Már csak egy hónapot kell várnunk a STUDER újdonságára

A márciusi GrindTec kiállítás számos meglepetést tartogat, több gyártó is, a STUDER-hez hasonlóan a szakvásár időpontjára időzítette újdonságai bemutatását. Az új gépekkel a svájci gyártó a korábbi termékportfólióját igyekszik kiegészíteni, a felhasználói igényekre adott reakcióként.

A februári sajtótájékoztató fő témája a márciusban várható újdonságok felvezetése, a hallgatóság felcsigázása volt. A rögtönzött alkalmazástechnikai bemutatóval egybekötött rövid gyárlátogatás során a United Grinding vállalatcsoport által fókuszba helyezett Ipar 4.0, a termelésdigitalizálás és a gépfelügyeleti lehetőségek bemutatása került napirendre.

Texture dark concrete floor with mist or fog

Sikeres év, biztató kilátások

A 2017-es pénzügyi évet ismét növekedéssel és eladási sikerekkel zárta a cégcsoport. A STUDER vezetőtestületében bekövetkezett változások pedig további dinamikát adnak ennek a fejlődésnek. A menedzsment tagjainak éves beszámolóját követően az idei év újdonságaiba nyertek betekintést a látogatók, a modern technológiai megoldások megismertetésén keresztül. A menedzsment további digitalizálódásra számít, mind a termelésben, mind a gyártórendszerek építése során. Külön figyelmet szentelnek a vásárlói elégedettség növelésére, ennek egyik eleme a STUDER ACADEMY elindítása. A képzések célja, hogy a vállalat képviseletét ellátó üzleti partnerek, valamint a cég alkalmazásában álló technikusok naprakész és részletes tudással rendelkezzenek a csoport által forgalmazott szerszámgépekről, azok szervizével kapcsolatban kompetens ismereteket birtokoljanak. Emellett egy frissen elindított HelpLine rendszerrel kívánják egyszerűbbé tenni a problémák megoldását.

A HelpLine rendszer lényege, hogy három szintet különböztetnek meg a problémák szempontjából. Az egyes szinten az olyan üzemzavarok állnak, amelyeket akár telefonon is könnyen orvosolhatnak a kollégák. A második szinten a képzett szakemberek segítségnyújtására támaszkodhatnak az ügyfelek (területi értékesítők, technikusok rendelkeznek a szükséges ismeretekkel). A harmadik szintre az olyan problémák kerülnek, amelyek megoldásához már nem elég egy-egy szakember tudása és a gyártó által felállított szakértői csoport dolgozik majd a megoldáson.

1_Production Monitor

Egyszerű termelésfelügyelet

A Smart Factory koncepció a STUDER meglátása szerint nem a jövő, sokkal inkább a napjainkban kialakuló termelési rendszer. Éppen ezért olyan felügyeleti és irányító rendszerek létrehozására vállalkozott, amelyek távoli elérést és problémamegoldási lehetőségeket kínálnak. A gyárban bemutatott egyszerű példában egy három szereplős rövid előadás segítségével ismerhették meg a látogatók a rendszer működését. A felügyeletért felelős személy, legyen akár egy focimeccsen, vagy üzleti úton, azonnal értesítéseket kap a termelés és a gépek állapotáról a mobilján. Így lehetősége van azonnal értesíteni az illetékes személyeket, felszólíthatja a beállítókat, a karbantartókat, vagy éppenséggel a cég szervizeseit, hogy keressenek megoldást a felmerült problémákra.

Egész éves turné

Tulajdonképpen így is nevezhetnénk azt a tervezetet, amit a STUDER az idei évre alkotott. Hiszen 27 kiállításon és szakvásáron kívánják bemutatni legújabb megoldásaikat: az új szerszámgépeket, a Stud-E megoldást, a STUDER ACADEMY működését és a távoli elérést biztosító felügyeleti rendszert.

Idén először a GrindTec-en találkozhatnak a svájci köszörűgépgyártó új megoldásaival. Keressék fel a 7-es csarnok 7033-as standját a kiállításon és legyenek részeseiaz új prémiumkategóriás szerszámgépek bemutatójának 2018.03.14-én délben.

További információ

A United Grinding weboldalán.

Megosztás
[
    ]