Az ügyfél az első – a DMG MORI 5 ígérete – 2. rész

A szerszámgépek pontos, biztonságos és mindenek előtt gazdaságos működésének egyik legfőbb feltétele a rendszeres karbantartás, illetve a gondos, körültekintő használat. A DMG MORI szervizszolgáltatásai megbízhatóságot és prémium minőséget ígérnek.

A DMG MORI LifeCycle szolgáltatásainak újragondolása kapcsán kezdett cikksorozatunk előző részében a pótalkatrészek területén tett ígéreteiről írtunk, jelen cikkünkben pedig a főorsószerviz-szolgáltatásokról fogunk beszámolni, illetve, hogy mit tapasztalhatnak a DMG MORI magyarországi ügyfelei.

2. Főorsószerviz garantáltan a legjobb áron, egyenesen a gyártótól

spindle_service

A főorsók meghibásodásánál az idő roppant fontos szerepet játszik, hiszen minél később történik a javítás, annál több idő esik ki a gyártásból. A DMG MORI-nál ezért a főorsó javítás igénylése kiemelt figyelmet élvez más szervizelésekhez képest. Non-stop hívható szervizes forródrótjukon bármikor bejelenthető a hiba, az esetek nagy részében pedig már a hívás alkalmával kiderül a javítás módja és költsége. Orsószerviz kérhető a honlapon kitöltött bejelentőlappal is; az ügyfél itt megadhatja a hiba forrását, a probléma jellegét, így a kiérkező szervizcsapat könnyebben felkészülhet a megoldásra.

A főorsók szervizelése, védelme és karbantartása érdekében a DMG MORI az alábbi három szolgáltatással segíti ügyfeleit.

Orsószerviz

Egy sérült, meghibásodott főorsó esetében az ügyfél eldöntheti, hogy a meglévő javítását, felújítását kéri vagy egy teljesen új, használatra kész darabot. Míg előbbi egy költséghatékony megoldást kínál, addig az utóbbi esetében a gyorsaság a meghatározó – a vállalat technikusai 24 órán belül cserélik az alkatrészt.

Az újításoknak köszönhetően ráadásul, mostantól csere esetén az ár tartalmazza a hibás forgó adagoló, javítás esetén pedig a hibás forgó adagoló és sztátor vagy rotor alkatrészek cseréjét. Előbbire 9-18, utóbbira 9 hónap kellékszavatosságot vállal a cég.

Csereorsó szolgáltatás

A csereorsó egy gyárilag teljesen felújított orsó beszerelését jelenti. Az ügyfél a meghibásodott darab helyett egy gyári állapotra hozott, használt orsót kap, melyet a szerviztechnikusok a helyszínen szerelnek. Költséghatékony és gyors megoldás, a fenti két lehetőség kombinációjaként, a vállalat több, mint 1000 db csereorsót tart raktáron, amelyek világszerte azonnal bekérhetők.  

Orsóvédelem

A főorsók megfelelő védelmével jelentősen növelhető annak üzemideje, ehhez pedig mindössze az alábbi pár dolgot szükséges elvégezni:

  • A szerszámbefogók rendszeres tisztítását
  • A forgó adagoló rendszeres ellenőrzését

Emellett igénybe vehetőek a DMG MORI külön erre a célra összeállított karbantartó készletei és egyéb erre a célra fejlesztett eszközei (MPC 2.0, SIS).

Orsóbiztonság

A főorsók biztonságos, megfelelő működése érdekében a DMG MORI tapasztalt, szakképzett technikusai minden szükséges feladatot képesek ellátni és minden esetben a megfelelő megoldásokat kínálják, legyen szó csapágyazásról, beállításokról, forgó adagolókról, balanszírozásról, finomhangolásról, tokmányokról, motoros orsók tekercseléséről vagy éppen az orsócserék után eszközölt kinematikus beállításokról.

DMG MORI Orsómobil

A Bielefeld-i telephelyen állomásozó orsómobil hazánkba is hívható, helyszíni javítási igény esetén. A felkészült szakemberek az orsó meghibásodására felkészülten érkeznek a helyszínre, hogy a partner mihamarabb újra használatba vehesse szerszámgépét. Az ügyfelek négy csomag közül választhatnak:

  • Diagnózis
  • Javítás
  • Hibás orsó kiszerelése
  • Orsó beszerelés

A fenti helyzetekben a cégcsoporton belül az Orsómobil rendelése jelenti a leggyorsabb megoldást: néhány munkanapon belül elvégzik a szükséges javítást. Ráadásul a kiszállás és a szerelés fix áron történik (a pontos összegért keresse fel a DMG MORI magyarországi képviseletét). Az orsójavítás minden esetben magába foglalja a forgóátvezető cseréjét is, illetve 6 hónapos garanciát ad a cserélt új alkatrészekre.

[folytatása következik…]

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]