Új turbómaró típusokkal bővül a Pramet kínálata

A brit DORMER szerszámgyártó cég idei termékkínálat bővülése között megtalálhatóak az új keményfém turbómarók.

Az új fejlesztésű turbómarók között az ST kialakítás kifejezetten alkalmas acélok megmunkálására, míg a VA kialakítás savállók forgácsolására alkalmas. Számos geometriai kialakításban elérhetőek az új turbómarók, melyek közös jellemzője, hogy azonos technológiai paraméterek mellett a korábbi kialakításokhoz képest fajlagosan kevesebb hő keletkezik forgácsolás közben a kialakításnak köszönhetően, így növelve jelentősen a szerszámok élettartamát.

pramet_turbo_article_3

Az új turbómarók a piacon fellelhető standard turbómarokhoz képest 50 %-al magasabb forgácsolási teljesítményt nyújtanak.

Továbbá, az új GRP kialakítás szálerősített anyagok megmunkálásához alkalmas, kifejezetten üvegszálas kompozitokhoz. Elérhetőek a GRP kialakítások kúpos és síkhomlokú, hengeres formában, melyek közös jellemzője, hogy forgácsolás során mind belépő oldali, mind kilépő oldali megmunkálások során kifejezetten jó felületi minőségeket biztosítanak.

A új termékek piacra történő bevezetését támogatva, különlegesen kialakításban, 5 részes készletben is elérhetőek kedvező áron a turbómarók. Az öt szettes készlet tartalmaz ST kialakítást, VA kialakításat, illetve különleges. bevonattal ellátott kettős élkialakítású turbómarókat.

pramet_turbo_article_2

Az új turbómaró szériát a DORMER kifejezetten az általános gépgyártási technológiák erősítésére fejlesztette ki, mely tömör keményfém szerszámok számos kialakításban elérhetőek a gépgyártók számára: gömb kialakítású, síkhomlokú-hengeres kialakítású, ovális profilú, 600 és 900-os süllyesztő kialakítású, illetve kúpos és fordított kúpos-horony megmunkáláshoz alkalmas kialakítású.

Mindezek mellett a DORMER tovább bővítette a HSS-E anyagminőségű (gyorsacél-kobalt) csigafúró kínálatát, külön kiemelve az A147-es csigafúrót mely kifejezetten saválló acélok is titán megmunkálására alkalmas, akár 6D furatmélységig. Az A147-es csigafúró különleges keresztél kialakítása biztosítja a fúrási művelet megkezdésekkor az alacsonyabb nyomatékigényt és pozíció stabilitást, továbbá magasabb szerszám élettartamot.

Az új A147-es fúró nagymértékben kibővíti a korábbi A108-as csigafúró által nyújtott forgácsolási lehetőségeket, melyet szintén saválló anyagok általános jellegű megmunkálásához alkalmaztak.

A PRAMET szerszámkínálat teljes bővülését áttekintheti legújabb katalógusaikban, illetve a Dormer Pramet szerszámkereső alkalmazásával is!

Forrás:Pramet

További információ:

A Dormer Pramet hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]