Digitális ambíció mindhárom területen

Az INTECH, a TRUMPF házi kiállítása a TruConnect megoldásainak világára és a digitális transzformációra helyezi a fókuszt – fotonika és lézer, mint nélkülözhetetlen eleme az Ipar 4.0-nak – a TRUMPF változásstratégiája három pillérre alapoz.

A TRUMPF megnyitja ditzingeni székhelyének kapuit a világ minden részéről érkező több ezer vevője és látogatója előtt. Az évente megrendezésre kerülő INTECH házi kiállítás bemutatja a kimagasló technológiájú vállalatot, valamint széles termék-, technológia- és szolgáltatás-portfólióját. A szerszámgépeknél, mint teljes körű szolgáltató a gyártóüzemek részére – rugalmas lemezmegmunkálás, ipari lézerek és szoftvermegoldások területén – a TRUMPF közösen fejleszt vevőivel és partnereivel sokrétű megoldásokat és hasznosítja az INTECH platformjaként, mint egyfajta szimbiózis, új ötletek és kooperációk létrehozására.

Maschinenpark

Géppark: Az évente megrendezésre kerülő INTECH házi kiállítás bemutatja a TRUMPF-ot , illetve széles termék, technológia és szolgáltatás portfólióját.

Az idei házi kiállítás fókuszában a TruConnect áll, mint a TRUMPF sokoldalú világszabadalma az Ipar 4.0 számára. Hogyan fejlődnek tovább ezáltal a munka mindennapjai az ipar világában? A TRUMPF a változásokat a különböző szerepek útján mutatja be. A forgatókönyv: egy TruConnect-tel összekapcsolt termelés gyártásvezetője a gépek produktivitásáról bármikor valósidejű információkat tud szerezni táblagépére, miközben a gépkezelő azokat a Mobil Control App segítségével távolról irányítja, és a logisztikus a darabokat mobil módon a raktárba átkönyveli. A karbantartónak jogosultsága van minden hálózatba kötött lézert megtekinteni, meghatározni a megtakarítási potenciálokat és így növelni a lézerrendszerek rendelkezésre állását és azok produktivitását.

A Central Link, mint adatátviteli csatlakozás, rendelkezésre bocsátja az információkat a gépek termelési státuszához és eljuttatja ezeket a helyi ERP-rendszerhez, és a felhőalapú megoldásokhoz.

Central Link: A Central Link, mint adatátviteli csatlakozás, rendelkezésre bocsátja az információkat a gépek termelési státuszához és eljuttatja ezeket a helyi ERP-rendszerhez, és a felhőalapú megoldásokhoz.

A TruConnect bázisa a biztos adatkapcsolódási pont, a Central Link. Rendelkezésre bocsátja az információkat a gépek termelési státuszáról, és eljuttatja ezeket a helyi ERP-rendszerekbe, és a felhőalapú megoldásokba. A Central Link technológiákat átívelve működik a különböző géptípusoknál és bemutatja a lehetőségeket a gépek kihasználtságának, állapotának, vagy karbantartási szükségleteinek, vagy épp egyszerűen a lézer kapcsolatának a szemléltetéséhez. Így lesznek az adatok ésszerűen felhasználhatóak. A TRUMPF az első vevői megvalósításokat máris sikerként könyvelheti el. Így a partnerkapcsolatok kategóriájában 2017 februárjának végén a Daimler Supplier Award-ot – mint lézerspecialista az Ipar 4.0 megoldások sikeres megvalósítása területén – a Mercedes-Benz-E-Klasse gyártása nyerte el.

Fotonika, mint az Ipar 4.0 integrált alkotóeleme

„Nagyon örültünk ennek a kitüntetésnek“ mondja Peter Leibinger úr, a TRUMPF GmbH + Co. KG ügyvezetésének tagja, aki a házi kiállítás keretében a fotonika és a lézer jelentőségét a digitális átalakulás tekintetében kiemeli: “a fotonika a kulcs a digitalizációhoz.“ Tekintsük meg holnaptól a gyártócsarnokokat, láthatunk majd például új kamerarendszereket, amelyek a fénytechnológián alapulnak. Az együttműködés a környezettel kulcsfontosságú kompetenciává válik az internet tekintetében is. Így tudnak majd csak biztonságosan és szabadon mozogni a robotok a gyárakban, ha szemekkel és intelligens algoritmusokkal rendelkeznek, amelyek a környező világot interpretálhatják.

