Az EMUGE befogástechnikája már moduláris formában is elérhető

A speciális, adott munkadarabhoz kidolgozott egyedi megoldásai mellett az EMUGE már moduláris befogórendszerével is támogatja ügyfeleit. Az egyszerű, mégis sokoldalú felépítés rendkívüli rugalmasságot biztosít a megfelelő befogási tartományokban, és lehetővé teszi az egyedi igényekhez való gyors alkalmazkodást.

Az ExaClamp elnevezésű, moduláris befogórendszer egy karimás csatlakozóból, egy behúzókészülékből, valamint a befogóeszközből áll. A csatlakozó karima elérhető az iparban elterjedt KK6, KK8 és KK11 (DIN ISO 702-1-A6/A8/A11) méretekben. Olyan univerzális csatlakozófelülettel rendelkezik, ami mindhárom tüsketípushoz, illetve a karimás tokmányhoz egyaránt illeszkedik.

ExaClamp Quick

ExaClamp Quick

A minden géptípushoz egyedileg illeszthető behúzókészülék a tüskéhez és a karimás tokmányhoz is elérhető szabvány- illetve gyors cserét lehetővé tevő verzióban egyaránt. A gyors szerszámcserét megvalósító verzióval az átalakítási idő akár 50%-kal csökkenthető, mivel ez a típus rendelkezik gyors cserét lehetővé tevő csatlakozókkal.

A befogási tartomány a tüske három típusa esetén 18-36 mm, a maximális nyomatékátvitel pedig, a befogó átmérőjétől függően, 24-35 Nm között változik. A maximális megbízhatóság és könnyű kezelhetőség érdekében a legkisebb befogási tartománnyal rendelkező tüskéhez a mechanikus EMUGE System SZ (egykúpos hasított szorítóhüvely) használata szükséges, míg a két nagyobb típushoz a System SG (hasított befogó persely speciális fűrészmenettel). Az SZ-befogó rendszerre épülő karimás tokmány befogási tartománya 65-120 mm, míg maximális nyomatékátvitele 180-350 Nm között változik.

ExaClamp Standard

ExaClamp Standard

A felsorolt tulajdonságai révén az EMUGE ExaClamp használata elsősorban a nagy mennyiségben történő, nagyfokú pontosságot igénylő megmunkálások esetében hatékony, olyan területeken, – akár kemény, akár puha anyagok megmunkálásáról van szó – ahol gyakran van szükség a befogóeszközök átalakításra. A gyors átalakítást biztosító típus különösképpen alkalmas idő és pénz megtakarítására, a módosított beállítások könnyű kezelhetőségének köszönhetően.

ForrásEMUGE-FRANKEN

További információ

Az EMUGE-FRANKEN hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]