TRUMPF rendszerek: automatizálás minden szinten

Az Ipar 4.0 korában a megnövekedett termelési igények, az egyre magasabb minőségi elvárások és a mind nagyobb problémát jelentő munkaerőhiányra egyszerre ad választ az ipari automatizálás. A prémiumkategóriás szerszámgépeket gyártó TRUMPF, felismerve az ipar elvárásait, többszintű, jól kombinálható automatizálási megoldásokat szállít.

MM_2017_05_trumpf_5

A TRUMPF által forgalmazott automatikus rendszerek többféle szinten kínálnak automatizált termelési lehetőséget a felhasználóknak. A belépő-, a haladó- és a magas szintű automatizálásban azonban közös, hogy megbízható, felügyelet nélküli működést tesznek lehetővé, elősegítve ezzel a termelés hatékonyságának növelését.

Belépő szintű automatizálás: egy lépéssel termelékenyebb

A móri Lincz és Társa Kft. számára korábban sem volt ismeretlen az “automatizált megoldások ereje”. Mielőtt beszerezték volna legújabb, 4 kW-os síkágyas fiberlézer gépüket és az azt kiszolgáló PalletMaster Tower rendszert, aktív felhasználói voltak a TRUMPF egy régebbi stanclézer gépének. Utóbbi automatikus adagolóval és rakodórendszerrel rendelkezik és évek óta szolgálja a bérgyártással foglalkozó üzem termelését.

Olvassa el a Lincz és Társa Kft.-nél készült esettanulmányt oldalunkon!

A TruLaser 3030 fiber lézervágógép munkasebessége megköveteli az automatizált rakodórendszer működtetését. Lincz István az interjú során elmondta, az új rendszer alkalmazása nem csak a sebessége miatt jelent számottevő termelésnövekményt: a folyamatos üzem lehetősége akár 6 óra folyamatos, emberi beavatkozás nélküli munkát tesz lehetővé.

Kétszeres hatékonyság haladó szintű automatizálással

Az Intertechnika Kft.-nél a megbízható automatizálási megoldásokkal jelentősen nőtt a termelékenység, Alasztics Béla ügyvezető szerint mintegy 100%-kal. A növekedés mellett az új rendszer előnye, hogy a gyártás áttekinthetőbbé és kiszámíthatóbbá vált, a bevezetése “rendet tett a gyárban”.

Az Intertechnika Kft.-nél készített interjút ide kattintva olvashatja el.

TruStore 3030 rendszer tárolási kapacitása nagy szériák folyamatos, elakadásmentes gyártását teszi lehetővé. Valódi Ipar 4.0-ás megoldás, hiszen nemcsak egy-egy művelet, hanem teljes folyamatok automatizálására is lehetőséget biztosít. Így pedig a gépkezelők is inkább folyamatmenedzserré válnak, mivel az ő feladatuk a gépek felügyelete és a visszajelzések kezelése.

Folyamatos működés önálló automatizált rendszerrel

ZOLLNER Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft. szügyi telephelyén egy STOPA magasraktár felel az alapanyagok kezeléséről és megfelelő adagolásáról. Az egyedi méretre gyártott rendszer jelenleg hat szerszámgépet szolgál ki, de a termelési igényeknek megfelelően akár tovább is bővíthető. A TRUMPF magas szintű automatizálási megoldásának beszerzéséről Ógl Mihály, A ZOLLNER Kft. Mechanika Üzletágának vezetője beszélt. Elmondta, hogy a korábbi géppark főleg a kis szériák gyártásánál bizonyult rugalmatlannak, de az új rendszerekkel ezen a téren is jelentősen hatékonyabbá váltak. 

A ZOLLNER Elektronik Gyártó és Szolgáltató KFt.-nél készült esettanulmány itt olvasható.

A géppark beszerzésében fontos szerepet játszott a szerviz elérhetősége, a berendezések megbízhatósága és természetesen az ár-érték arány, ebben a versenyben pedig a TRUMPF ajánlata bizonyult a legjobbnak. 

Annak ellenére, hogy egy teljesen automatizált, szinte önműködő gyár látványa és termelékenysége is lenyűgöző, fontos, hogy az automatizálás mértékét és az alkalmazott berendezéseket mindig a tevékenységhez és a beruházó cég igényeihez mérten válasszuk ki. A TRUMPF munkatársai ebben is kompetens segítséget nyújtanak, szem előtt tartva a lehetőségeket és az elvárásokat. A bemutatott példák pedig jól tükrözik azt a széles és változatos megoldás-portfóliót, amely az Ipar 4.0 követelményeinek maradéktalanul megfelel.

További információ

A TRUMPF Hungary Kft. weboldalán.

Megosztás
[
    ]