Orvosi eszközök lézeres felületkezelése

Az AMADA MIYACHI EUROPE bemutatta új MIYACHI EAPRO automata hypotube bevonat eltávolító és felületkezelő rendszerét az orvosi eszközök nagy tételben történő feldolgozásához.

Jupiter-Laser-Ablation-System-09-2015

Az új lézer ablációs rendszer (lézeres abláció: nagy teljesítményű impulzuslézer nyalábjának céltárgyra való fókuszálása során a felületre merőlegesen plazmaállapotú anyagfelhő lép ki az anyagból és jól definiált gödröt, mélyedést hagy maga után. – a szerk.) ideális a kerek és hengeres alkatrészek (pl. “hypotube” vezetékek, rugók, spirálcsövek vagy vezetődrótok) különböző biomedicinális bevonatainak eltávolítására. A rendszer emellett használható fejlett felületkezelési folyamatokhoz is, így érdesítéshez, elszínezéshez, habképzéshez, sötétítéshez vagy temperáláshoz. A megoldás alkalmas a legtöbb műanyag és fém alkatrész kötegként vagy tekercsként adagolt feldolgozására. A tiszta, érintkezésmentes lézeres eljárásnak köszönhetően ráadásul csökken vagy akár teljesen meg is szűnik a gyártás során képződő por.

A lézer ablációs rendszerek ideális választást jelentenek az eltömített vénák és artériák tisztítására szolgáló minimálisan invazív műtéti eszközök előállításához. Használhatók a Kapton® (poliimid) szigetelés eltávolítására is, biztosítva ezzel az elektromos impulzusokat továbbító vezetékek megfelelő vezető képességét olyan orvosi eszközökben, mint a pacemakerek vagy idegstimulátorok. Az ablációs folyamat hatékonyan távolítja el az olyan hidrofób bevonatokat, mint a Politetrafluor-etilén (PTFE), a szilikon alapú bevonatok és a hőre lágyuló elasztomerek (TPE), beleértve a nylon bevonatok széles körét is.

A MIYACHI EAPRO automatikus hypotube bevonat eltávolító rendszer teljes mértékben automatizált működést biztosít, amely nem csak időmegtakarítást eredményez, hanem javítja a gyártófolyamatokat is, lehetővé téve a nagyobb átmenő teljesítményt. A konkurens rendszerekhez képest rendkívül kedvező árral és gyakorlatilag 100%-os termelési hozammal rendelkezik. A lézeres eljárás emellett, tisztább vágást, a köszörüléshez képest finomabb éleket, feldolgozás után pedig lényegesen simább felület eredményez.

https://www.youtube.com/watch?v=g-wS0ktjSUA

Moduláris felépítésének köszönhetően a rendszer alkalmazkodik az adott termékre vonatkozó előírásokhoz. Hogy a megfelelő, alkalmazás-specifikus lézer ablációs rendszer kerüljön leszállításra, az AMADA MIYACHI EUROPE egy többlépcsős vezeték- és szerelvény tesztelési folyamatot végez ügyfeleivel. Ennek a megközelítésnek a célja, hogy szimulálja a rendszert valódi, nagy volumenű termelési környezetben.

A kiinduló pontot minden esetben a standard rendszer jelenti. Ennek újratervezésével, módosításával igazítják hozzá a a rendszert az AMADA MIYACHI EUROPE szakemberei a szükséges alkalmazásokhoz. Az ügyfelek a nekik megfelelő lézerforrást is kiválaszthatják, a zárt CO2-lézertől, a nanoszekundumos infraközeli 1070 nanométeres lézeren át a 355 nanométeres UV és pico-/femtoszekundumos lézerekig. Számos funkció elérhető, köztük az automatikus OK/NOK kiválasztás, a gyártással egy időben történő vezetékátmérő- és automatikus vezetékhossz mérés.

ForrásAMADA MIYACHI EUROPE

További információ:

Az AMADA MIYACHI EUROPE hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]