EMUGE Enorm-Z menetfúrók hosszú forgácsú anyagok megmunkálásához

Az EMUGE Z sorozat szerszámait kifejezetten CNC szerszámgépeken történő munkavégzésre fejlesztették ki, geometriájuk tökéletesen illeszkedik menetes zsákfuratok kialakításához. A menetfúrók kétféle bevonattal, belső hűtéssel vagy hűtés nélkül is kaphatók. 

emuge_enormz_post2

EMUGE Enorm-Z menetfúró acél megmunkálása közben

A német EMUGE-FRANKEN vállalatcsoport közel 100 éve a világ egyik piacvezető precíziós szerszámgyártója a menetvágás, mérés, befogás és marás területén. A vállalat speciális szerszámokat tartalmazó portfóliója lefedi az autógyártás, energiaipar, repülőgépgyártás, orvosi technológia, továbbá a gépgyártás és létesítményfejlesztés területét. A szerszámgépgyártók beszállítójaként az EMUGE-FRANKEN 49 országban rendelkezik irodával, illetve értékesítési partnerekkel.

Az új Z-menetfúrók kétféle bevonattal elérhetők az M, MF, UNC, UNF és G menettípusok esetében is. A TIN-60 bevonattal ellátott szerszámok kifejezetten acél megmunkálásához készültek, kimagasló keménységével a bevonat különösképpen olyan acél alkatrészek megmunkálásakor jelent előnyt, melyeknek szakítószilárdsága 600 és 1.000 N/mm² között van. Ezeknél az anyagoknál a kiváló teljesítmény alapját az új TIN bevonat adja, melyet fokozott keménység, kisebb súrlódás és jobb kopásállóság jellemez. Az olyan anyagokhoz, mint a rozsdamentes acél, alumíniumöntvény vagy rézötvözet a GLT-1 bevonattal ellátott típus a tökéletes választás, mely acélok esetében is kiválóan alkalmazható.

A TIN- és a GLT-1 bevonattal ellátott szerszámok alapanyaga is HSSE-PM, emellett mindkettő speciális geometriával rendelkeznek. E geometria jellegzetessége a hosszabb forgácshorony, melynek köszönhetően hatékonyabb a forgácseltávolítás, a hátsó kúpos felülettel pedig elkerülhető a forgácsok elakadása, továbbá a fokozott ellenállóságnak köszönhetően abrazív és befogó anyagok megmunkálására is alkalmas. A különleges szerszámok teljesítményének maximális kihasználásához a vállalat a saját fejlesztésű Softsynchro® szorítóhüvelyét ajánlja.

ForrásEMUGE-FRANKEN

További információ

Az EMUGE-FRANKEN hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]