A felhasználói élmény javítása és munkadarabkezelés egyszerűsítése a VISI legújabb fejlesztéseivel

Jelentős fejlesztéseket tartalmaz a Vero Software szerszámgyártó megoldása, a VISI legújabb verziója. A program teljesítménye javult a CAD/CAM funkcionalitás terén, így a felhasználók nagyobb sebességgel és jobb minőségben tudják elvégezni tervezési és megmunkálási feladataikat.

visi_2017_pic6_szerszampalyak1

A VISI Márkamenedzsere, Massimo Vergerio szerint a VISI 2017 R1-es verziójának újdonságai a felhasználói élményre fókuszálnak, és olyan fejlesztéseket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára tervezési folyamataik felgyorsítását.

Ilyen fejlesztések, például:

  • Kijelölési folyamat gyorsítása, dinamikus ’drag&drop’ támogatásával.
  • Dinamikus nagyítás a képernyő egy bizonyos területére/területéről a space billentyű nyomva tartásával. “Ez kiváltképp akkor hasznos, amikor egy nagy alaktrész bizonyos részletére szeretnénk ráközelíteni.”
  • Intelligens láncolás a drótváz elemek összekapcsolásánál.
  • Egyetlen jobb egérgomb kattintás az utasítások megerősítésére a billentyűleütéssel történő szövegdobozos bepipálás helyett.

Ami a CAM oldalt illeti, a geometriák kezelésének egyik fejlesztése lehetővé teszi, hogy az egyes alaktrészek ne csak egy bizonyos projektben legyenek használhatók. “A fejlesztés nagyobb szabadságot nyújt az alkatrész, készülék vagy előgyártmány kiválasztásában, lehetővé téve azok kombinálását. Ez ugyanúgy igaz a felületek és felületcsoportok kiválasztásában is, melyek kezelése egy sokkal inkább felhasználóbarát kezelőfelületen, az adott műveleten belül történik. Az új verzióban minden a művelethez van kapcsolva, nem a projekthez, a geometriák pedig interaktívan kezelhetők az egyes megmunkálni kívánt alaktrészek vagy felületek kiválasztásával.”

CAD fejlesztések

Néhány, a VISI több tucatnyi, CAD funkcionalitást érintő fejlesztése közül:

Az Összeállításkezelőbe számos, az automatikus tételszámozást szolgáló fejlesztés került be, amelyek nagyobb ráhatást biztosítanak a tételszámok elhelyezésére a nyomtatási nézetben. Ezek lehetővé teszik a több tengely mentén történő pozícionálást, és a duplikált tételszám-megjelenítést is kiszűri a program. Ezáltal letisztultabb eredményt kapnak a felhasználók.

visi_2017_tetelszamozas_rendezese_pic1

A műhelyrajz-adatok megadása is egyszerűsödött azáltal, hogy számos új nézettulajdonság állítható be. Az összetett geometriák metszetrajzainak készítése is könnyebbé vált annak köszönhetően, hogy a kitörési mélység automatikusan nézetválasztás alapján kerül meghatározásra és szerkesztésre.

A modell tulajdonságai már a modellezés során megadhatók. John Cockerill, a VISI Terméktámogatási Vezetője elmondta: „Bármilyen megmunkálási, vagy költségadat néhány egyszerű lépéssel hozzárendelhető a modellhez a felhasználói környezetben. A megadott adatok az Összeállításkezelőbe automatikusan bekerülnek, így sokkal egyszerűbb a modell felügyelete.”

vivi_2017_pic3_feluletcsoportok

Új funkciók kerültek a Szerszámtervező modulba is, amelyek lehetővé teszik a hűtőcsatornák hatásának ellenőrzését. A méret és az elhelyezési információk könnyen kinyerhetők a modellből, és áthelyezhetők a Hűtésellenőrzés modulba, ahol lépésről lépésre elvégezhető a szerszám hőmérsékletszabályozó rendszerének ellenőrzése.

visi_2017_pic5_furatok

A VISI Flow (kitöltés analízis) modul fejlesztésében kiemelkedik a beszívódás számítás pontosságának fejlesztése, a kitöltési és utánnyomási algoritmusok figyelembe vételével. Ezek a fejlesztések kihasználják az anyagadatbázis kibővített adattartalmát, amely új anyagcsoportokat is tartalmaz.

A VISI Progress (Lemezalakító-szerszám készítés) modul felhasználói számára a sávtervek kezelésében bekövetkezett változások lehetnek igazán szembetűnők: a sávszélesség, sávhossz és az alkatrészelhelyezési szög a grafikus területen módosítható, ami a sávterv készítés folyamatát jelentősen egyszerűsíti. Továbbá a sávterv készítés minden lépésénél rendelkezésre állnak a program által számított nyíró-, hajlító- és perem-feszültségek.

Ezen kívül a VISI Progress új funkciója automatikusan létrehozza a huzalszikrázási pontokat a vágólapokhoz. Az átmérő, a pozíció, illetve valamennyi kezdőpont szerkeszthető a grafikus nézetben. A szoftver CAM és Huzalszikra moduljai automatikusan felismerik a létrehozott huzalszikrázási adatokat.

A CLS Licenckezelő most már támogatja az egyedi profilok és opciók beállítását valamennyi felhasználó számára, többfelhasználós hálózati licenckörnyezet alkalmazása esetén.

CAM fejlesztések

A Vero Software nagy teljesítményű Waveform (nagyolás hullámmintával) technológiája bekerült a VISI Megmunkáló moduljába. A Waveform anyagleválasztási stratégiái igazoltan fokozzák a forgácsolási hatékonyságot és a termelékenységet, miközben megnövelik a szerszámok élettartamát is. A nagysebességű megmunkálási stratégia egyenletes szerszámterhelést biztosít a szerszám anyagba merülési szögének állandó értéken tartásával.

A maradékeltávolító nagyolásnál ahelyett, hogy a korábbi műveletek alapján köztes előgyártmányokat kellene generálni, a VISI 2017 R1 automatikusan kezeli a folyamatot. „A felhasználó egyszerűen megadja a korábbi műveletet, és a rendszer automatikusan elkészíti az előgyártmányt a megmunkáláshoz. A 3+2 tengelyes megmunkálásoknál kimondottan fontos, hogy a rendszer a bedöntött műveletben is a megfelelő előgyártmánnyal számoljon.

visi_2017_szerszampalyak2

És ismét egy jellemző, Vero Csoport technológia – ezúttal egy új speciális számítómotor – az új kontúrsimító technológia 2,5D-s maráshoz. John Cockerill elmondta, hogy ez a ciklus növeli a megbízhatóságot és javítja az NC program minőségét, továbbá többféle megoldásokat kínál a sarokkialakításokra, amelyek segítségével biztosítható vagy kiküszöbölhető az éles sarkok kialakulása. A régi kontúrsimításokat a szoftver automatikusan konvertálja az új verzióra, az új ciklus pedig a sebesség, a készülékek, valamint a sugárkorrekció kezelése területén is tartalmaz fejlesztéseket az intelligens ütközésvizsgálat mellett.

visi_2017_pic4_ellekerekitesek

Forrás:VISI – Vero

További információ

Az Enterprise Group hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]