Új Optiv Classic mérőgépek a Hexagon MI-tól

A Hexagon Manufacturing Intelligence a nagyméretű vagy palettázott alkatrészek mérésének megkönnyítése érdekében felhasználóbarát és gyakorlatorientált rendszer megoldásokkal bővíti optikai mérőgép termékcsaládját.

A változatos geometriájú és szigorú tűréssel rendelkező, sorozatgyártott alkatrészek speciális, gyártásközeli mérési megoldásokat igényelnek. A 800 mm x 1.000 mm, illetve 1.200 mm x 1.500 mm-es “XY” mérési tartománnyal rendelkező új Optiv Classic 8102 és Optiv Classic 12152 mérőgépek opcionálisan PC DMIS Operator Interface-szel (OI) is elláthatóak, amivel azonos munkadarabok egyidejű mérését végezhetik el a felhasználók. Ezzel gyors és automatizált vizsgálatokat lehet végezni még olyan nagy tételben gyártott, kisszériás alkatrészek esetében is, mint a tengelykapcsoló-tárcsák, sajtolt lemezalkatrészek, vagy akár az elektromos motorok részegységei. A munkatér könnyű hozzáférhetőségének köszönhetően a mérendő alkatrészek felhelyezése félautomatikus rendszerben, robotos kiszolgálással, palettázva is történhet, ami egyrészt csökkenti az átfutási időket, másrészt növeli a mérés hatékonyságát.

HexagonMI_OptivClassic_CMM_cikk

Az Optiv Classic 8102 és az Optiv Classic 12152 modell egyaránt a programozható 6.5-szeres CNC motoros zoommal és nagy felbontású, színes CMOS szenzorokkal szerelt kamerával rendelkezik. Ez a kamerarendszer biztosítja, hogy a mérési pontfelvétel ismételhető, gyors és automatikus legyen. Sztenderdként mindkét új mérőgépet PC DMIS Pro programcsomaggal látták el, azonban opcionálisan tovább bővíthető a PC DMIS CAD szoftverrel. Utóbbival az importált CAD adatokból kinyerhető az összes fontos méret-, alak- és pozíciótűrés. A PC DMIS OI egyszerűsített felhasználói felületének és előre meghatározott mérési rutinoknak köszönhetően jobb felhasználói élmény nyújt. Ezzel egyidejűleg minimalizálható az adatbeviteli és a palettázott alkatrészek közötti értelmezési hibák kockázata.

„Számos tagból álló Optiv Classic sorozatunkat két új, megnövelt mérési tartománnyal rendelkező CMM géppel bővítettük, hogy ügyfeleinknek a nagyméretű alkatrészek, illetve palettán elhelyezett alkatrészek vizsgálatához speciális megoldásokat kínálhassunk”, mondja Wolfram Fröhlich, a Hexagon Manufacturing Intelligence PL sCMM (Vision Unit) üzletágának igazgatója. „Annak érdekében, hogy teljessé tegyük ezeket a gyártásközeli mérési megoldásokat, biztosítjuk hozzájuk az intuitív PC DMIS OI operátor interfészt is, ezáltal ügyfeleink a lehető legjobb eredményeket érhetik el.”

További információ

A Hexagon MI hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]