Nagy előtolás sokoldalú felhasználhatósággal ötvözve

A Dormer Pramet bemutatta új, számos különböző anyag termelékeny megmunkálására alkalmas, nagy előtolású marószerszámait és lapkáit.

A sokoldalú Pramet SBN10 marók használhatók másolómaráshoz, csavarvonal interpolációhoz, horonymaráshoz és süllyesztéshez egyaránt. Egyedi kialakításuknak köszönhetően váll- és homlokmarásra alkalmas lapkákkal is felszerelhetők, így teljeskörű megoldást kínálnak, mindenekelőtt a fröccsöntő- és lemezalakító szerszámoknál, a nagyolástól egészen simításig.

A sokoldalú Pramet SBN10 marók használhatók másolómaráshoz, csavarvonal interpolációhoz, horonymaráshoz és süllyesztéshez egyaránt.

A sokoldalú Pramet SBN10 marók használhatók másolómaráshoz, csavarvonal interpolációhoz, horonymaráshoz és süllyesztéshez egyaránt.

A választható átmérők nagysága 16-42 mm, a kínálatban szerepelnek szármarók, moduláris és feltűzhető marók is.

A Dormer Pramet a fenti termékcsaládjához kapcsolódóan bevezetett egy új, nagy előtolással végzett nagyolásoknál használható BNGX10 lapkaválasztékot is. A szabadalmaztatott, 4 forgácsoló éllel ellátott kétoldalú lapka gazdaságos és sokoldalú megoldást kínál.

Kialakításának köszönhetően még nagy túlnyúlás esetén is képes nagy előtolási sebességű nagyolási feladatok elvégzésére, míg a rendelkezésre álló háromféle geometria alkalmazható a legtöbb megmunkálandó anyag esetében. Az M geometria az acélok és öntöttvasak megmunkálásához az MM kialakítás az alacsony széntartalmú acélokhoz, rozsdamentes acélokhoz, valamint “szuperötzvözetekhez”, míg a HM lapkageometria az edzett acélhoz ajánlott.

A Dormer Pramet bevezetett egy új, a nagy előtolási sebességgel végzett nagyolásoknál használható BNGX10 lapkaválasztékot is.

A Dormer Pramet bevezetett egy új, a nagy előtolási sebességgel végzett nagyolásoknál használható BNGX10 lapkaválasztékot is.

Továbbá elérhető már a Pramet ANHX10 lapkacsaládja is, mely a váll- és homlokmarás simítási feladatainak elvégzésére használható. A két vágóéllel rendelkező, pozitív geometriájú, egy oldalú lapkák nagy túlnyúlás esetén is alkalmazhatók, közreműködnek a zaj-és rezgéscsökkentésben.

Mindkét lapka egyenletesebb vágást biztosít, míg a speciális belső hűtési rendszer a hűtő-kenőanyagot a vágóélek közelébe vezeti. Mindez nagy előtolási sebességet biztosít 1 mm-ig terjedő axiális forgásmélységgel.

Amennyiben szeretné letölteni a Pramet 2017.2-es új termékbrossúráját, kérjük, látogasson el a www.dormerpramet.com weboldalra.
Az új Pramet termékkínálatot működés közben is megtekintheti a Dormer Pramet YouTube csatornáján: www.youtube.com/dormerpramet.

Forrás:Dormer Pramet

További információ

A Dormer-Pramet hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]