Dr.-Ing. E.h. Peter Leibinger

Peter Leibinger, Chief Technology Officer (CTO)

Gyártási környezetben a fotonika már évtizedes „sztár“: a lézer a legflexibilisebb szerszám, ami létezik. Hegesztés, vágás, fúrás, marás, hajlítás, edzés, törés, jelölés vagy generálás – mindegyik alkalmazás megvalósítható lézerrel anélkül, hogy arra egy szerszámot vagy készüléket kellene legyártani vagy módosítani. Azonban az új mobilitáskoncepciók is aligha képzelhetők el fotonika nélkül. „A gépjárművek LED világítása emellett csak egy szempont“, mondja Peter Leibinger úr. “A fotonika különösképp az autonóm utazásnál meghatározó szerepet fog játszani. Itt szenzorok, képfelismerő rendszerek, látható és láthatatlan világítások a meghatározó faktorok. Azzal számolunk, hogy a fotonika a 2020-as évben 9 milliárd eurós piac lesz.”

A változásstratégia három pillére a TRUMPF-nál

Mathias Kammüller úr, a TRUMPF GmbH + Co. KG ügyvezetésének tagja, hangsúlyozza a digitális átalakulás változásának átalakító erejét: “a TRUMPF meghatározta a célt, a digitális változást minden szinten – mind kívül, mind belül – elő kell mozdítani. Ez azt jelenti: a gyártási folyamatok optimalizálásából indulunk ki. Többek között egy agilis fejlesztési szervezetet építünk fel. A szoftver-fejlesztésnél további adat- és felhőspecialistákat alkalmazunk. Azonban a gép és lézerfejlesztés tekintetében is agilis metódusok zajlanak. Az ügyvezetés részére is elengedhetetlen a minden szempontból digitálisan optimalizált értékesítés – a tudás viszonylatában éppúgy, mint a műszaki felszereltségben. Egy nagy hatékonyságú, hálózatba kötött „after-sales” feladatkör. Vagy egy integrált HR-feladatkör. És a legmeghatározóbb egy működő összképhez: a még szorosabb kapcsolat a vevőinkkel”, így Mathias Kammüller úr.

Mathias Kammüller: TRUMPF GmbH + Co. KG ügyvezetője, illetve a szerszámgép üzletág elnöke

Mathias Kammüller, Chief Digital Officer (CDO)

“A TRUMPF változásstratégiája három pilléren alapszik. Megoldások a vevő számára– ez a TruConnect –, valamint ajánlatok a teljes gyártáshoz – ez az AXOOM. És harmadszor: a saját értékteremtés digitális transzformációja. TruConnect keretében a TRUMPF megtalálja a vevőkkel együtt a személyre szabott megoldásokat az Ipar 4.0. folyamatainak és termékeinek bevezetéséhez. Az első fontos lépés, mint azt tanácsaink bizonyították, mindig az erős Lean-komponensek megléte”, mondja Mathias Kammüller úr. Az elmúlt hónapokban a TRUMPF specialistái több mint 30 vevőnél adtak tanácsot, gyakran egy részletes, ötnapos Smart Factory Consultings keretében konkrét megvalósíthatósági stratégiával.

AXOOM a digitális üzleti platform a horizontális és vertikális hálózatért. A gyártó vállalatra irányul TRUMPF gépekkel és azok nélkül. Mathias Kammüller: “kandallógyártóktól és virágágyás gyártóktól is kaptunk ajánlatkéréseket”. A Hannover-i vásáron az AXOOM az új termelési területét Axoom loT néven mutatta be a gépgyártóknak. A digitális hálózat esetében a TRUMPF a szakterületeket átívelően teremt értéket. Az optimalizálások kihatnak a komplett „order-to-cash-folyamatra”. „A digitális átalakulást 5 éven belül vállalat szerte szeretnénk megvalósítani. Egy év eltelt – és jó úton haladunk. Az optimalizálási potenciálok még magasabbak, mint azt kezdetben gondoltuk. Több mint 30 százalék termelékenység-növekedéssel számolunk, valamint az átfutási idők feleződésével.”, így Mathias Kammüller úr.

Találkozzunk a Mach-Tech 2017 kiállításon is: Hungexpo / A pavilon / 204-205B stand
MT_IN_logo_datummal

Forrás:TRUMPF

További információ

A TRUMPF hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]