Digitális tervből valódi termék

Miközben a gépipart felforgatják az új piaci erők és technológiák, az Autodesk bemutatta azon termékkínálatát, amelyekkel a gyártók kihasználhatják a technológiai változásokat, és kevesebb idő alatt, alacsonyabb költségekkel jobb minőségű termékeket készíthetnek, így növelhetik versenyképességüket.

Az új megoldás egyetlen átfogó hibrid gyártási termékkínálattá olvasztotta össze az eredetileg az Autodesk, a Delcam, a Netfabb, a Pan Computing és a Magestic Systems által kínált iparágvezető termékeket, többek között a HSMWorksInventor HSMFusion 360FeatureCAMPowerMill, PartMaker (már a FeatureCAM része), PowerShapePowerInspect és Netfabb megoldásokat.

autodesk_digitalis_terv

„Az Autodesk régóta a 3D formatervezés és mérnöki tervezés vezetője és fejlesztője, aki technológiáival kibővíti az ipari 3D nyomtatás alkalmazási területét. Pontosan tudjuk azonban, hogy egyetlen termék sem teljes addig, amíg fizikailag nincs legyártva” – mondta Amar Hanspal, az Autodesk termékmenedzsmentért felelős alelnöke.

„Vezető szerepre tettünk szert az olyan technológiák terén, amelyek bővítik az ipari 3D nyomtatás alkalmazásait. Most pedig valóban integráljuk a termékfejlesztés tervezési, készítési és felhasználási fázisait. Ez az új termékkínálat a »készítés« részre összpontosít – az összes olyan szoftvert biztosítja a gyártóknak, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy a digitális tervből valódi termék legyen.

Az International Manufacturing Technology Show (IMTS 2016) kiállításon bemutatott termékkínálat a számítógéppel segített gyártástechnológia (CAM), additív gyártás, kompozitok, robotikai gyártás, üzemelrendezés, ellenőrzés és modellezés területeit fedi le. Lehetővé teszi, hogy az ügyfelek összetett gyártási problémákat oldjanak meg, és zökkenőmentesen kapcsolják egymáshoz a tervezést és a megmunkálást.

A termékkínálat ajánlatai olyan felhőhöz kapcsolt funkciókat tartalmaznak, amelyekkel a felhasználók megtapasztalhatják a összekapcsolódó gyártási folyamatok előnyeit, és több időt fordíthatnak a termékfejlesztésre. A felhőalapú funkciók a globális gyártási műveletek jobb támogatását biztosítják az ügyfelek számára, akik általános hozzáféréssel rendelkeznek a szoftverekhez és adatokhoz. Ezenkívül a felhő gyors és rendszeres szoftverfrissítéseket tesz lehetővé.

Mi található az Autodesk gépipari termékkínálatában?

  • Autodesk HSMWorks: egy teljesen integrált CAM megoldás a SOLIDWORKS szoftverhez, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók felgyorsítsák munkájukat, és az ismert eszközök és munkafolyamatok használatával perceken belül hatékonyan dolgozzanak.
  • Autodesk Inventor HSM: használatával a CNC-programozók, tervezők és -mérnökök szinte bármelyik CAD rendszerből gyorsan gyárthatnak megmunkált alkatrészeket.
  • Autodesk 2017 CAM-termékek: a számos fejlett gyártástechnológiai alkalmazást támogató új termékekben a CAM-szoftverek terén iparágvezető Delcam szakmai öröksége egyesül az Autodesk 3D tervezésben és gyártásban szerzett szakértelmével (korábbi cikkünk itt olvasható)

A megoldások közé tartozik a CNC-programozás automatizálását célzó FeatureCAM; a precíziós alkatrészek hosszesztergákkal történő gyártását segítő PartMaker; a legösszetettebb öntőformák, dombornyomó szerszámok és egyéb összetevők programozására használható PowerMill; az összetett modellek gyártáshoz való előkészítését végző PowerShape; illetve a minden környezetben használható ellenőrzési szoftver, a PowerInspect.

  • Autodesk Netfabb: a költségek csökkentéséhez, a hatékonyság növeléséhez, valamint az additív gyártás és a 3D nyomtatás részfolyamatainak fejlesztéséhez szükséges szoftverkészlet.
  • Fusion 360: az Autodesk felhőalapú termékfejlesztési platformjának központi elemeként a Fusion 360 egyetlen csomagban egyesíti a CAD, a CAM és a CAE eszközöket. A beépített 3D nyomtatási lehetőségeknek és a HSM 2-5 tengelyes marógépekhez, esztergáló központokhoz és vízsugaras vágókhoz kifejlesztett szerszámpálya-technológiájának köszönhetően a felhasználó a tervezéstől egészen a gyártásig elvégezheti a termékfejlesztési feladatokat.

„A Netfabb csomag nemcsak egyszerűen használható, hanem a munka nehezét is átveszi a modellek 3D nyomtatáshoz való előkészítésekor – nyilatkozta Dan Ko, a Shapeways stratégiai igazgatója. – A szoftver kiküszöböli az általános 3D nyomtatási folyamatokhoz szükséges fájlokkal kapcsolatos problémákat. A fájlok előkészítési folyamatának nagyfokú automatizálása nélkül az egyes gyártási folyamataink sokkal több időt és energiát vennének igénybe.”

„Az Autodesk új integrált portfóliója egyesíti mindazt a technológiát, amit az Autodesk az évek során a gépipar minden területén elért – mondta Hanspal. – Ez a megoldáscsomag moduláris és skálázható gépipari megoldásokat kínál az iparág minden gyártója számára.”

Forrás:autodeskforum.hu

További információ

Az Autodesk hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]