Az AMADA élhajlítási megoldásai a 2016-os EuroBLECH-en

Idén rendezték a 24. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálás-technológiai Vásárt a németországi Hannoverben, október 25. és 29. között. Az iparági kiállításon több, mint 1500 kiállító, köztük az AMADA is képviseltette magát. Jelen cikkünkben a japán cég élhajlítási megoldásairól számolunk be bővebben. AMADA BENDING A japán AMADA, a világ egyik legnagyobb gép- és szerszámgyártó vállalata, mára 70 éves múlttal rendelkezik az élhajlítás területén. Széleskörű automatizálási fejlesztéseiknek köszönhetően, gépeikkel a komplex darabok is könnyen, pontosan megmunkálhatóak, a berendezések által végzett hajlítások pedig a lehető legmagasabb szinten történnek.

Az idei vásáron élhajlító gépeik mellett találkozhattunk lézervágó berendezéseikkel, illetve a legújabb gyártási megoldásaikkal (AMADA “V-factory”, AMADA Machine Monitoring) is, a látogatóknak így lehetőségük volt élőben is megismerni a vállalat gépei és technológiái közt rejlő szinergiát. Az alábbiakban a vásáron látott élhajlítási megoldásokat fogjuk részletesebben is bemutatni.

https://www.youtube.com/watch?v=6Lwg6VAUKJU

AMADA HFE 3i 1003

Az AMADA idén három berendezésen szemléltette élhajlítási megoldásait, melyek közül az egyik az AMADA HFE 3i, a vállalat standard élhajlítója volt. A gép hidraulikus befogókkal, kábelnélküli, infrás DIGIPRO szögmérő rendszerrel és ‘Instant Reactive’ gerendával van szerelve, irányításáért pedig a méltán híres AMNC 3i innovatív vezérlő rendszer felel. AMADA HFE 3i 1003

AFH bélyeg

Bemutatásra kerültek a gépen a vállalat új szerszámai, az AFH (Amada Fixed Height = Amada Fix Magasságú) bélyeg, amelyek amellett, hogy jelentősen csökkentik a szerszámozás idejét, korlátozzák a befogási ütközéseket és pontos szögeket tesznek lehetővé, az egyedi beállítási lehetőségeknek köszönhetően pedig különböző típusú hajlításokra (rádiusz- és offset hajlítás, peremezés) is alkalmasak.

AMADA ATC

AMADA HG 2204 ATC

Az AMADA élhajlítási megoldásait szemléltető második berendezés idén az AMADA HG 2204 ATC volt. A csúcskategóriás HG sorozat, hibrid meghajtásával és a forradalmian új “okostelefon szerű” 3D vezérlő egységével az AMADA leggyorsabb, legpontosabb élhajlítógép-családja.

Azért, hogy a gépen minél jobb kihasználtságot lehessen elérni, az AMADA 2011-ben bemutatta ATC (Automatic Tool Changer = Automatikus Szerszámcserélő) megoldását, amely jelenleg az egyik leggyorsabb szerszámozást kínálja a piacon. Az ATC emellett nagy szerszámtárral is rendelkezik: a matricáknak 25, a bélyegeknek pedig 18 tárhely áll rendelkezésre.

AMADA HG 2204

SF 75 lemezkövető

A még nagyobb pontosság és biztonság érdekében az AMADA élhajlító gépei felszerelhetők az SF 75 lemezkövetővel, amely segít a gépkezelőnek az akadálymentes, precíz hajlításban, használatával pedig nincs szükség a másodlagos gépkezelőre.

Bi-S automatikus szögmérő rendszer

További kiegészítő, amivel az AMADA növelni tudja az élhajlítás hatékonyságát, a Bi-S automatikus szögmérő rendszer, melyből akár kettőt is felszerelhetünk egy gépre. Az eszköz használatával nincs szükség a teszthajlításokra, illetve a hajlítás szögének utólagos módosítására, ennek köszönhetően pedig csökken a selejtek száma és a beállítás ideje.

AMADA HG 1003 ARs

Az AMADA teljesen robotizált élhajlítási technológiáját a harmadik gépen, a HG 1003 ARs-en mutatta be. A robot cella egy HG 1003 ATC élhajlító gépből, egy AGC-vel (Automatic Gripper Changer = Automatikus Megfogócserélő) felszerelt ipari robotból, és egy AC 300-as palettacserélővel és egy kamerával ellátott állomásból állt. Ez a felszereltség gondoskodik arról, hogy a beállítási és szerszámozási idő a lehető legalacsonyabb legyen, emellett pedig a gépek képesek legyenek a folyamatos, megbízható működésre. AMADA HG 1003 [nggallery id=348]

További információ:

Az AMADA gépek hivatalos magyarországi forgalmazója, az EPL-Tech honlapján. Az AMADA hivatalos honlapján.

Az AMADA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]