Precíziós optikai helyzetérzékelő az OMAX-tól

A vízsugaras vágás műveleteinek tervezése során külön figyelmet kell fordítani a munkadarab elhelyezésére, pontosabban arra, hogy a műveletek között a termék ne mozduljon el. Azonban a munkadarab mozdulatlansága nem minden esetben garantálható. Az ilyen esetekre kíván megoldást nyújtani az OMAX Precision Optical Locator (OMAX POL).

omax_pol_kamera_felfogas

Az OMAX POL egy olyan hardveres és szoftveres elemeket is magába foglaló eszköz, amellyel a felhasználók könnyen és gyorsan megállapíthatják, hogy a munkadarab hol, és milyen helyzetben helyezkedik el a munkatérben. Ráadásul nem csak a munkadarab helyzetét, de annak megmunkálási állapotát is képes megállapítani. A berendezéssel a megmunkálási program ismeretében felismerhető, hogy melyik fázisban tart éppen a darab, milyen műveletek elvégzésére van még szükség a készremunkáláshoz.

Az eszköz üzemeltetése 

A kompakt videokamerát a Z-tengelyre kell felszerelni, így képes a vízsugaras vágógép munkaterét feltérképezni. A POL szoftvere integrálható az Intelli-MAX® MAKE programba, így a kamerafelvételek felhasználhatók valósidejű mérésekhez, valamint esetleges programmódosítások is végrehajthatók a látottak alapján. Mivel a programok könnyen összekapcsolhatók, a kezelőszemélyzet számára egyszerűen használható az új szoftver.

omax_pol_kamerakep

Az OMAX POL helyzetérzékelő rendszer használatának előnyei

A munkadarabon a méréseket a munkatérben, annak elmozdítása nélkül elvégezheti az operátor az OMAX POL segítségével. Anélkül, hogy a darabot a munkatérből kiemelné, megmérheti a megmunkált elemek jellemző méreteit, ellenőrizheti a darab minőségét. Ha viszont a munkadarab elmozdítására, forgatására van szükség a következő műveletekhez, nincs szükség pozícionálásra: a kamerarendszer segítségével az eszköz a munkadarab helyzetét és pozícióját is meghatározza. Az eszköz nagy felbontású képeket készít a mikroszkóplencsés kamerának köszönhetően. A képek alapján a szoftver pontokat jelöl ki, ezek segítségével határozza meg a munkadarab aktuális állapotát, illetve azt, hogy a folytatásban még milyen műveletek elvégzésére van szükség a darab elkészítéséhez. Mindezt rövid idő alatt és kielégítő pontossággal. Továbbá a részletes felvételek minőség-ellenőrzési és dokumentációs céllal is használhatók, menthetők.

Forrás:OMAX

További információ

Az OMAX Corporation hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]