A DMG MORI megoldásai erősítik a digitális termelést

Digitális gyár, átfogó automatizálási megoldások és technológiai kiválóság: a DMG MORI hagyományos pfronteni házi kiállításán a teljes technológiai portfólióját bemutatta a DECKEL MAHO-nál. A 9.000 szakmai látogató 70 csúcstechnológiás szerszámgépet tekinthetett meg a 8.500 m²-es kiállítótérben, többek között a világújdonságnak számító NTX 3000 esztergaközpontot, valamint az innovatív gyártási platformokat és az additív gyártásban alkalmazható szerszámgépeket.

04_DMG_MORI-OH_Pfronten

A nyílt napok középponti témája a „Digitalizáció útja” volt, amellyel a DMG MORI a szerszámgépiparban tapasztalható digitális átalakulást kívánja támogatni világszerte. A DMG MORI aktívan részt vesz a digitális termelés alakításában a CELOS applikáció alapú vezérlés, és a Powertools technológiai ciklusok fejlesztésével. Már több, mint 10.000 DMG MORI szerszámgép került kiszállításra és beüzemelésre ezzel a felszereltséggel. Ezen felül a DMG MORI egy integrált és nyitott kódú digitális platformot is kínál a felhasználóknak: ez az ADAMOS. Rövid időn belül már a 100. cég is csatlakozhat ehhez az új IIoT megoldáshoz, amelyben a DMG MORI szerszámgépek tökéletesen kommunikálhatnak egymással.

2017 végén a DMG MORI felvásárolta a WERKBLiQ GmbH-t Bielefeldben, annak 20 szakmai csapatával együtt, hogy tovább fejleszthesse digitalizációs megoldásainak széles tárházát. A WERKBLiQ egy nyitott platformot kínál, amelyben az összes karbantartási folyamat és feladat között kapcsolat alakítható ki. A WERKBLiQ felhasználói felülete lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy hozzáférjenek a fontos adatokhoz és a kulcsfolyamatokhoz a saját felületükön, mindössze néhány kattintással. „Ezzel a teljes karbantartási és javítási folyamatok digitalizálhatók, így jelentős mértékben gyorsíthatók.” – mondta Christian Thönes, A DMG MORI AKTIENGESELLSHAFT igazgatótanácsának elnöke a WERKBLiQ alkalmazásáról.

A DMU szerszámgépek gyártósora a DECKEL MAHO-nál.

A DMU szerszámgépek gyártósora a DECKEL MAHO-nál.

A rendezvény megnyitásától kezdve, tehát 2018. január 29-től a „MASTER” főorsók szavatossági ideje 36 hónapra nő, a működési órák számának mindennemű korlátozása nélkül. „Most minden eddiginél jobban igaz, hogy a ’First Quality’ valóban minőséget jelent a DMG MORI-nál, kompromisszumok nélkül.” – tette hozzá Thönes. A MASTER orsók teljesítménye, megbízhatósága és élettartama jelentősen meghaladja a hagyományos orsók képességeit. Ez részben az alkalmazott Vacrodur fémnek köszönhető, amely az orsók építése során kerül felhasználásra. A Vacrodur egy rendkívül magas hőstabilitással és ellenálló képességgel rendelkező anyag. 2018-ban a DMG MORI további újdonságokkal készül meglepni partnereit és tökéletes szervizszolgáltatást ígér a ’First Quality’ és a ’Customer First’ programok bevezetésével.

Az eseményen a teljes LASERTEC sorozat is megtekinthető volt - több gépen pedig próbamegmunkálások folytak.

Az eseményen a teljes LASERTEC sorozat is megtekinthető volt – több gépen pedig próbamegmunkálások folytak.

Az egész hetes rendezvényt csoportokban látogathatták meg az érdeklődők: a világ minden tájáról érkező felhasználók, a sajtó képviselői és a tanulók. A gyárlátogatás mellett a vállalat éves beszámolóját is meghallgathatták a résztvevők, amelyben nemcsak az elmúlt pénzügyi év eredményeiről, hanem az új esztendőben elérendő célokról is szó esett. A hatalmas kiállítótérben elhelyezett hetven működő szerszámgép páratlan élményt nyújt azoknak is, akik idén látogattak ki Pfrontenbe először és azoknak is, akik már 5-6 alkalommal részt vehettek a DMG MORI éves házi kiállításán. A szemfüles magyar látogatók ráadásul építés közben láthattak egy-egy DMG MORI XXL szerszámgépet, amelyek hamarosan Magyarországon kezdik meg a termelést. A szerszámgép-építés lépéseit ugyanis az egyes termékvonalak gyártósorai mentén kísérhettük végig a gyárban dolgozó alkalmazottak vezetésével.

Az XXL csarnokban a DMG MORI legnagyobb szerszámgépeinek gyártásába is betekintést nyerhettünk.

Az XXL csarnokban a DMG MORI legnagyobb szerszámgépeinek gyártásába is betekintést nyerhettünk.

A rendezvényen bemutatott újdonságokról a következő hetekben részletesen is olvashatnak oldalunkon.

További információ

A DMG MORI honlapján.

Megosztás
[
    ]