
[
    ]