A Mitsubishi új lapkaminősége nehezen forgácsolható anyagokhoz

A Mitsubishi szerszámok kizárólagos magyarországi képviseletét a Lovász Kft. látja el.

A nehezen forgácsolható anyagok esztergálásakor jelentkező él- és lapkatörés általános problémájának leküzdésére a Mitsubishi Materials bemutatta legújabb lapkaminőség sorozatát.

MT9005_01_cutout

Bemutatásra kerültek az innovatív Miracle Sigma Technológiával készülő, igény esetén mínuszos tűrésű él-lekerekítési sugárral is választható új MP9005, MT9005 és MT9015 minőségek. A negatív homlokszögű lapkák elérhetők LS, MS, és RS forgácstörőkkel a könnyű, közepes és nehéz megmunkálásokhoz. A pozitív homlokszögű lapkák az új FS vagy FS-P polírozott forgácstörővel, és LS vagy LS-P és MS forgácstörőkkel érhetők el a megmunkálások világában előforduló megannyi kihívás leküzdésére. Az új MP9005 és MP9015 minőségek kopásálló keményfém anyagból készülnek, amelyre PVD (Physical Vapor Deposition) eljárással egy alumíniumban gazdag (Al,Ti) N rétegbevonatot készítenek, ami biztosítja a nagy keménységű réteg stabilitását. Ez jelentősen megnöveli a kopásállóságot, csökkenti a kráteresedést és az élrátét képződésének valószínűségét, így utolérhetetlen szerszám élettartamot és biztonságot tesz lehetővé nagy kihívást jelentő anyagok hosszú ideig tartó megmunkálása során.

Az MP9005 sorozat egy ISO minőség (S05), amit simító megmunkálásokra fejlesztettek, de képes közepes fogásmélységű nagyoló feladatok elvégzésére is. A nagymértékű kopásállóságot követelő hőálló ötvözetek esztergálásakor első választásnak szánt MP9005 lapkák pozitív geometriával és opcionálisan a Mitsubishi LS és MS forgácstörőivel készülnek. Ez a lapka alkalmas Ti-ötvözetek és Ni alapú hőálló ötvözetek, mint például az Inconel, Hastelloy és Waspaloy megmunkálására, a kor kihívásainak megfelelően egyedülálló élettartammal és forgácsolási teljesítménnyel.

Corner radius minus tolerance

A közepes és nehéz forgácsolási műveletekre az MP9015 sorozatot ajánlják, mint általános rendeltetésű ISO minőség (S15). Az MP9005-höz hasonlóan az MP9015 kivételes teljesítményt nyújt Ti-ötövzetek, Inconel, Hastelloy és Waspaloy, valamint Co-ötvözetek esetén. A strapabíró MP9015 minőség rugalmas és kopásálló összetételének köszönhetően képes elviselni a folyamatos forgácsolást, ezen felül jelentősen csökkenti az élkitöredezés és -törés valószínűségét megszakított megmunkálások közben. Az új sorozatot tökéletesen kiegészítik a bevonat nélküli MT9005 és MT9015 keményfém minőségek. Az új keményfém minőségek éles vágóéllel rendelkeznek, kiváló kopás- és törésállóságukkal alkalmasak Ti-ötvözetek általános megmunkálására. A négy új lapkaminőséget a rugalmasság érdekében úgy fejlesztették, hogy a lapkák bármilyen rendeltetésű használatra alkalmasak legyenek. Elérhetők CNMG, DNMG, SNMG, TNMG, VNMG, WNMG, CCMT, DCMT, VBMT, VCMT, CCGT, DCGT és VCGT geometriával és változatos szabványos, valamint mínuszos tűrésű sarokrádiusszal is.

Forrás:Mitsubishi Materials

További Információ:

A Lovász Forgácsoló Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]