Megbízható és pontos működés – FANUC fröccsöntő gépek a Pepperl+Fuchs-nál

A Pepperl+Fuchs magyarországi alapanyaggyártó leányvállalata 1997-es alapítása óta szolgálja ki a vállalatcsoport többi üzemét fröccsöntött alkatrészekkel. Mivel a cégcsoportot 90%-ban a veszprémi egység látja el fröccsöntött alkatrészekkel, az egység feladata a megbízható, pontos és folyamatosan rendelkezésre álló gyártás biztosítása.

fanuc_pepper_pic2

A Pepperl+Fuchs cégcsoportot 1945-ben, Mannheim városában alapították, Németországban, és az azóta eltelt hetven évben a piacvezetők között szereplő multinacionális cégcsoporttá vált. Több gyártó- és szerelőüzemmel rendelkezik Amerikában és Európában, a kereskedelmi képviseletei pedig kiszolgálják a kontinenseket.

Ahhoz, hogy az igényeknek megfelelő, nagy pontosságú és kiváló minőségű alkatrészeket gyárthassanak, a Pepperl+Fuchs veszprémi telephelyén több fröccsöntő géptípus közül választották a FANUC Roboshot gépeket. Ezekkel a berendezésekkel nagy termelékenység mellett, jó minőségben gyártanak, immár nyolc éve, az első Roboshot beszerzése óta. Belső beszállítóként just in time rendszerben dolgoznak, ami magas igényeket támaszt a gépek szervizelési idejével és rendelkezésre állásával kapcsolatban.

Varga János, az üzem termelési igazgatója elmondta, évente 40-50 millió alkatrészt gyártanak le, és ilyen darabszám mellett már elkerülhetetlen, hogy problémákkal is találkozzanak. A termelésüknek tehát igazodnia kell a felmerülő problémákhoz csakúgy, mint a terméktípusok változásához és a vevői igényekhez. Kalmár Krisztián, a fröccsöntő üzem vezetője hozzátette, számukra nagyon fontos volt a gépek kiválasztásánál, hogy rugalmas gyártóeszközöket szerezzenek be, amelyekkel az átállások és problémás darabok is könnyen és gyorsan kezelhetőek.

A magas rendelkezésre állás, a pontosság és az alacsony költségek követelményei mentén a FANUC Roboshot sorozata mellett döntöttek. Az elsőt 2008-ban vásárolták meg, azóta pedig a pozitív tapasztalatok hatására további hat FANUC gépet állítottak be a termelésbe.

A FANUC Roboshot sorozatára jellemző a megbízható ismétlési pontosság, a gyors CNC vezérlés és a rendkívül alacsony energiafogyasztás. Beépített szerszámvédelmi rendszerrel van ellátva, ami nem csak az esetleges sérülésektől védi meg a szerszámot, a túl gyors kopást is megakadályozza.

fanuc_pepper_pic1

Az üzemben műanyag és fém fröccsöntött alkatrészek, valamint kábelegységek készülnek számos változatban, mindig az aktuális megrendelések szerint. A FANUC fröccsöntő gépeken a szerszámcsere és az átállás, illetve a beállítások ideje is elég alacsony ahhoz, hogy az üzem reakcióideje minimális maradjon.

A Pepperl+Fuchs magyarországi telephelye jó minőségű gyártásának és megbízhatóságának köszönhetően a vállalatcsoport számára nélkülözhetetlen alapanyag-gyártó bázis. Rendelkezésre állásának egyik alappillére pedig a jól megválasztott géppark: a FANUC-kal való eddigi sikeres együttműködésük előrevetíti az ígéretes további közös munkát.

További információk

A Pepperl+Fuchs Kereskedelmi Kft. hivatalos weboldalán.

A FANUC Hungary Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]