Autodesk Inventor 2018 – Újdonságok (5. rész) – Új mérőeszközök

Az Inventor 2018 újdonságait bemutató cikksorozatunkban a szoftver egyik kiemelt szolgáltatásaként nézzük meg az áttervezett Measure (Mérés) eszközt.

Az egyik leggyakoribb feladat a tervezés során az alkatrészek méretének és elhelyezkedésének ellenőrzése a Measure (Mérés) eszközzel. Az Autodesk Inventor 2018-ban immár arra is lehetőségünk nyílik, hogy alkatrészekre és részegységekre korlátozzuk a kiválasztást a párbeszédpanelen, amelyet rögzíthetünk is a munkaterület különböző részein, például a modelláttekintőben. Maga a mérési folyamat nem tér el sokban a korábbitól, azonban a megújult párbeszédpanel sokkal több információt jelenít meg, például beállítható, hogy kétféle mértékegységben mutassa az értékeket.

Miért izgalmas ez? Bár a fenti fejlesztések nem olyan forradalmiak, mint mondjuk a modellalapú meghatározás, vagy a kompatibilitás a korábbi verziókkal (AnyCAD), ezzel együtt nagyban javíthatják az életminőségünket.

Az eszköz négy egyszerű parancsból vált olyan komplett eszközkészletté, amely minden mérési igényt kiszolgál. Azzal, hogy a párbeszédpanelt közvetlenül az áttekintőbe rögzíthetjük, rengeteg kattintást spórolhatunk meg értékes munkaterület elfoglalása nélkül a képernyőn. Végül, de nem utolsósorban: a kétféle mértékegység megjelenítésének lehetősége minden olyan tervező számára kedves kiegészítés, aki vegyes mértékrendszert használó környezetben dolgozik.

A frissített Measure (Mérés) eszköz csak egy a számos, felhasználói visszajelzéseken alapuló fejlesztés közül. Tekintse meg használat közben az Inventor 2018 többi új, felhasználók által kért szolgáltatásával együtt (magyar nyelvű felirattal)!

https://www.youtube.com/watch?v=zAB8M8OeXiw

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés. Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

További információ

Az Autodesk weboldalán.

Megosztás
[
    ]