Egy új méret: A SAACKE újdonsága a GrindTec-en mutatkozik be

A gyártó és a felhasználó szoros kapcsolata alapozza meg a piacvezérelt fejlesztéseket. A SAACKE új UW II F köszörűközpontja pedig tökéletes példa erre, hiszen számos funkciója a vevői igények alapján került kialakításra.

A teljesítmény, a méret és a tömeg tekintetében az új szerszámgépet a korábbi UW I F és UW I D köszörűközpont modellek közé pozícionálták, ezzel megteremtve a megfelelő feltételeket a hozzáadott érték maximalizálásához az adott kategóriában. A GrindTec-en Augsburg-ban egy olyan innovatív köszörűközpont kerül bemutatásra, amelynek stabilitása, termelékenysége és sokoldalúsága gyorsabbá és gazdaságosabbá teheti a szerszámgyártást.

Außenansicht

Kiemelkedő ismertetőjegy az új nyolcszoros köszörűkorong-cserélő. Ennél nyolc köszörűkorong-csoport került egy körtárba, ahol minden egyes csoportnak saját hűtőfolyadék ellátása van. Ennek döntő előnye, hogy a hűtőfolyadékfúvókák automatikusan cserélődnek a köszörűkorongcsoport váltásával egyidejűleg. A hűtőfolyadékfúvókák cserélhető kombinációja révén a hűtés minden egyes köszörűkorongnál egyedileg állítható be. Akinek erre az opcióra nincs szüksége, választhatja a standard kivitelt a hatállású fix hűtésrendszerrel.

Magas termelékenység

Az új SAACKE köszörűközpont ezen felül jelentősen gyorsabb munkadarabcserét tesz lehetővé. A 160 munkadarab kapacitású láncos rakodó választhatóan kettős befogóval is ellátható. Ennek a technikának köszönhetően a folyamat közben megtett távok 50 százaléka megtakarítható, ami a munkadarabcsere idejét mintegy 15 másodpercre csökkenti. Ezáltal az olyan folyamatoknál, amelyeknél nagy tételmennyiségek folyamatos gyártásáról van szó, jelentősen csökken a mellékidő. Az itt megtakarítható másodpercek tetemes termelékenység-növekedéssé adódnak össze. A betöltési helyzettől függően a láncos rakodóknál az igények szerint további lehetőségek is adódnak a felhasználó számára: így például a standard befogóegységgel felszerelt változat különböző átmérőjű szerszámokat is fel tud venni. Ez ideális megoldás az olyan felhasználók számára, akik kisebb darabszámmal és eltérő átmérőkkel dolgoznak

A már meglévő gépeknél bevált kinematikát átvették az UW II F berendezéshez. Mint ahogy a NumRoto vezérlést is, ezzel pedig a kezelés is csaknem változatlan marad. Ezáltal a gép a fennálló folyamatokba problémamentesen integrálható. Az elfordítható kezelőfelület is a felhasználói elvárások alapján született meg.

Az új UW II F köszörűközpont esetében a négy és fél tonna össztömeg szolgálja a stabilitást, a zavartalan működést és a nagy pontosságot 400 mm hosszúságig terjedő és 250 mm átmérőjű új szerszámméreteknél is. Ha hozzávesszük a nyolcszoros cserélőt és a betöltő rendszerek sokoldalúságát, akkor egy hatékony és időtálló, a legkülönbözőbb felhasználásokra megfelelő köszörűközpont képe rajzolódik ki.

Innenbild

Beszéljünk a jövőről!

Folyamatban van a robotcellák fejlesztése, csakúgy, mint az ipar 4.0 előkészítése. Opcionálisan kapható lesz a SaaRA (Saacke Remote Analytics) kiegészítő modul, amelyben minden gépadat rögzítésre kerül, és a kiértékelés a gyártás optimalizálását szolgálja.

A gépek jobban összehasonlíthatóvá válnak, a termelékenység testre szabható lesz, és kiterjedt információk állnak rendelkezésre a gépállapotára és karbantartására vonatkozóan. A lényeg marad a hatalmas potenciál, az ipar.4.0 nagyobb hatékonyságáért amelyet a teljes folyamat kínál. Az új UW II F köszörűközpont esetében gondoltak emellett a legkülönfélébb portokra, amelyek univerzális hozzáférésre adnak lehetőséget, vagy minden releváns adat egyszerű vizsgálatára az integrált webes Front-end-en keresztül. Ebben a tekintetben érdekes, hogy ehhez egy felhő nélküli megoldást fejlesztettek ki. Ez azt jelenti, hogy az adatszuverenitás a felhasználó kezében marad.

A SAACKE új innovatív UW II F köszörűközpontja a precizitást és a gazdaságosságot párosítja a sokoldalúsággal, így a felhasználók széles köre számára megfelelő megoldást kínál. A termelékeny technológiát egy kompakt és hatékony szerszámgépbe építették.

A látogatók az újdonsággal a GrindTec-en az 1-es csarnok 1007-es standján találkozhatnak.

Forrás:SAACKE

További információ

A Saacke hivatalos honlapján.

A Saacke termékek magyarországi forgalmazója a Rolatast Bt. honlapján.

Megosztás
[
    ]