Hardox HiTemp hő- és kopásálló acél az SSAB-tól

A cégre jellemző folyamatos fejlesztés eredményeként az SSAB ismét egyedülálló termékújdonsággal rukkolt elő. A Hardox HiTemp a Hardox termékportfólió legújabb tagja, amelynek kifejlesztése az újonnan fellépő piaci igényekre ad egyértelmű választ. Az új termékváltozat olyan területeken is biztosítja a Hardox acél használatát, ahol eddig a magas hőmérsékleti körülmények miatt nem volt lehetőség.

A Hardox világszerte elismert kopásálló acél, amelyet már 40 éve használnak a világ minden pontján, számos területen. Alkalmazása jelentősen javítja a termelékenységet, de gondoskodik a vele készült eszközök élettartamának meghosszabbításáról is, bármilyen iparágban, az építőipartól a bányászatig, akár extrém körülmények között is. Az évek során a Hardoxot folyamatos fejlesztéseknek vetették alá annak érdekében, hogy a keménység és kopásállóság területén mind újabb és újabb szinteket elérve szolgálja ki a növekvő megrendelői igényeket.

A magas hőmérséklet sem akadály

A Hardox HiTemp a kihívások egy új szintjének felel meg: rendkívül magas hőfokon is jól használható marad, megőrizve kiváló kopásállósági jellemzőit. A hagyományosan nemesített kopásálló acéloknál 300-500 ºC környékén már egyértelmű minőségváltozást tapasztalhatunk, ami a keménység csökkenésével jár. Ez a hőmérsékleti tartomány persze nem állandó, függ a használat körülményeitől is, de a magas hőfokon történő alkalmazás a hagyományos acél alapanyaggal eddig költségesebb és komplikáltabb volt.

Erre talált megoldást az SSAB a Hardox HiTemp kopásálló lemezzel. A Hardox HiTemp magas hőmérsékletre kifejlesztett változata prémium minőségű alapanyagból, alaposan ellenőrzött gyártási folyamat során készül, vágható, hegeszthető és hidegen is kiválóan alakítható, ráadásul ugyanazon a gyártósoron, ugyanazzal a technológiával, mint amivel a többi Hardox termék vagy hagyományos acél. Ezek a feltételek együttesen garantálják, hogy a Hardox HiTemp az ideális választás olyan területeken is, ahol állandóak a magas hőmérsékleti körülmények, így például a feldolgozóiparban, az acél-, cement- vagy aszfaltgyártásban, a szénerőművekben vagy az újrahasznosítással foglalkozó iparágakban.

A Hardox sokoldalúsága megkérdőjelezhetetlen, hiszen nemcsak hétköznapi, de extrém körülmények között is változatlan keménységet és szívósságot mutat. Az új fejlesztésű Hardox HiTemp lemezek magas hőfokon is hosszú élettartamot biztosítanak és extrém körülmények között is kopásállóak maradnak.

ForrásSSAB

További információ:

Az SSAB hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]