Hogyan forradalmasíthatja a 3D nyomtatás a szemüvegek világát?

Amikor besétálunk egy optikai szaküzletbe, nem is gondolnánk, hogy a körülöttünk található keretek megalkotása átlagosan 18 hónapot vesz igénybe. Ennek ellenére a gyártók hetente 150 új modellel állnak elő a piac számára. Évente összesen több, mint 12.000 új forma jelenik meg, ebbe beletartoznak a napszemüvegek, az olvasó- és progresszív szemüvegek, az okosszemüvegek, valamint a sport és biztonsági szemüvegek is.

eyewear-feature

18 hónapból 8 hét

Képzeljük el, milyen paradigmaváltást jelentene, ha a fejlesztési időt 15 hónappal lecsökkenthetnénk!

A piacra kerülési idő lényeges rövidüléséről van szó a Stratasys legújabb gyors-prototípusgyártási megoldása kapcsán. Az ajánlat a TCT Birmingham rendezvényen került bemutatásra, melynek része egy speciális új alapanyag, a VeroFlex™, amit egy Stratasys J750 többszínű és különböző anyagok használatára alkalmas nyomtatóval kínálnak.

A piacon jelenleg elérhető anyagokkal ellentétben ez a csomag egyedülálló lehetőséget kínál az egyedi design-termékek gyors gyártására.

Lehetőség bármely szín és kerettextúra gyors virtuális szimulációjára:

Vessünk egy pillantást a lenyűgöző színválasztékra, a széles textúra-kínálatra, amelyek a 6 VeroFlex anyagtípus használatával hozhatók létre! Ez az anyagtípus elérhető cián, magenta, sárga, fehér, fekete és áttetsző színekben, a faszemcséstől a füstös árnyalatokig – ezzel pedig páratlan tervezési és geometriai szabadságot biztosít a felhasználók számára.

Ezzel pedig lehetősége van a tervezőknek új, innovatív ötleteik megvalósítására, amelyek a korábbi tervezési folyamatban csupán álmok maradtak.

Mostantól ezek is kivitelezhetővé, megvalósíthatóvá és elérhetővé válnak. Ha az első prototípust nem fogadta el a bizottság, már készülhet is az új változat, amely nyomtatás után azonnal bemutatható. A tervezési lépések rövidülésével a teljes prototípusgyártási folyamat lényegesen kevesebb időt vesz így igénybe.

Lehetőség nyíik a prototípusok funkcionális tesztelésére:

A VeroFlex anyagok tulajdonságai teljes körű funkcionális tesztelést is lehetővé tesznek. Az anyagminőség alkalmas arra, hogy az alábbi teszteknek vessék alá az elkészült prototípusokat:

  • Leesési/Törési tesztek
  • Lencseillesztés
  • Fáradási teszt
  • Viselési tesztek

Az ítélet: Értékteremtés a tervezők és a szemüveggyártók számára

Mike Vasyuez, a 3Degrees kutatóközpont vezetője szerint:

“A szemüvegpiac folyamatosan növekszik, mozgatórúgói az új technológiák és nagy nyomást jelent a testreszabhatóság. A Stratasys prototípusgyártó eszközeinek segítségével jelentősen csökkenthető a tervezésre, illetve a piacra jutásra fordított idő (hozzávetőlegesen 80%-kal), amei számottevő versenyelőnyt jelent a gyártóknak, és gyors megoldást a valódi minőséget, funkcionalitást és tökéletes megjelenést kereső vásárlók számára.”

ForrásStratasys

További információ:

A Stratasys Blog weboldalán.

 

Megosztás
[
    ]