Egy pillantás a jövő szerszámgépeinek felépítésére

Digitális átalakulási lehetőséget kínál a DMG MORI Software Solutions, az innovációban vezető szerszámgépgyártó terméke
Hagyományosan a DMG MORI bemutatóeszközei a legújabb és innovatívabb technológiákat mutatják be az AMB-re a világ minden tájáról érkező látogatók számra. A 2000 m2-es területen nagyjából 30, az esztergálással, marással és további gyártástechnológiákkal foglalkozó kiállítás között a gépgyártó bepillantást enged a jövő gyártásába 2016. szeptember 13-17. között. A kiállításon bemutatásra kerülő innovációk között szerepel a Robo2Go is, mely utóbbi bármiféle robotikával kapcsolatos tudás nélkül is alkalmazható a különböző szerszámgépeken.

cncmedia_orangehr
A DMG MORI-t a 7. csarnok A01 standján találhatják meg az idei AMB Stuttgart kiállításon szeptember 13-17. között!

cncmedia_orangehr

DMG MORI Software Solutions
– Termékek és megoldások a digitális átalakuláshoz

A DMG MORI felhasználóorientált digitalizálási stratégiájában kulcsszerepet tölt be az alkalmazásalapú CELOS® rendszer, amelyet három évvel ezelőtt mutattak be, és folyamatosan fejlesztenek. Az egységesített felület használatával a felhasználók a gyártóberendezéseken és az irodai számítógépeken is ugyanazokat az eszközöket használhatják, így a gyártásban dolgozók és a gyártástervezők együtt tervezhetik, irányíthatják, dokumentálhatják és jeleníthetik meg a megrendeléseket, azok sorrendjét, az aktuális folyamatokat, vagy a szerszámgépek által tárolt adatokat.

A CELOS® nyílt forráskódú felépítésének köszönhetően lehetőség van a magasabb szintű rendszerekkel történő kommunikációra ugyanúgy, mint a gyártás szintjén történő információközvetítésre. Tehát a CELOS® lehetőséget kínál a szerszámgépek teljeskörű integrálására a vállalati számítógépes rendszerben, miközben fémmegmunkáló ipar kezelőfelületét a jövő kiberfizikai terében jeleníti meg. A mindennapos használat mellett szól, hogy akár 30%-kal lerövidíthető a szerszámozási idő és mintegy 50% faragható le a technológiai paraméterek számítására szánt idő- és energiaráfordításokból, csak, hogy néhány előnyét kiemeljük a CELOS® alkalmazásának. A vásárlók minden további CELOS® fejlesztésből is profitálhatnak, hiszen minden új kiadás 50 módosítást is tartalmazhat. Ráadásul a DMG MORI tíz új CELOS® applikációt mutat be az AMB-n, melyek között megtalálható lesz a CELOS® Fejlesztői Applikáció (Developer APP), amellyel immár a felhasználó partnerek is elkészíthetik a saját alkalmazásaikat.

01-CELOS

A 30%-os időmegtakarítás a szerszámozásban és az 50%-kal csökkent idő-, illetve energiaráfordítás a technológiai paraméterek számításában, vagy a fontos információk keresésének egyszerűsítése csupán néhány előny, amely a CELOS® rendszerrel elérhető.

A műhelyalapú programozásnak továbbra is igen nagy jelentősége van, elsősorban az egyedi, kissorozat-, illetve a közepes méretű sorozat-gyártásban. Úgy véljük, ez a továbbiakban sem fog veszíteni a jelentőségéből. A ciklusokkal történő munkavégzés egyfajta művészet, ez az oka annak is, hogy az esztergáló-, maró és fúróciklusok már régóta, és még sokáig, a modern vezérlések alapfunkciói. A DMG MORI több évtizedes tapasztalatai az alkalmazásban tovább mennek a standard technológiai ciklusoknál: 24 egyedülálló DMG MORI technológiai ciklus alkalmazható esztergálásra, esztergáló-marásra vagy marásra, maró-esztergálásra. Ezek lehetővé teszik a kezelőszemélyek számára, hogy a gépen közvetlenül programozzák a bonyolult technológiai folyamatokat. Segítségükre van ebben a paraméterek megadására szolgáló felület, amelynek menürendszere akár 60%-kal gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé. Kiemelkedő példa erre a szabadformájú felületek megmunkálása 5-tengelyes interpolációval, vagy a fogaskerékgyártásban használt technológiai ciklusok felépítése.

Fontos megemlíteni továbbá a ciklusokkal kapcsolatban az MPC (Machine Protection Control- Megmunkálógép-védő vezérlés) funkciót, mely a megmunkálógép, a munkadarab és a szerszám biztonságát szolgálja; vagy a 3D quickSET® eszközkészletet, amellyel a kinematikai pontosság javítható és ellenőrizhető 4- illetve 5-tengelyes gépeken; valamint az Application Turning Cycle-t, ami folyamatorientált munkadarab adagolást tesz lehetővé a munkaasztal terhelése alapján, gombnyomásra.

02-ciklusok

A DMG MORI technológiai ciklusainak széles választéka hozzájárul a folyamatok megbízhatóságához a műhely alapú programozásban, továbbá javítja a darabok minőségét és lehetővé teszi a technológia integrációját.

DMU 90 P duoBLOCK® – nehézmegmunkálás megnyerő áron
Az öttengelyes megmunkálás a legmagasabb szinten az egyik védjegye a negyedik generációs duoBLOCK® sorozatnak. Kimagasló tulajdonságai között megtalálható a nagy stabilitású kialakítás, a hosszútávú pontosság és az elérhető legmagasabb szintű precizitás, amellyel akár 4 µm-es pontossággal dolgozhatunk a standard kialakítás esetén is. A DMG MORI a DMU 90 P duoBLOCK®-kal olyan szerszámgépet mutat be, amely folytathatja a sorozat diadalmenetét. Ezt a megmunkáló központot ugyanis kimondottan egy gazdaságos belépőnek tervezték a nehézmegmunkálások iparágába. Mindezt a 430 Nm-es és az 52 kW-os főorsó, valamint a 60 db SK50 szerszám kapacitású tár és az IKZ hűtőrendszer garantálja.

Mind a szerszám és öntőformagyártás, mind az általános gépipari alkalmazások is megbízható, nagy teljesítményű gyártóeszközöket igényelnek. A DMG MORI kínálatában megtalálható a kedvező árazású DMU 90 P duoBLOCK®, mely alkalmas az általános és többcélú felhasználásra. Az X-tengely menti 900 mm-es elmozdulás és a maximális, 1800 kg-os munkadarab tömeg felülmúlja a kisebb méretű DMU 80 P duoBLOCK®-ot. Azokon a területeken, ahol ez szükséges, a DMG MORI a nehéz megmunkálásokra koncentrálva kínálja a DMU 90 P duoBLOCK®-ot, mint egy megfelelően felszerelt megmunkáló központ csomagot.

05 DMU 90 P duoBLOCK

A DMU 90 P duoBLOCK® gazdaságos belépő a nehézmegmunkálások világába.

Forrás:DMG MORI

További információ

A DMG MORI Hungary Kft. honlapján.

A DMG  MORI Hungary Kft. kapcsolattartója:

Kovács Gábor
Tel.: +36 1 430 16 14
Fax: +36 1 430 16 15
Mobile: +36 30 676 36 21
gabor.kovacs@dmgmori.com

DMG MORI Hungary Kft.
Vegyész u. 17-25, B. Épület
HU-1116 Budapest

Megosztás
[
    ]