Bővül a CLX sorozat – már FANUC vezérléssel is elérhető

A DMG MORI CLX 550 univerzális esztergaközpont kimagasló stabilitással, erős konstrukcióval, nagy teljesítményű 630 Nm-es főorsóval és számos, az ügyfél igényeinek megfelelően alakítható opcióval tűnik ki kategóriájából. A Siemens vezérlés mellett mostantól FANUC I vezérlővel is elérhető, illetve bevezetésre került a 3D vezérlési alternatíva is.

A CLX 550 480 mm-es átmérőig és 1,225 mm munkadarabhosszig képes az esztergálási műveletek elvégzésére, mindezt csupán 7.4 m2-es helyigénnyel.

A CLX 550 480 mm-es átmérőig és 1,225 mm munkadarabhosszig képes az esztergálási műveletek elvégzésére, mindezt csupán 7.4 m2-es helyigénnyel.

A CLX sorozat nagy teljesítményű, számos választható funkcióval rendelkező univerzális gép, amely a DMG MORI sokoldalú univerzális esztergaközpontjait képviseli a szerszámgépek között. A 2016-os AMB óta, amely meghatározó volt a kategória szerszámgépeire nézve, a CLX sorozat moduláris felépítéssel is elérhető, számos különböző iparági igényt kielégítve – többek között az autóipar, az általános gépipar vagy a tömegtermelés területén. Az új CLX 550-es a CLX 350-es és CLX 450-es modelleket követi a sorozatban, ezzel bővítve a sikeres és népszerű univerzális esztergaközpontok családját. 480 mm-es esztergálható átmérőjével és 1,225 mm-es esztergálható hosszával nagy munkateret kínál a felhasználóknak, mindössze 7.4 m2 alapterületen. Az erős vasötvözet gépágy az új, innovatív design-nak köszönhetően garantálja a szükséges merevséget és az optimális rezgéscsillapítást, valamit a megfelelő forgácskivezetést. Nagy teljesítményű DMG MORI főorsóval és VDI40-es 12 férőhelyes revolverfejjel nagy termelékenységre képes. A DMG MORI szoftveres megoldásainak köszönhetően pedig még tovább fokozható a CLX 550 szerszámgép hatékonysága.

Erős gépágya, golyós vezetékei és a szintén erős orsócsapágyazás rugalmas és sokoldalú szerszámgéppé teszi a CLX 550-est, amely a DMG MORI termékportfóliójában egyedülállóan magas, 630 Nm nyomaték leadására képes. Emellett egy 280 Nm-es ellenorsó is található az esztergaközponton, amely hatoldalú megmunkálást tesz lehetővé a komplex munkadarabokon. Ez az új és az eddigieknél nagyobb modell a CLX sorozatban 80 mm-es átmérőjű rúdanyag automatikus adagolását és megmunkálását teszi lehetővé (ez tovább bővíthető 102 mm-re), mindezt nagy pontossággal (a körkörösségi pontossága <3 μm). A standard változatban VDI40-es, 12 férőhelyes revolverfejjel szerelt, melyhez hat darab szerszámtartó blokk jár.

Különböző opciók választhatók, így számos alkalmazást kiszolgálhat a CLX 550-es esztergaközpont. A nagyobb főorsó-áteresztés és az ellenorsó mellett VDI30-as és VDI50-es revolverfejek is választhatók, valamint szegnyereg és báb is rendelhető. Mindezek elérhetők CNC vezérelt változatban is. Ez azt jelenti, hogy főtengely megmunkálások is akadálytalanul kivitelezhetők a CLX 550-en. A DMG MORI a megmunkálás magas minőségi igényeit számos további opcióval igyekszik kielégíteni, így direkt útmérő rendszerekkel és integrált munkadarabmérő rendszerekkel. A felhasználók összesen 100 hardveres és szoftveres megoldás közül választhatják ki az igényeiknek leginkább megfelelő opciókat, a CLX sorozat esetén.

Új 3D vezérlési stratégia a CLX szerszámgépeken

A standard változatban a 19” DMG MORI SLIMline érintőképernyős vezérlő SIEMENS 840D solutionline vezérléssel és Operate 4.7-tel magas szintű felhasználói élményt, könnyű kezelhetőséget és megbízható megmunkálást nyújt. Mostantól a FANUC I vezérléssel is kérhetők az esztergaközpontok, ezek a gépek egytől egyik a GARZANO gyárban készülnek Torontaban, Olaszországban.

Dr. Michael Budt, a DMG MORI lengyelországi és oroszországi gyárainak stratégiai igazgatója kifejtette: „A döntés, hogy a CLX esztergaközpontokat Olaszországban és Lengyelországban gyártsuk, lehetővé teszi, hogy a későbbiekben még több, akár évi 3000 CLX/CMX szerszámgépet adhassunk el világszerte.”

A DMG MORI technológiai ciklusai, mint az Easy Tool Monitoring, ugyanúgy elérhetők, mint a 3D vezérlés, ezeken az esztergákon. A ciklusok növelik a gépek hatékonyságát és így az ügyfelek megelégedését is. Az Easy Tool Monitoring például megvédi a szerszámgépet az ütközésektől és a szerszámtörésektől, mivel automatikusan leállítja az orsók és a tengelyek mozgását, amennyiben a szerszámok sérülnek, vagy túl vannak terhelve.

További információ

A DMG MORI honlapján.

Megosztás
[
    ]