Hatékonyabb 3D nyomtatás – a 3D Systems új szoftvere

A 3D Systems bejelentette új, különálló szoftverét, a 3D Sprint 2.0-t, melyet kifejezetten az additív gyártási munkafolyamatok felgyorsítására fejlesztettek.

Összhangban a cég end-to-end digitális gyártási megoldások iránti elkötelezettségével, a 3D Sprint 2.0 célja, hogy akadálymentesítse a 3D nyomtatási munkafolyamatokat. Ezt elsősorban úgy éri el, hogy csökkenti az egyes projektek több szoftver közötti megosztása iránti szükséget. Ez egyszerűbb, hatékonyabb nyomtatási folyamatot eredményez, megkímélve a felhasználót az időbeli és anyagi költségektől egyaránt.

3d_sprint20

Lehetőségek új tárháza

A 3D Sprint 2.0 az új tervező eszközök egész armadájával érkezik, kifejezetten az additív gyártási igényekhez igazítva, így azok lehetővé teszik, hogy a felhasználók közvetlenül a szoftver interfészén keresztül manipulálhassák, szerkeszthessék és készíthessék elő a nyomtatáshoz használt 3D modelleket.

3dsystems_sprint2_post2

A szoftver új funkciói az olyan fejlett műveletek végrehajtását is lehetővé teszik, mint az alkatrészek szétbontása, vágása és rögzítése; az eltolás, a modell héjazás és vastagítás; alkatrész csoportosítás, sokszög csökkentés és alkatrészminőség-ellenőrzés. A 3D Systems nyomtató kezelői eszközök pedig elősegítik a firmware frissítéseket, rendszerellenőrzéseket és a naplózások visszakeresését. Ezzel egyrészt hatékonyabbá válik a folyamatkezelés, másrészt pedig monitorozhatóvá és kezelhetővé válnak a nyomtatási sorok és anyagok. A program támogatja az .stl, .obj és .ply fileokat csakúgy, mint a különböző sokszög- és semleges CAD formátumokat.

Jelentős eredmények

A 3D Sprint 2.0 rendelkezik a leggyorsabb és legmegbízhatóbb kezelőfelülettel, amit valaha használtunk“, mondta Ian Sayers a 3D Systems egyik partnere, a Hawk Ridge Systems 3D Nyomtató és Szkenner Értékesítő részlegének munkatársa. “Egy olyan különálló, intelligens szoftver használata, ami több virtuális gépen is képes becsléseket tenni, sokkal gyorsabbá teszi a műveletek végrehajtását, az azok közti átjárás mértéke pedig új szintre emeli az ilyen interfészekkel szemben támasztott elvárásokat.

A célunk a 3D Sprint 2.0-val, hogy a 3D műanyag nyomtatást könnyebbé és gyorsabbá tegyük, mint valaha“, jelentette ki Ilan Erez, a 3D Systems alelnöke/vezérigazgatója. “A szoftver használata a 3D Systems nyomtatókkal, segíti ügyfeleinket a nagyobb termelékenység és a jobb eredmények elérésében.

Kompatibilitás

A program támogatni fogja az összes ProJet 1200 és ProJet MJP 2500 szériás nyomtatót, amiket a jövőben automatikusan ezzel a szoftverrel fognak szállítani. A 3D Systems többi nyomtatójával való kompatibilitással, illetve a szoftver prémium előfizetésével járó fejlett szerkesztési lehetőségek és további CAD formátumok támogatásával kapcsolatban a későbbiekben várhatjuk a cég bejelentését.

Forrás3D Systems

További információ:

A 3D Systems hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]